Cozonac de post
Cozonac de post retete: cum gatesti cozonac de post si cele mai gustoase retete de cozonac, cozonac krantz, cozonac babka, cozonac zebra, cozonac foarte pufos, cozonac fara drojdie, cozonac cu halva, cozonac cu mac moldovenesc, cozonac moldovenesc cu nuca, tocanita de post.Cozonac cu FANTA de post - pufos, aromat & vegan
Cozonac cu Fanta, un cozonac pufos, aromat și 100% vegan, perfect pentru zilele de post. Ușor de preparat și delicios!
Punem sau nu rahat în cozonac?
Controversa anului: Punem sau nu rahat în cozonac? Votează și vezi ce cred alții. Rezultatele te pot surprinde.
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de cozonac, pe care oricine o poate face
De Crăciun, mirosul de brad, cel de cozonac proaspăt scos din cuptor și sunetul de colinde ne introduc în atmosfera de sărbătoare. Iată o rețetă simplă și gustoasă, pe care să o încerci!
Testoasa din cozonac
Avem nevoie de:-300ml lapte cald-75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei-80g zahar-550g faina-1galbenus-putina drojdie (1 cubulet)
Cozonac oparit
1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura
Prajutura din cozonac
1 cozonac gata facut o banana trei linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat crema: 200 g unt 250 g zahar 50 g cacao 1 galbenus pt ornat nuca pisata portocala ananas
Cozonac cu nuca, mac si rahat
1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou
Cozonac frământat la mașina de făcut pâine
Dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.
Cozonac sub formă de floare cu ciocolată
Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială. Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.
Cozonac simplu - rețeta pentru începători
Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă.
Budincă de cozonac - rețeta simplă și rapidă
Budincă de cozonac - o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru a folosi cozonacul rămas de sărbători.
Cozonac marmorat cu nuca
1 kg faina3 oua100 ml ulei150 g zahar50 g drojdie1 praf de sare100 g smantanaUmplutura:300 g nuca100 g zahar2 linguri cacaoesenta de romuns1 galbenus2 linguri lapte
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata
500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)
Cozonac cu branza
230g branza200 g crema de branza2 oua150 g zahar2 lg fainaesenta de rom2 plicuri zahar vanilat500 g faina1 cub drojdie300 ml laptezahar vanilat3 linguri zahar1 ou50 g unt la temp camerei
Cozonac Cu Ciocolata, Cardamom Si Caramel
Nimic nu se compara cu mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor, iar atunci cand il imbunatatesti cu ciocolata si caramel, este un desert perfect.
Cozonac cu nucă, fulgi de migdale și halva
Încearcă o rețetă unica de cozonac umplut cu nucă, fulgi de migdale și halva. Perfectă pentru sărbători, ușor de făcut, cu un gust de neuitat!
Babka - Combinatia Intre Cozonac Si Prajitura
Mixul perfect intre cozonac si prajitura, Babka are un naluat pufos, plin de ciocolata si scortisoara.
Cozonac cu zahar invertit
Pentru aluatul de cozonac:500g faina alba 000250ml lapte cald1 plic drojdie uscata (7g)160 g zahar invertit50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)coaja rasa de la o portocalacoaja rasa de la o lamaie1 lingurita esenta rom1 lingurita esenta vanilie1 galbenusPentru umplutura:2 albusuri2 linguri zahar invertit2 linguri cacaonuca macinataIn plus va mai trebuie1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns.
Cozonac cu alune si stafide
300 g unt10 oua10 linguri faina8 linguri lapte4 linguri zahar20g drojdieo lingura coaja rasa de lamaie100 g stafide2 linguri zahar pudrasareo lingura alune de padure sfaramate
Cozonac cu nucă și ciocolată
Încearcă rețeta de cozonac cu nucă și ciocolată, o reinterpretare delicioasă a desertului tradițional românesc, perfectă pentru sărbători. Impresionează-ți familia și invitații cu arome bogate și o textură pufoasă.
Cozonac pufos fără frământare
Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.
Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai.
