Descoperă unele dintre cele mai delicioase deserturi tradiționale de Crăciun din întreaga lume, pentru a aduce arome internaționale pe masa ta. Aceste deserturi și bunătăți de sărbători sunt distractive pentru a le include în meniul tău, chiar și atunci când petreci sărbătorile acasă.

Fie că te bucuri de un Crăciun alb în Europa, plimbându-te prin târgurile de Crăciun, fie că îți petreci timpul în familie la piscină în timpul unei veri australiene, desertul este o parte esențială a fiecărui meniu de sărbători.

Vei găsi multe dintre aceste deserturi tipice de Crăciun în târgurile de sărbători din întreaga lume, dar este mult mai distractiv să încerci să le prepari și acasă. Cu atât de multe deserturi de Crăciun din toată lumea, poate fi distractiv să guști cât mai multe.

Pentru familiile care ar dori să adauge câteva arome noi în festinul de Crăciun, fără a renunța cu totul la tradiție, iată o listă de deserturi de Crăciun populare din întreaga lume:


1.

Polonia - Pierniczki Swiateczne

fursecuri poloneze de Crăciun

Pierniczki Świąteczne sunt fursecuri poloneze de Crăciun și un deliciu ușor de preparat înainte de sărbători sau de împărțit pe parcursul lunii decembrie, făcute în diverse forme cu teme festive.


2.

Polonia - Babka

Babka

Există multe deserturi festive delicioase în Polonia. Babka este unul dintre cele mai cunoscute. Babka cu ciocolată și migdale este o variantă a celei clasice, învârtită cu umplutură de ciocolată și presărată cu migdale zdrobite. Babka se mănâncă în mod tradițional de sărbători și se împarte cu cei dragi.


3.

Germania - Fursecuri Pfeffernusse

Fursecuri Pfeffernusse

Fursecurile Pfeffernusse sunt tradiționale de Crăciun în Germania, făcute cu melasă, anason, piper și condimente de sezon.

Sunt gingașe și acoperite cu zahăr de cofetărie. Fursecurile Pfeffernusse sunt, de asemenea, populare în Țările de Jos și în Danemarca, ca un răsfăț culinar tradițional de Crăciun.


4.

Germania - Cozonac Stollen

Cozonac Stollen

Cozonacul Stollen este un alt deliciu tradițional de Crăciun în Germania, umplut cu fructe confiate și marțipan.

Printre variațiile acestei rețete tradiționale se numără - Mandelstollen (migdale), Mohnstollen (semințe de mac), Quarkstollen (quark), Nuss-Stollen (nuci), Butterstollen (conținut ridicat de unt), Dresdner Stollen și Marzipanstollen.


5.

Chile - Prăjitură cu fructe și dulce de leche

Prăjitură cu fructe și dulce de leche

Ingredientul secret este adăugarea dulce de leche în aluat pentru a-l face mai moale și pentru a crea dependență. În plus, este o tradiție servirea acestei prăjituri dulci cu fructe în perioada Paștelui.


6.

Slovacia - Medove Rezy (Prăjitură cu miere)

Medove Rezy (Prăjitură cu miere)

Micile prăjituri slovace sunt un desert delicios de Crăciun, cu multe variante. O variantă populară este Medové Rezy - care se traduce prin „felii de miere”.

Acestea sunt făcute din patru straturi subțiri de felii de tort cu aromă de miere, umplute cu un amestec cremos de budincă și un strat de gem. Apoi se acoperă cu un strat subțire de glazură de ciocolată.


7.

Finlanda - Supă de fructe

Sekahedelmäkeitto
(Valio)

Cunoscută sub numele de „Sekahedelmäkeitto”, supa de fructe finlandeză se prepară în mai multe moduri. O metodă festivă presupune înmuierea și fierberea unui amestec de fructe uscate cu mirodenii. Versiuni mai proaspete și mai ușoare pot fi făcute cu salată de fructe din conserve sau cu fructe proaspete.

Supa de fructe poate fi servită caldă sau rece, îngroșată cu amidon de cartofi sau chiar cu gelatină.


8.

Regatul Unit - Prăjitură de Crăciun și turtă dulce

Prăjitură de Crăciun

Prăjitura tradițională britanică de Crăciun este servită în toată Anglia (și în multe alte țări occidentale din întreaga lume) în perioada Crăciunului.

Există ceva cu adevărat special în ceea ce privește aromele care dau gustul unui tort de Crăciun cu fructe - condimente calde, citrice și fructe înmuiate, marțipan și glazură regală.

Atât tortul de Crăciun, cât și o budincă tradițională de Crăciun sunt populare în multe părți ale lumii, unde a fost adaptată această tradiție britanică.

O altă rețetă tradițională de desert în Anglia este cea de fursecuri de turtă dulce. Fursecuri sunt crocante și perfect condimentate, numai bune pentru a fi decorate festiv.


9.

Filipine - Bibingka

Bibingka

O prăjitură dulce, cu amidon, bibingka se prepară cu lapte de cocos și făină de orez sau manioc și se coace într-o formă căptușită cu frunze de bananier. Tortul este apoi acoperit cu unul dintre numeroasele toppinguri, de la brânză rasă la zahăr.

Unele variante ale rețetei sunt mai apropiate de budincă decât de prăjitură și includ lapte condensat îndulcit sau un topping lichid.


10.

Islanda - Piparkokur

Piparkokur

Aceste prăjiturele islandeze cu piper (piparkokur) sunt un desert de Crăciun scandinav popular. Se aseamănă cu biscuiții de ghimbir. Sunt delicios de gingașe și ușor de preparat de la zero, cu ingrediente simple.


