Pastele sunt un ingredient foarte versatil și la îndemână, atunci când vă doriți să preparați o masă rapidă și delicioasă. Orice fel de paste ați alege, le puteți prepara în orice combinație, cu sau fără carne, cu pește, cu diverse sosuri, rețete vegetariene sau de post, potrivite pentru toate gusturile. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și de efect: paste cu sos cremos de avocado și busuioc, simplu de făcut și delicioase. 

Paste cu sos de avocado
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g spaghetti
  • 2 avocado bine copți
  • 2 căței de usturoi
  • o mână frunze de busuioc
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • 250 g roșii cherry

Mod de preparare

Pentru început, puneți pastele la fiert în apă cu sare și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pentru a face sosul, curățați cei doi avocado și puneți-i într-un robot de bucătărie, alături de busuioc, usturoi, sare și piper. Mixați până când toate ingredientele sunt mărunțite și omogenizate.

Turnați uleiul în fir subțire, ca la maioneză și continuați să mixați la viteză mică, până când l-ați terminat de încorporat. Adăugați zeama de lămâie și mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie.

Spălați roșiile cherry și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt.

Amestecați pastele scurse de apă cu sosul și adăugați roșiile deasupra. Opțional, puteți rade parmezan peste.

Poftă bună!