Simte aromele mediteraneene intr-o tarta delicioasa cu halloumi si feta.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- ulei de masline
- 1 1/2 ceapa rosie, fin taiata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 30g salata verde, tocata marunt
- 70g spanac
- 1/2 lamaie - sucul
- 100g amestec de feta si Halloumi ras
- marar proaspat, maruntit
- smantana
- faina
- 1 ou, batut
Mod de preparare
1. Se prajeste uleiul intr-o tigaie, apoi se calesc ceapa si usturoiul timp de 6-7 minute pana cand se inmoaie. Se adauga salata verde si spanacul cu putina sare. Se adauga sucul de lamaie, se amesteca bine, apoi se ia de pe foc. Se toarna intr-un castron, se amesteca branza si mararul, apoi se asezoneaza din nou, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca.2. Se ruleaza aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina, pana cand ajunge la grosimea unei monede, apoi se taie in 4 dreptunghiuri de 12 x 8 cm. Se amesteca marginile ramase, apoi se taie in 32 de benzi de 1 x 12 cm.
3. Se imparte umplutura in mod egal intre baze, lasand o margine subtire, apoi se perie cu ou batut. Se aseaza benzile de aluat in diagonala peste tarta pentru a forma un gratar, apoi se perie cu ou batut. Se pune hartie de copt intro tava, apoi se aseaza tartele si se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.
4. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se coc tartele timp de 30-35 de minute pana cand aluatul este auriu si crocant. Se servesc calde sau la temperatura camerei.