Paine cu masline greceasca
Paine cu masline greceasca retete: cum gatesti paine cu masline greceasca si cele mai gustoase retete de paine cu masline, reteta praz cu masline, mancare de praz cu masline si limba, gulas in paine, paine raw vegan, cococi de paine, paine prajita pe aragaz, prajitura la masina de paine, rulada cu mere cu foietaj, chec cu inimioare.Paine greceasca cu oregano si masline
675 gr faina alba 2 lingurite sare 25 gr drojdie proaspata 350 ml apa calduta 5 linguri de ulei de masline extra virgin 2 linguri de oregano proaspat 175 gr de masline negre fara samburi, taiate bucati
Rosii umplute cu salata greceasca
4 rosii Un castravete 10 masline kalamata 100g branza feta Menta 2 cepe verzi 3 linguri ulei masline 2 linguri otet de vin alb
Paine cu masline
400 g faina3 ouasare25 g drojdie verde1 lingurita zahar50 g lapte praf30 ml ulei masline90-100ml laptemasline feliate100 g mac
Pizza greceasca
aluat pentru pizza pasta de tomate ulei de masline extra virgin usturoi pudra oregano salam 1 rosie masline negre branza feta sfaramata cascaval
Paine (la masina de facut paine)
Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta 1 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei de masline 600 gr faina 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Salată grecească cu brânză halloumi și mentă
Branza halloumi este delicioasa la gratar, iar salata grecească o completeaza perfect.
Paine cu masline bicolore
750 gr făină normală 30gr drojdie proaspata 2 linguriţe rase de sare 600 ml de apa caldă (dar nu fierbinte) 100 gr masline negre feliate 50 gr masline verzi feliate
Pizza cu paine
1 paine uscata lapte kecup Kaiser salam rosii ardei masline cascaval oua smantana
Omletă grecească
De departe cel mai versatil și mai gustos mod de a găti ouăle îl reprezintă omleta. Fie că o facem simplă sau cu brânzeturi, legume sau verdețuri, românească sau inspirată din bucătăriile internaționale, omleta ține, de cele mai multe ori, loc de mic dejun, dar poate fi savurată la orice masă a zilei. Rețeta de omletă pe care v-o propunem astăzi este una simplă, delicioasă, inspirată din bucătăria grecească. Omletă cu brânză feta și mentă, perfectă pentru mic dejun, dar și pentru brunch sau cină rapidă.
Paine prajita cu usturoi
1 paine feliata/ 1 bagheta 4 catei usturoi 3 linguri unt la temperatura camerei 1 lingura ulei masline 3 fire patrunjel
Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească
În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a cuptorului. De aceea, rețetele rapide și ușoare, care nu necesită mai mult de o jumătate de oră și un minim efort sunt ideale. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă. Aroma ei vă va duce cu gustul la o cină pe malul mării, pe o plajă de pe coasta Mediteranei. Bouyourdi este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline, puțin iute, datorită ardeiului jalapeno. O puteți savura ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine, pentru că este foarte gustoasă și sățioasă.
Brânză feta marinată în stil grecesc
Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată.
Paine prajita cu usturoi si ulei de masline
2 felii de paine sau franzela, 2 catei de usturoi, 2 lg ulei de masline
Salată grecească cu hering marinat. Rețetă rapidă (10 minute) și sănătoasă
Această salată grecească din hering marinat este o alternativă delicioasă și inedită la rețeta clasică. Este perfectă pentru cei care iubesc gustul proaspăt al legumelor și aroma ușor sărată a peștelui. Încearc-o și tu și cu siguranță vei fi plăcut surprins!
Paine in ghiveci
650 g faina de paine,16 g drojdie proaspata,200 g unt,3 oua,10 g sare,30 g zahar,apa,lapte.
Salată grecească. Rețeta originală, ca în insulele grecești
Rețeta originală de salată grecească cu brânză feta, simplă și de efect, cu care nu aveți cum să dați greș. Respectați proporțiile și nu aveți cum să nu obțineți o salată perfectă.
Salată grecească cu sardine și năut
Poti sa servesti un pranz gustos si sanatos si fara sa aprinzi aragazul.
Papară cu pâine și ouă
Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece. Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce.
Moussaka greceasc~a
2 vinete rondele fine 450 gr carne de vac~a tocat~a 2 cepe rondele fine 1 lingurit~a de usturoi tocat 400 gr rosii tocate 2 linguri de p~atrunjel tocat proasp~at sare si piper scortisoar~a pudr~a 2 ou~a 300 ml iaurt grecesc natural 1 lingur~a de br^anz~a parmezan ras~a m~asline ulei de m~asline
Pizza grecească
Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele care vă plac și pe care o puteți personaliza și adapta la gusturile și nevoile din acel moment, de fiecare dată. Astăzi vă propunem o rețetă de pizza inspirată din bucătăria mediteraneană. Nu degeaba se numește pizza grecească: conține, practic, ingredientele pe care le-ai pune în mod normal într-o salată grecească, dar pe un blat de pizza. O puteți face și cu tofu în loc de brânză feta, dacă doriți varianta vegetariană sau de post. Instrucțiunile pentru prepararea blatului le găsiți AICI.
Pappa al pomodoro - supa italieneasca
O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.
