Lava cake cu ciocolata alba si neagra

Lava cake cu ciocolata alba si neagra retete: cum gatesti lava cake cu ciocolata alba si neagra si cele mai gustoase retete de lava cake cu ciocolata alba, lava cake cu ciocolata alba in interior, prajitura cu ciocolata alba, prajitura alba ca zapada cu crema de ciocolata, chec cu banane si ciocolata, prajitura cu banane si ciocolata, negresa cu frisca si ciocolata, prajitura cu piscoturi si crema ciocolata, tarta cu ciocolata si caramel sarat, prajitura cu mac si glazura de ciocolata.

Lava Cake Cu Ciocolata Alba Si Neagra

Aceasta prajitura are un interior de ciocolata alba, care se topeste in gura.

Lava cake - cea mai simplă rețetă

Cine nu iubește deserturile cu ciocolată?! Mai ales când se fac ușor, sunt gata de servit în jumătate de oră și vă învăluie simțurile cu aroma inconfundabilă de ciocolată? Lava cake poate părea un desert dificil, la prima vedere. Asta pentru că trebuie să rămână moale și cremos în interior, în timp ce la exterior trebuie să fie copt. Totul ține de timpul de coacere, pe care dacă nu îl respectați, riscați să nu obțineți rezultatul dorit.  Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă posibilă de lava cake, atât de simplă încât până și un începător în materie de deserturi o poate face. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, o formă pentru brioșe și să respectați timpul de coacere. 

Lava Cake Cu Fondant De Castane

In numai 10 minute este gata acest desert divin.

Mud Cake - cel mai bun tort de ciocolată

Ești fan al ciocolatei? Nu rata Mud Cake, tortul de ciocolată care te va cuceri de la prima încercare. Descoperă rețeta simplă și ingredientele care îl fac de neuitat.

Mousse De Ciocolata Alba Si Neagra

O combinatie perfecta, de ciocolata alba si ciocolata cu lapte intr-un desert cremos, usor, care arata uimitor!

Prajitura cu lava de ciocolata

BLATUL:150g faina120g zahar3 oua60g. ulei1/2 lingurita praf de copt2 linguri de romaproximativ 50 ml suc de lamaiecoaja rasa de lamaie Topping: 100 g de ciocolata amara50 g ciocolata alba4 linguri lapte

Trufe Oreo cu ciocolată albă

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente sunt cele mai iubite și mai apreciate. Este și cazul bomboanelor pe care vi le propunem astăzi. O rețetă simplă și rapidă de bomboane cu Oreo, învelite în glazură de ciocolată albă. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de gustoase sunt și vă veți impresiona musafirii cu ele. 

trandafiri din ciocolata

454 g ciocolata ( neagra sau de lapte) 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant miere artificiala Pentru ciocolata alba, 454 g ciocolata alba 168 g glucoza

Tort de ciocolată cu biscuiți

Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură! Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta.  Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare.  Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”. 

Jaffa Cake

Ora ceaiului va fi minunata cu aceasta prajitura. Cu o baza moale, jeleu de portocale, iti va potoli pofta de "ceva bun".

Capsuni trase-n ciocolata

10 capsuni mari.50g ciocolata alba,50g ciocolata cu lapte,50g ciocolata neagra,10 bete pt. frigarui,bomboane colorate

Tort cu mousse de ciocolată în trei culori

Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi, atât ca aspect, cât și ca gust, este tortul de ciocolată în trei culori. Trei straturi de mousse cremos, în degrade, cu care impresionezi și cei mai pretențioși musafiri.  Tortul cu mousse de ciocolată în trei culori nu este greu de făcut, în ciuda faptului că pare sofisticat. Este un desert fin și cremos, iar secretul pentru un rezultat impresionant îl reprezintă ingredientele de calitate. Nu folosiți ciocolată menaj, optați pentru ciocolată de calitate. Se va simți la rezultatul final.

Tarta Bounty

O tarta delicioasa, cu trei feluri de ciocolata. Ce poti sa-ti doresti mai mult?

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei. 

Tiramisu mai special

-500g mascarpone -6 oua -120g zahar -100g ciocolata alba -100g ciocolata neagra -700g savoiardi -2 cescute de cafea amara -2 lingurite de coniac

Prajitura din ciocolata si capsuni

Pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina o priza sare 1 plic zahar vanilat Pentru spuma de ciocolata: 200 g ciocolata amaruie 75 ml ness 4 galbenusuri de ou 1plic zahar vanilat 250 g frisca lichida 4 linguri zahar 1/2 lingurita coaja de portocala 1 plic gelatina pudra alba Pentru deocr: 250 g capsuni fulgi de ciocolata alba si neagra

Marble Bundt Cake

1 ceasca unt sau margarina Rama (la tepmeratura camerei) 2 cesti zahar 4 oua (la tepmeratura camerei) 2 cesti smantana (18% grasime) 2 lingurite esenta de vanilie 4 cesti faina 2 lingurite praf de copt 2 lingurite bicarbonat 1 lingurita sare fina 100 gr ciocolata amaruie (topita) 3/4 ceasca fulgi de ciocolata amaruie 3/4 ceasca fulgi de ciocolata alba

Tarta Cu Cardamom Si Ciocolata Alba Si Neagra

Aceasta tarta rafinata combina in mod ingenios ciocolata alba si cea amara cu cardamom parfumat.