Paine cremoasa ( reteta americana )
200g faina ( prajituri sau cozonac ), 30g zahar, un varf de cutit de sare, 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri ), 3g drojdie, 100g frisca, 40 ml lapte, 20g unt. PT. DECOR:30g zahar pudra, 50g faina, 5g lapte praf, 40g unt rece.
Crutoane dulci din cozonac. Gustare rapidă și irezistibilă!
Transformă cozonacul într-o gustare delicioasă cu rețeta de crutoane dulci! Sunt ușor de făcut și extrem de savuroase.
Biscuiti De Post
3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor
Ștrudel cu fructe de pădure - de post
În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri. Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca.
Cozonac de post pufos si gustos
toate ingredientele la temperatura bucatariei:500 de grame de faina 000 - eu am folosit 440 de grame de faina 000 si 60 de grame de faina tip 400 (de grau dur), daca folositi doar cea 000, probabil va trebui sa micsorati putin aportul de lichid;40 de grame de drojdie de bere proaspata;250-270 ml. de suc carbogazos, de culoare galbena;80 de ml. de ulei;60 de grame de zahar (are zahar si sucul, nu e nevoie de mai mult);1 lingura de esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat);coaja rasa de lamaie;1 praf de sare;umpluturi la alegere, eu am folosit rahat si paiete de ciocolata neagra (tot de post)
Primul meu cozonac
Aluatul:500g faina, 250ml lapte, 125g zahar, 50g unt, 1 lingurita sare, 20g drojdie proaspata, 4 galbenusuri, arome: coaja rasa de lamaie si portocala, esenta vanilie, rom, zahar vanilat.Umplutura:150g miez de nuca, 50g cacao, 50g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 albusuri, esenta de rom.Finisare:1 ou
Cozonac floare de post
Ingrediente aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 250 ml apa 1 cub drojdie coaja de lamâie esente un praf de sare Pentru umplutura: 250 g nuca macinata 3 sau 4 linguri de zahar 2 linguri cacao o lingurita scortisoara 75- 100 ml frisca lichida Se amesteca toate ingredientele pt .umplutura pâna se obtine o pasta omogena.
Salată de vinete cu maioneză de post
Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.
Panettone (cozonac italian)
Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor. Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit.
Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post
Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!
Rosenkranz - cel mai spectaculos cozonac
Descoperă cum să faci Rosenkranz, cozonacul care combină frumusețea cu gustul. Explorează rețeta care transformă un desert simplu într-o capodoperă culinară uimitoare
Biscuiti de post
Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase.
Cozonac cu mac - fără frământare
Învață să faci cozonac cu mac fără frământare! Rețeta noastră simplă și rapidă îți garantează un cozonac delicios, perfect pentru orice sărbătoare.
Bolo Rei, un cozonac special pentru Crăciun!
Un cub de drojdie3 căni cu făinăO lingură zahăr și 3 linguri lapte călduț150 g unt150 g zahărUn praf de sare4 ouăCoaja de la o lămâie și o portocalăStafide, nuci, migdale, fistic sau ce altceva îți placeCaise, prune, curmale uscateJeleu de fructe sau dulceață pentru decor, zahăr pudră vanilat.
6 alimente pe care să le mănânci în post
Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.
Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post
Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.
Cozonac fără frământare - rețeta simplă și rapidă
Descoperă cum să faci un cozonac pufos și delicios fără frământare! Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru începători.
Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne
Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.
Cozonac cu mac, pufos și aromat - rețeta tradițională
Descoperă secretul unui cozonac cu mac perfect! Rețetă simplă și rapidă, pentru un gust autentic și o textură pufoasă.
Salată de post în straturi
Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.
Cozonac bulgăresc - rețeta originală de kozunak
Savurați gustul autentic al tradiției bulgărești cu deliciosul Kozunak - un cozonac bulgăresc dulce și moale, făcut cu dragoste și ingrediente tradiționale precum ouă proaspete, lapte și stafide.
Cozonac fără frământare cu dospire la rece
Descoperă cum să faci cozonac delicios fără frământare, cu dospire la rece. Perfect pentru sărbători, această rețetă simplă îți va economisi timp și va fi o plăcere pentru toți.
-
5 Oreogasm