Paine neframantata de casa delicioasa
500g faina340ml apa calduta13g drojdie de bere proaspata2lingurite de sare1,5 lingurite de zahar2-3 linguri de ulei de masline
Paine siciliana
350g faina de grau dur, 150 g faina 00, 300g apa, 20g drojdie proaspata, 10 g sare, 2 lg ulei de masline, 1 lgt rasa malt/miere, susan.
Vinegretă grecească pentru salate
Atunci când preparăm o salată, atenția la detalii este esențială. Dincolo de ingredientele pe care le punem în salată, dressingul are un rol foarte important. El trebuie să se potrivească cu ingredientele din salată, să le îmbrace într-o aromă subtilă și să dea gust și cremozitate salatei. Astăzi vă propunem o rețetă de vinegretă grecească, pe care o puteți prepara și păstra la frigider pentru mai multe zile și folosi pentru aproape orice fel de salată.
Paine integrala de secara
- 2 linguri de zahar brun- 330 ml apa- 2 linguri seminte de chimen- 4 linguri ulei de masline- 350 gr faina integrala de secara- 100 gr faina integrala de grau- 50 gr faina alba de paine 650- 1 lingurita sare- 1 pliculet de drojdie uscata
Pizza din felii de paine
Felii de painecca 150 g untcateva ciupercisunca de porcardei rosucascavalmaslinecrema de branza Delaco
Tarta cu branza greceasca
Simte aromele mediteraneene intr-o tarta delicioasa cu halloumi si feta.
Paine cu mere
750 g faina de paine, 30 g drojdie, 5 mere mari, mai acrisoare1/2 lingura zahar, 1 lingurita cu varf sare.
Paine rustica cu cartofi
680 g cartofi, 4 lingurite sare, 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda, 1 lingura drojdie uscata, 2 linguri ulei de masline, 665 g de faina alba tip 550.
Salată grecească de vinete (Melitzanosalata). Cum se prepară și cu ce se servește
Salată grecească de vinete sau Melitzanosalata. Aceasta este cea mai simplă versiune, fără complicații, a rețetei tradiționale de salată de vinete grecească, cu doar trei pași foarte simpli de urmat.
Salata Panzanella Cu Ciuperci
O reteta de salata calda care e perfecta pentru o cina usoara.
Paine Cu Budinca De Unt
Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.
Stifado - tocăniță grecească de vită
Stifado este o tocăniță tradițională grecească, din carne de vită și ceapă, pe care merită să o încercați. Se face ușor, nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar este foarte gustoasă. Aromele se combină perfect, iar rezultatul vă va face să vă lingeți pe degete. Pentru o tocăniță reușită, alegeți carne de vită de calitate. Va face diferența la gust. De asemenea, alegeți pe cât posibil cepe mici, pentru că acestea vor rămâne întregi în tocăniță.
Supa Gazpacho cu sparanghel
Gazpacho este o reteta spaniola pentru supa rece, cu tot felul de legume. Aceasta versiune contine sparanghel si castravete.
Sandvis mediteranean
2 felii de paine 1 lingura ulei de masline 50 grame branza Mozzarella, maruntita 25 grame branza Feta, maruntita 2 cani spanac prospat 4 felii de rosii 2 linguri de masline, taiate marunt 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt 2 linguri de bucuioc, maruntit 1 catel de usturoi, pisat piper negru
Sandvis cu ochiuri in paine
2 felii de paine 25 g unt 2 oua sare
Painica umpluta, By Jamie Oliver
prosciutto crudo sau sunculita afumata,mozzarella sau cascaval, 3 oua fierte, parmezan, rosii uscate, busuioc proaspat (uscat), rozmarin, ulei de masline, aluat de paine (dupa reteta lu Alis explicata mai jos)
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute
1kg de faina ptr paine 1/2 pachet de drojdie-25 de gr 1 lingurita de sare 21/2 pahare de apa la temperatura camerei 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine 3 linguri ulei de masline putin piper - nu e obligatoriu 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea ulei de masline ptr uns
Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei
Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte. Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci. Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.
Salata Bistro Cu Bacon SI Crutoane
nuci 150g bacon 150g paine 2 linguri ulei de masline otet 4 oua tarhon 200g frunze de salata 3 cepe verzi 2 linguri otet
Panzanella cu ciuperci
O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.
Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon
O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.
Paine cu sunca
500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita cu sare, 1/2 lingurita cu cimbru uscat, 250 ml lapte, 6 linguri cu ulei de masline si 200 g sunca.
Burgeri De Ton Cu Salata De Patrunjel Si Masline
Cine a spus ca burgerii nu pot fi sanatosi? Iata unii bogati in proteine si omega-3.
Pasta de vinete coapte cu paine prajita
2 vinete 200 gr iaurt Zeama de la 1/2 lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita frunze de coriandru proaspat tocate sare de mare dupa gust ulei de masline cu aroma de lamiae felii de paine
Briam: Mâncarea grecească de legume, ideală pentru post
Descoperă Briam, delicioasa mâncare grecească de legume, perfectă pentru perioadele de post. Află cum să pregătești această rețetă simplă și sănătoasă, plină de arome mediteraneene.
Paine neagra cu masline
150 ml apa calda 1/2 lingurita zahar tos 1 lingurita drojdie uscata 400 g faina neagra 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sare 100 g masline