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort

Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Clatite cu ciocolata si banane

aluat de clatite crema de ciocolata (nutella) nuci sau alune de padure banane ciocolata alba si neagra pentru decor

Trandafiri de ciocolata

Pentru plastelina de ciocolata neagra: 100 gr ciocolata amaruie 50 gr miere/energizant Pentru plastelina de ciocolata alba: 100 gr ciocolata alba 50 gr miere/energizant

Tort Mousse

Ingrediente blat:- 3 oua- 3 linguri zahar- 2 linguri ulei- 3 linguri faina- 1 lingurita praf de copt- 1 lingura cacao- ½ fiola esenta romIngrediente mousse ciocolata alba:- 250 gr ciocolata alba- 125 ml smantana pentru frisca- 2 foi gelatina- 275 ml friscaIngrediente mousse ciocolata cu lapte:- 200 gr ciocolata cu lapte- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 175 ml friscaIngrediente mousse ciocolata neagra:- 200 gr ciocolata neagra- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 125 ml friscaIngrediente sirop:- 50 gr zahar- 50 ml apa- ½ fiola esenta rom

Cookies Cu Fulgi De Ciocolata

Gustarea perfecta langa o cana cu lapte cald, sau, si mai bine, ciocolata calda.

Baton Dublu De Ciocolata

Ce poate fi mai delicios decat un baton de ciocolata? Unul dublu!

Fluturasi cu fistic si ciocolata

150 g faina+50 g pentru modelat 1 ou 120 g unt 100 g fistic macinat 140 g zahar 1 varf de cutit praf de copt Pentru decor: ciocolata alba ciocolata neagra fistic taiat bucati

La Tour Eiffel Cake

Pentru blatul maro 400 gr faina 75 gr pudra de cacao 3 lingurite praf de copt 2 lingurite scortisoara macinata un praf de sare 6 oua 500 gr zahar brun 300 gr unt 300 gr ciocolata cu lapte si menta 300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate Pentru blatul alb 500 gr faina 3 lingurite praf de copt un praf de sare 2 lingurite zahar vanilat bourbon 6 oua 400 gr zahar alb 300 gr unt 240 gr ciocolata alba cu cocos 300 gr ciocolata alba Pentru crema maro 1L frisca lichida 500 gr ciocolata amaruie cu menta topita si racita Pentru crema alba 1L frisca lichida 500 gr ciocolata alba topita si racita coaja rasa de la 3 portocale zeama de la 1 portocala Pentru sirop suc proaspat de portocale

Fursecuri de ciocolata cu nuci

ptr 20 de fursecuri mari 200gr de ciocolata 60% cacao 50 gr de ciocolata de lapte 2oua 3/4pahar de zahar un pic de sare 1lingurinta esenta de vanilie 1pahar de nuci taiate 1pahar de picaturi de ciocolata alba sau neagra 1/3pahar amidon de porumb-cornflour

Pavlova cu ciocolata si zmeura

Pavlova este intotdeuna o alegere buna, iar aceasta reteta te ajuta sa te bucuri de prospetimea fructelor de sezon.

Tartă de ciocolată (fără făină)

Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice situație.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o tartă de ciocolată care nu conține deloc făină. Este simplu de făcut, delicioasă și vă veți impresiona familia sau musafirii cu ea. Secretul care îi permite acestei prăjituri să se coacă fără făină constă în faptul că ouăle sunt amestecate cu zahărul, întregi, fără să fie nevoie să bateți albușurile spumă, ca în cazul altor prăjituri sau torturi. 

Bundt Cake Cu Ciocolata, Baileys Si Caramel

Perfect langa cafea, acest bundt cake este un amestec decadent de ciocolata si Baileys cu combinatie perfecta intre dulce si sarat.

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

Aluat: 3 oua, 400 ml lapte, 2-3 linguri zahar, esenta de vanilie, un praf de sare, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, aprox. 2 cani faina. Crema: 300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba. Decor: 100g ciocolata neagra

Inghetata de iaurt cu ciocolata alba

o100 gr ciocolata alba (eu am folosit 50 gr ciocolata alba cu bucati de banane si 50 gr ciocolata alba cu bucati de capsuni) o400 gr iaurt o200 ml lapte o5 linguri zahar pudra o2 lingurite esenta de vanilie

Ice Choco Latte

1 cana de cafea preparata mai tare 200 ml lapte 2 lingurite rase de zahar 50 gr ciocolata amaruie 1 lingura inghetata de vanilie 5-6 cuburi de gheata frisca ace de ciocolata alba si neagra pentru decor

Ganache de ciocolată. Crema de ciocolată perfectă pentru orice tort sau prăjitură

Ganache-ul de ciocolată (crema ganaș) este arma secretă supremă pentru aproape orice desert, pentru că este foarte ușor de preparat, incredibil de versatil și adaugă o notă de lux oricărei prăjituri.

