Paine cu masline greceasca
Paine cu masline greceasca retete: cum gatesti paine cu masline greceasca si cele mai gustoase retete de paine cu masline, reteta praz cu masline, mancare de praz cu masline si limba, gulas in paine, paine raw vegan, cococi de paine, paine prajita pe aragaz, prajitura la masina de paine, rulada cu mere cu foietaj, chec cu inimioare.Paine greceasca cu oregano si masline
675 gr faina alba 2 lingurite sare 25 gr drojdie proaspata 350 ml apa calduta 5 linguri de ulei de masline extra virgin 2 linguri de oregano proaspat 175 gr de masline negre fara samburi, taiate bucati
Pizza greceasca
aluat pentru pizza pasta de tomate ulei de masline extra virgin usturoi pudra oregano salam 1 rosie masline negre branza feta sfaramata cascaval
Salată grecească cu brânză halloumi și mentă
Branza halloumi este delicioasa la gratar, iar salata grecească o completeaza perfect.
Paine (la masina de facut paine)
Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta 1 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei de masline 600 gr faina 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Omletă grecească
De departe cel mai versatil și mai gustos mod de a găti ouăle îl reprezintă omleta. Fie că o facem simplă sau cu brânzeturi, legume sau verdețuri, românească sau inspirată din bucătăriile internaționale, omleta ține, de cele mai multe ori, loc de mic dejun, dar poate fi savurată la orice masă a zilei. Rețeta de omletă pe care v-o propunem astăzi este una simplă, delicioasă, inspirată din bucătăria grecească. Omletă cu brânză feta și mentă, perfectă pentru mic dejun, dar și pentru brunch sau cină rapidă.
Pizza cu paine
1 paine uscata lapte kecup Kaiser salam rosii ardei masline cascaval oua smantana
Brânză feta marinată în stil grecesc
Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată.
Salată grecească cu hering marinat. Rețetă rapidă (10 minute) și sănătoasă
Această salată grecească din hering marinat este o alternativă delicioasă și inedită la rețeta clasică. Este perfectă pentru cei care iubesc gustul proaspăt al legumelor și aroma ușor sărată a peștelui. Încearc-o și tu și cu siguranță vei fi plăcut surprins!
Salată grecească. Rețeta originală, ca în insulele grecești
Rețeta originală de salată grecească cu brânză feta, simplă și de efect, cu care nu aveți cum să dați greș. Respectați proporțiile și nu aveți cum să nu obțineți o salată perfectă.
Pâine prăjită cu usturoi și ulei de măsline
Pâinea prăjită cu usturoi și ulei de măsline este una dintre cele mai simple și gustoase rețete pe care le poți face acasă. Se prepară rapid și are un gust incredibil. Poate fi o gustare, un aperitiv sau chiar o garnitură. Merge perfect lângă o supă caldă, o salată proaspătă sau chiar alături de o porție de paste delicioase.
Salată grecească cu sardine și năut
Poti sa servesti un pranz gustos si sanatos si fara sa aprinzi aragazul.
Pizza grecească
Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele care vă plac și pe care o puteți personaliza și adapta la gusturile și nevoile din acel moment, de fiecare dată. Astăzi vă propunem o rețetă de pizza inspirată din bucătăria mediteraneană. Nu degeaba se numește pizza grecească: conține, practic, ingredientele pe care le-ai pune în mod normal într-o salată grecească, dar pe un blat de pizza. O puteți face și cu tofu în loc de brânză feta, dacă doriți varianta vegetariană sau de post. Instrucțiunile pentru prepararea blatului le găsiți AICI.
Papară cu pâine și ouă
Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece. Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce.
Pappa al pomodoro - supa italieneasca
O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.
Vinegretă grecească pentru salate
Atunci când preparăm o salată, atenția la detalii este esențială. Dincolo de ingredientele pe care le punem în salată, dressingul are un rol foarte important. El trebuie să se potrivească cu ingredientele din salată, să le îmbrace într-o aromă subtilă și să dea gust și cremozitate salatei. Astăzi vă propunem o rețetă de vinegretă grecească, pe care o puteți prepara și păstra la frigider pentru mai multe zile și folosi pentru aproape orice fel de salată.
Tarta cu branza greceasca
Simte aromele mediteraneene intr-o tarta delicioasa cu halloumi si feta.
Salată grecească de vinete (Melitzanosalata). Cum se prepară și cu ce se servește
Salată grecească de vinete sau Melitzanosalata. Aceasta este cea mai simplă versiune, fără complicații, a rețetei tradiționale de salată de vinete grecească, cu doar trei pași foarte simpli de urmat.
Pizza din felii de paine
Felii de painecca 150 g untcateva ciupercisunca de porcardei rosucascavalmaslinecrema de branza Delaco
Paine integrala de secara
- 2 linguri de zahar brun- 330 ml apa- 2 linguri seminte de chimen- 4 linguri ulei de masline- 350 gr faina integrala de secara- 100 gr faina integrala de grau- 50 gr faina alba de paine 650- 1 lingurita sare- 1 pliculet de drojdie uscata
Paine rustica cu cartofi
680 g cartofi, 4 lingurite sare, 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda, 1 lingura drojdie uscata, 2 linguri ulei de masline, 665 g de faina alba tip 550.
Stifado - tocăniță grecească de vită
Stifado este o tocăniță tradițională grecească, din carne de vită și ceapă, pe care merită să o încercați. Se face ușor, nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar este foarte gustoasă. Aromele se combină perfect, iar rezultatul vă va face să vă lingeți pe degete. Pentru o tocăniță reușită, alegeți carne de vită de calitate. Va face diferența la gust. De asemenea, alegeți pe cât posibil cepe mici, pentru că acestea vor rămâne întregi în tocăniță.
