Pizza de post cu ciuperci proaspete
Pizza de post cu ciuperci proaspete retete: cum gatesti pizza de post cu ciuperci proaspete si cele mai gustoase retete de pizza de post, ciuperci de post, ciulama ciuperci post, pizza cu aluat de clatite, mancare de ciuperci de post, animaletto pizza, pizza japoneza, pizza din franzela, foietaj pizza lidl, tocanita de ciuperci cu pui.Pizza De Post Cu Ciuperci
Pt Aluat: 0.200 l ulei 0.200 l apa 0.600 Kg Faina Pt Compozitie: 1 Kg ciuperci champignon 2-3 cepe 2 rosii 50 g Ghimbir (eu am folosit fresh) 100 gr masline 150 gr porumb
Musaca de post
1kg cartofi,2 morcovi,1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete,2 cepe,piper, sarepasta de tomate2 linguri de pesmetulei, apa1 catel de usturoi
Pizza Dany de post
Pentru aluat 200 grame apa minerala calduta, putina sare, o lingura de zahar, o bucatica de drojdie cam cat o nuca, o lingura de condiment pizza cu oregano (din comert), putin ulei de masline, faina alba cat cuprinde; Pentru garnitura 125 grame mozzarella de post, 300 grame de ciuperci, 2 cepe, un ardel gras rosu, putin ulei, sare, piper
Pizza in casa cu ciuperci
un blat de cumparat,300 g cascaval,200 g sunca presata,un borcan ciuperci,10 masline mari,1 ardei gras,ketchup pentru pizza,oregano
Pizza Verde, O Varianta Sanatoasa Plina De Legume
Pizza nu este cel mai sanatos fel de mancare, dar daca totusi nu te poti abtine, incearca aceasta varianta plina de legume.
Pizza de post
1 pahar apa 1 pahar ulei 20 linguri faina 2 dovlecei proaspeti sau congelati o vanata de marime mijlocie rosii proaspete,congelate,suc de rosii sau pasta de tomate 4-5ardei gras,capia proaspeti sau congelati 3 -4 ciuperci proaspete,congelate.Daca folositi ciuperci conservate la borcan puneti jumatate sau chiar un borcan. cateva bucati de telina 1 morcov 2 cepe 2-3 catei de usturoi masline cascaval de post sare, aveti la indemana) Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii. Poate fi folosit atat pt pizza de post cat si pentru celelalte. Ca umplutura fiecare foloseste ce doreste.Consider ca aluatul este important Daca aveti tavite mici puteti modela mai multe pizza.
Pizza la cornet
Pizza este un preparat delicios și irezistibil, indiferent sub ce formă și cu ce ocazie am servi-o. De la cei mai mici, până la cei mai mari, nimeni nu poate rezista în fața unei felii de pizza aburinde. Dar ce-ați zice dacă v-am propune o altă modalitate de a prepara și servi pizza? Sub formă de cornete mai exact. Perfectă ca gustare, dar și pentru o petrecere sau atunci când aveți musafiri.
Paste cu sos de post
250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou) 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete 200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte) un ardei gras,capia sau gogosar 2 linguri patrunjel verde tocat o ceapa 4-5 catei de usturoi 2 rosii suc de rosii pasta de tomate ketchup dupa gust ulei de masline
Pizza vegetariana - de post
Aluat: 15 grame de drojdie proaspata 250 ml. de apa calda 400 de grame de faina + ceva faina pentru presarat 3 linguri de ulei de masline Sos: 1 cutie de rosii decojite in bulion 3 catei de usturoi frunze proaspete de busuioc sare, piper ulei de masline (1-2 linguri) Umplutura: legume diverse cum ar fi: dovlecei, fenicul, anghinare, ciuperci etc. ulei de masline sare, piper se pot adauga felii de ceapa, de rosii, masline etc.
Tagliatelle cu ciuperci
- tagliatelle proaspete - 10 ciuperci mijlocii champignon - 1 graunte de usturoi - 3 linguri ulei de masline - un sfert pahar de vin alb - patrunjel - parmezan sau branza de capra (pecorino)
Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie
400g paste integrale ( am folosit spaghete) 2 linguri ulei de masline 100g bacon 4 catei mari de usturoi 14 frunze proaspete de salvie 400g ciuperci proaspete 500ml smantana 1 lingura amidon sare piper fulgi chilli optional
Platou de post
200 g ciuperci proaspete, 1 pahar orez, 400 g legume(dupa preferinta), Delikat, 1 ceapa mica, marar, ulei,
Paste de post cu ciuperci, gata în mai puțin de 20 de minute
Pastele de post cu ciuperci sunt o masă simplă și rapidă gata în mai puțin de 20 de minute.
Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post
(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci
- 350 g paste tagliatelle - 350 g ciuperci champignon proaspete - 3-4 linguri ulei de masline - 1 ceapa medie - 4 catei de usturoi - 200 ml smantana pentru gatit - sare piper - patrunjel verde
Orez cu ciuperci si masline
400 g de orez 200 g ciuperci (proaspete) 50 g masline o ceapa potrivita 1/2 ardei gras ulei de masline cateva boabe de piper sare si optional frunze de cimbru.