Rulada Cu Ciocolata Alba Si Zmeura

80g ciocolata alba 4 oua 1/2 lingurita esenta de migdale 100g zahar pudra 75g faina Pentru umplutura: 80g ciocolata alba 300ml frisca lichida esenta de vanilie 180g zmeura

Prajitura Cu Banane Si Ciocolata

100g unt 250g ciocolata alba 250g zahar pudra 1 ou, usor batut 2 banane, piure 1 lingurita esenta de vanilie 200g faina 1/4 lingurita praf de copt 75g nuci, tocate 90g fulgi de ciocolata neagra Zahar pudra

Batoane de ciocolata

Un desert delicios cu baza de biscuiti, crema caramel si topping de ciocolata, pentru care nu e nevoie sa aprinzi cuptorul.

Tort alb-negru

Blat: 9 oua, 9 linguri faina, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 3-4 linguri cacao, 1 cana lapte, esenta romCrema: 1 litru frisca lichida, 250 g ciocolata alba, 250 g ciocolata neagra, vanilia, rom

Passion cake

Blat: 150g faina, 2 pliculete budinca de vanilie, 2 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 150g zahar, 4 oua, 200g unt, 4 linguri de lapteMousse de ciocolata cu zmeura: 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura, 150g ciocolata de lapte, 200ml smantana lichida, 300g purè de zmeuraMousse caramel: 60 ml apa rece, 12g gelatina foi, 2 linguri brandy, 150 gr zahar, 2 linguri apa, 6 galbenusuri, 480 gr friscaGlazura de ciocolata: 200gr ciocolata cu lapte, 100ml smantanaGlazura de zmeura: 300g zmeura, 200g zahar pudra, 10 g gelatina foi

Tort de bezea cu zmeura si frisca

Ingrediente pt. bezea 3 albusuri 175 g zahar pudra1 lingurita amidon25 g ciocolata neagra rasaGarnitura175 g ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu lapte)450 ml smantana pentru frisca 35% (am pus toata cutia de 500 ml)350 g zmeura proaspataputina ciocolata topita pentru decorare

Ecler cu ciocolata si cafea

Coji de eclere:125 g faina100 ml ulei250 ml apa3 ouaun praf de sareCrema:4 galbenusuri5 linguri de zahar5 linguri de amidon450 ml lapteun plic ness(18 g)50 g ciocolata2 linguri cacaoDecor:250 ml frisca75 g ciocolata neagra2 linguri lapte1 linguri unt50 g ciocolata alba

Rulada cu trei feluri de ciocolata

Pt. blat avem nevoie de:-20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet- 3 linguri de zahar- 100 gr de untCremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:- 200 ml frisca lichida- 200g ciocolata alba- 2g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata cu lapte:- 200 ml frisca lichida- 200 g. ciocolata cu lapte- 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata amaruie:- 200 ml de frisca lichida- 200 g ciocolata amaruie- 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta

Fursecuri cu doua feluri de ciocolata

2 1/4 cani faina (cana de ceai, de 250ml),1 plic praf de copt,putina sare,200g unt,1 1/2 cani zahar,2 oua mari,2 pliculete zahar vanilinat,200g ciocolata alba taiata bucatele mici,200g ciocolata neagra taiata

Ganache de ciocolată albă

Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă. Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Atunci când aveți poftă de ceva dulce și rapid, puteți prepara oricând acasă un desert pe bază de ciocolată. Trufe de ciocolată neagră cu avocado, tăvălite prin cacao sau nucă de cocos.  Oricât de ciudată ar părea combinația de avocado cu ciocolată, ea este delicioasă și foarte cremoasă. Să nu uităm că avocado este un fruct, așa că merge de minune integrat în deserturi și dulciuri. 

Biscuiti cu portocale si ciocolata

100g ciocolata neagra (tableta, poate fi si ciocolata neagra cu lapte) 130g margarina 1 ou 50g zahar 250g faina 1 pliculet de zahar vanilat 1 pliculet praf de copt coaja de portocala rasa

Mini-Prajituri Cu Ciocolata Si Caramel

In cazul in care esti in criza de timp, dar ai pofta de ceva dulce, aceste prajituri cu caramel si ciocolata sunt solutia perfecta.

Brioșe cu banane și avocado

Cauți o rețetă unică și sănătoasă de brioșe? Descoperă brioșele cu banane și avocado - o combinație perfectă de dulceață naturală și cremozitate. Ideale pentru un mic dejun echilibrat sau o gustare nutritivă.