Atunci când nu mai știi ce să gătești, o porție de paste te scoate întotdeauna din încurcătură. Iar dacă le combini cu sosul sau cu carnea preferată, obții o masă delicioasă și rapidă.

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă de paste cu somon, gata în 30 de minute. Fără sosuri grele, ușor de făcut și foarte gustoasă. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar sunt indicate cele de dimensiuni mici: penne sau rigatoni, chiar și spirale. 

Paste cu somon și parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g paste (penne sau rigatoni)
  • 2 căței de usturoi
  • 400 g file de somon
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 2 lingurițe capere
  • parmezan pentru servit

Mod de preparare

Asezonați somonul cu sare și piper și puneți-l la cuptor pentru 15-20 de minute.

Între timp, vă puteți ocupa de paste. Puneți apă la fiert cu un praf de sare. Când apa fierbe, puteți adăuga pastele. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Tocați mărunt usturoiul și căliți-l în câteva linguri de ulei de măsline. Adăugați caperele și zeama de lămâie și opriți focul.

Scurgeți pastele de apă și puneți-le în tigaie. Când somonul este gata, rupeți-l în bucăți mici și puneți-l peste paste.

Amestecați bine, adăugați piper proaspăt măcinat și serviți cu parmezan ras și cu frunze de busuioc proaspăt.

Poftă bună!