11.

Danemarca - Aebleskiver

Aebleskiver

Aebleskiver sunt delicatese sferice de tip clătită gătite într-o tigaie specială plină de adâncituri goale. Aluatul poate fi aromat cu coajă de lămâie și cardamom. După coacere, dulciurile umflate se servesc cu gem sau cu compot de mere.


12.

Danemarca - Risalamande

Risalamande - budincă de orez

Risalamande este o budincă de orez populară pe tot parcursul anului în Danemarca, însă, în perioada Crăciunului este un fel de mâncare deosebit de popular pentru meniul de sărbătoare.

Se prepară cu migdale, frișcă, zahăr vanilat și adesea cu fructe de pădure roșii și sos de cireșe, ceea ce o face o opțiune simplă dacă vrei să încerci noi rețete internaționale de desert în acest sezon de sărbători.


13.

America Latină - Bunuelos

Bunuelos - gogosi mexicane

Variantele de bunuelos (gogoși mexicane) s-au răspândit în toate țările vorbitoare de limbă spaniolă și sunt asociate în diferite moduri cu sărbători precum Hannukah, Ramadan și Crăciun.

Aceste bunătăți sunt în esență aluat prăjit, uneori umplut sau acoperit cu sirop sau pudrat cu zahăr și condimente.

O formă tradițională de bunuelos implică un aluat cu aromă de anason, care este pudrat cu zahăr brun și scorțișoară după prăjire.

Deoarece acestea au cel mai bun gust când sunt calde, cel mai bine este să le prepari în timpul unei pauze după felul principal sau în alt moment din ziua de Crăciun.


14.

Belgia - Cougnou

pâine tradițională dulce de Crăciun

Această pâine tradițională dulce de Crăciun nu se limitează la desert, ci poate fi ronțăită în orice moment al zilei. Este îndulcită cu fructe uscate și coaptă într-o formă ce amintește de pruncul Iisus înfășat.


15.

Provence - 13 deserturi

Provence - 13 deserturi

Sună incredibil de laborios, dar, de fapt, cele treisprezece deserturi servite în mod tradițional în Provence sunt foarte simple. Mâncărurile - treisprezece pentru Hristos și cei doisprezece apostoli - includ nuci, fructe, două feluri de nuga, brânză de cozonac, biscuiți și pâine.

Mai mult ca un platou de brânză și fructe decât un desert tipic, acesta este un fel de mâncare ideal pentru a ronțăi în timp ce te bucuri de timp cu cei dragi sau în timp ce deschizi cadourile și reprezintă un mod simplu de a umple masa de Crăciun.


16.

Australia și Noua Zeelandă - Pavlova

Pavlova

Întrucât Crăciunul cade vara în Australia și Noua Zeelandă, sunt populare deserturile ușoare și răcoroase, cum ar fi tortul Pavlova (adesea decorat cu frișcă, căpșuni, fructul pasiunii și kiwi) și înghețată.

O variantă la modă a tortului Pavlova este rulada Pavlova, în care bezeaua este coaptă până la o consistență moale și rulată în stil ruladă elvețiană.


17.

Brazilia - Flan

Flan brazilian

Flanul brazilian este unul dintre cele mai tradiționale deserturi din Brazilia. Este atât de cremos și atât de fin încât se topește în gură. Cel mai bun lucru este că este un desert festiv foarte rapid și ușor de preparat.


18.

Orientul Mijlociu - Burbara (desert din boabe de grâu)

Burbara este un desert din Orientul Mijlociu care se prepară și se savurează de obicei de Sfânta Barbara, pe 4 decembrie, pentru a marca numărătoarea inversă până la Crăciun.

Se prepară din boabe de grâu, care se înmoaie peste noapte, apoi se fierb până când se înmoaie și se acoperă cu o varietate de semințe, nuci și mirodenii.


19.

Italia - Panettone

Panettone

Panettone este o prăjitură italiană de Crăciun și, deși o vei găsi pe tot parcursul anului în Italia, este deosebit de probabil să apară pe masa de Crăciun.

Prăjitura este încărcată de arome, cu stafide și portocale confiate, și are o textură undeva între cea de pâine și cea de prăjitură.

Deserturi tradiționale în Ajunul Crăciunului

Pentru multe țări din întreaga lume, Ajunul Crăciunului este o parte la fel de importantă a sărbătorilor. Oamenii din numeroase țări organizează o masă festivă după slujba de la miezul nopții.


20.

Franța - Bûche de Noel

Bûche de Noel

Bûche de Noel, sau prăjitura buturugă, este o prăjitură tradițională franceză care se servește după slujba de la miezul nopții, în Ajunul Crăciunului.

Această prăjitură în formă de ruladă este glazurată cu cremă de brânză cu ciocolată. Bûche de Noël este popular și în alte părți ale Europei în Ajunul Crăciunului - nu doar în Franța. Și este decorat pentru a arăta ca un buștean.


21.

Portugalia - Arroz doce (orez cu lapte)

ARROZ DOCE

Un desert tradițional pentru Ajunul Crăciunului în Portugalia este budinca de orez portugheză, cunoscută local drept Arroz Doce. Acest desert oferă un echilibru perfect între confort și răsfăț. Poate fi servit cald sau direct din frigider în Ajunul Crăciunului.

În acest an, încearcă să explorezi moștenirea culturală a familiei tale - sau împrumută din alte culturi - și pregătește deserturi de Crăciun memorabile și pline de semnificație din întreaga lume.