Salata Panzanella Cu Ciuperci
O reteta de salata calda care e perfecta pentru o cina usoara.
Paine Cu Budinca De Unt
Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.
Supa Gazpacho cu sparanghel
Gazpacho este o reteta spaniola pentru supa rece, cu tot felul de legume. Aceasta versiune contine sparanghel si castravete.
Sandvis mediteranean
2 felii de paine 1 lingura ulei de masline 50 grame branza Mozzarella, maruntita 25 grame branza Feta, maruntita 2 cani spanac prospat 4 felii de rosii 2 linguri de masline, taiate marunt 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt 2 linguri de bucuioc, maruntit 1 catel de usturoi, pisat piper negru
Salata Bistro Cu Bacon SI Crutoane
nuci 150g bacon 150g paine 2 linguri ulei de masline otet 4 oua tarhon 200g frunze de salata 3 cepe verzi 2 linguri otet
Briam: Mâncarea grecească de legume, ideală pentru post
Descoperă Briam, delicioasa mâncare grecească de legume, perfectă pentru perioadele de post. Află cum să pregătești această rețetă simplă și sănătoasă, plină de arome mediteraneene.
Panzanella cu ciuperci
O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.
Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei
Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte. Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci. Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.
Paine cu sunca
500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita cu sare, 1/2 lingurita cu cimbru uscat, 250 ml lapte, 6 linguri cu ulei de masline si 200 g sunca.
Burgeri De Ton Cu Salata De Patrunjel Si Masline
Cine a spus ca burgerii nu pot fi sanatosi? Iata unii bogati in proteine si omega-3.
Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon
O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.
Paine cu branza si usturoi
500g faina,1 plic drojdie,1 lingrita sare,2 linguri ulei de masline,1 lingura de miere lichida,2 catei de usturoi zdrobiti,25g unt moale,100g cedar sau cascaval dat prin razatoare,1 mana frunze de cimbru.
Sos tzatziki - rețeta originală grecească. Preparare și trucuri utile
Rețeta autentică grecească de sos tzatziki cu castraveți, lămâie și usturoi. Se consumă rece și merge de minune vara când căldura este insuportabilă.
Salata de rosii cu paine (reteta spaniola)
3 linguri ulei de masline extravirgin2 catei de usturoi tocati4 felii de paine, taiate cubulete (se scoate coaja)6 rosii coapte1 ceapa, feliata1 lingura zeama de lamaie proaspatapatrunjel sau busuiocpiper negrusare de mare
Pâine de casă fără frământare
Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor. Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea.
Romesco - pastă spaniolă de ardei copți
Fiecare bucătărie internațională are câteva preparate semnătură. Așa cum nu există român care să nu știe gustul sarmalelor, la fel nu există spaniol care să nu fi gustat Romescu, celebra pastă de ardei copt. Cu o culoare foarte apetisantă și o textură cremoasă, Romesco este un sos de ardei copt, cu migdale și alune, delicios și ușor de făcut. Merită să îl încercați măcar o dată și vă garantăm că vă veți îndrăgosti de gustul lui.
Paine cu usturoi, reteta pe care ar trebui sa o incerci
Este cu siguranta cea mai buna reteta de paine cu usturoi si singura pe care ar trebui sa o incerci. O paine moale si plina de usturoi, in interior si crocanta în exterior.
Budincă de pâine - rețeta simplă și rapidă
Vrei o rețetă de budincă de pâine fără bătăi de cap? Află cum să prepari o budincă de pâine delicioasă. Ingrediente simple, gust divin.
Salata de paste greceasca
80 gr de paste - penne,fusili sau macaroni 125 gr de spanac congelat sau proaspat 150 gr kefir sau iaurt mai acrut 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie taiata felii subtiri 2 rosii 40 gr masline verzi,fara samburi sucul de la o jumatate de lamaie 1/2 legatura de marar ulei aromat sare piper
Pâine împletită cu aluat dulce
Mirosul de pâine făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor, este irezistibil pentru oricine. Mai ales dacă vorbim despre o pâine împletită, cu un aluat ușor dulce, care aduce mai degrabă a produs de patiserie decât a pâine clasică. Astăzi vă propunem o rețetă de pâine împletită, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. O pâine dintr-un aluat dulce, pe care la final o puteți unge cu miere și servi pe post de desert.
Sandvis Cu Avocado Si Branza
Cu o textura usor untoasa, acest sandvis este cea mai buna varianta pentru un mic dejun bogat in nutrienti.
Supa greceasca
1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat
Supa De Castraveti Cu Migdale Si Condimente
1 1/2 linguri seminte de chimen 1 1/2 linguri seminte de coriandru 1 1/2 lingurite cardamom 250ml ulei de masline 4 cepe turmenic piper 2 felii de paine 1 castravete mare, decojit 200g migdale maruntite 1 catel de usturoi 1-2 lamai - sucul iaurt Pentru dressing: 50ml ulei de samburi de struguri 50ml ulei de masline coriandru menta busuioc suc de lamaie
Pizza cu felii de paine
12 felii de paine la forma, 20 ml lapte, 500 gr de sunca, 1 cutie cu ciuperci, 200 gr de masline, 75 grame de margarina, 250 gr cascaval, 3 oua pasta de tomate 250 gr
PAINE CU IAURT
500g faina, 1cub drojdie proaspata, 300g iaurt simplu, sare.
Tocăniță grecească de miel cu paste orzo
Tocănița grecească de miel cu paste orzo este o rețetă autentică care îți va aduce aroma și gustul bucătăriei mediteraneene chiar la tine acasă!