Pizza cu ciuperci si sunca
* Pentru aluat: * 150 ml apa * 10 g drojdie * 2 linguri ulei * 1/2 lingurita sare * 1/2 lingurita zahar * 250-260 g faina * Pentru umplutura: * 200 g sunca din piept de pui * 4-5 ciuperci proaspete * 100 g boabe porumb (congelat) * 100 g mozzarella * Pentru sos: * 150 ml suc de rosii * 2 catei usturoi * 1/2 lingurita zahar * sare,piper,busuioc
Pastă de ciuperci cu usturoi - de post
În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți. Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI.
Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post
Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.
Pizza funghi (cu ciuperci)
: 2 portii aluat de pizza 10 linguri sos de rosii pentru pizza 100 grmozzarella 100 gr parmezan 100 gr felii de prosciutto crudo sau cubumete de jambon degresat 200 gr ciuperci albe oregano busuioc sare piper ulei de masline.
Pizza cu ardei si ciuperci
Blat pizza: 500 g faina 250 ml apa 3 linguri ulei un plic drojdie 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sareTopping pizza: cascaval 3 linguri pasta de tomate o lingura ulei ciuperci ardei masline sunca presata piper oua
Pizza de post cu porumb
1/2 pahar apa minerala 1/2 pahar ulei 1 pachet praf de copt faina sare pt topping ceapa ciuperci bulion ardei rosu ardei verde rosii boabe de porumb masline
Paste Carbonara Cu Ciuperci
Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.
Pizza cu ciuperci si kaizer
Drojdie cit o nuca mai mare 400 g faina 4 linguri ulei 250 ml lapte caldut sare 1 conserva cu ciuperci 250 g kaizer pasta de pizza oregano cascaval
Pulpe de pui cu sos de ciuperci
4 pulpe fierte 300 g ciuperci proaspete 1 ceapa mica 1 ceasca supa de carne 1 lingura faina 300 g smantana sare piper marar si patrunjel proaspete.
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar ca nu e ^impaturata)
Pt. o pizza medie: - 200g aluat dospit/blat de pizza - 1 lingura sos de rosii - 55g sunca - 50g salam - 15g ciuperci - 70g mozzarella.
Salata de sfecla cu ciuperci (de post)
Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional
Spaghete cu sos de smantana, pui si ciuperci
300 g spaghete 1 piept de pui 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 300 ml smantana 3-4 catei de usturoi 2 lingurite busuioc uscat 1 mana de mazare (optional) sare piper vegeta ulei/ unt
Tocăniță de ciuperci - de post
Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.
Mini pizza - gustări rapide și delicioase
Dacă vă place pizza, veți adora această rețetă de mini pizza, apetisante și delicioase. Cu câteva ingrediente la dispoziție, puteți face o mulțime de combinații de arome și gusturi, care să fie pe placul întregii familii. Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim despre petrecerile pentru copii, unde îi veți cuceri pe cei mici cu pizza pe care o vor devora imediat. Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Aveți instrucțiunile AICI.
Pizza cu sos de ciuperci si crema de branza
2 baze de pizza sos de ciuperci mozzarela o conserva cu ciuperci taiate 200gr bacon crema de branza
Ciuperci cu usturoi și mămăligă
Rețeta clasică de ciuperci cu usturoi și mămăligă, un preparat simplu și gustos, care poate fi savurat de toată lumea.
Pate de ciuperci și caju (de post)
În perioada postului, pateul vegetal este o alegere delicioasă și sănătoasă, cu condiția să nu fie din cel din comerț. Pateul vegetal făcut în casă este sănătos și hrănitor și poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume vă place. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, sănătoasă și delicioasă de pate de ciuperci și caju, cremos, care poate fi păstrat mai multe zile la frigider.
Pizza de post cu blat din mamaliga
- 2 dovlecei - 200 g. malai- 50 g. margarina- sos de rosii cu legume- 200 g. boabe de porumb fiert- 450 g. rosii, taiate sferturi- 200g ciuperci- 2 lingurite cimbru uscat- frunze de spanac- peste din conserva (optional)- tofu (optional)- ierburi
Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel
1 pachet de paste (de care doriti) 1 conserva de ciuperci (eu am folosit proaspete) 2-3 fire de ceapa verde/1 ceapa, marar 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie 1-2 frunze de busuioc
Sarmalute Cu Soia Si Ciuperci In Foi De Vita (de Post)
200 g cuburi soia 300 g ciuperci champignon 2 cepe 1 morcov 40-50 frunze de vita de vie 1 legatura marar + patrunjel (proaspat sau uscat) 4 linguri ketchup 300 ml bulion 20 ml ulei 2 linguri faina 1 ceasca orez 4-5 foi de dafin 1-2 rosii 2 lingurite condimente pentru sarmale (optional concentrat de ciuperci) sare piper boia cimbru
Spaghete cu sos de ciuperci
300 gr spaghete fara ou 400 gr ciuperci 200 ml sos de rosii 1 fir ceapa verde 1 fir usturoi verde  busuioc oregano sare piper
Farfalle cu sos de dovlecei si ciuperci
7 dovlecei mici500 g ciuperci proaspete1 ceapa mare2 linguri unt2 catei usturoi, pisati500 g paste (farfalle)2 linguri faina1 cana smantana1 cana supa puisare si piper dupa gustfrunze ceapa verde, tocateparmezan
pizza con tutto
50 g mozzarela,50 g salam ,50 g kaiser 50 g porumb,50g masline,50g ciuperci 30g ardei gras rosu,50g sos de rosii,aluat pt pizza.
Ciuperci deshidratate pentru iarnă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație. Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute.
Pizza cu bacon si sunca
Aluat: 1 kg faina 2 cani apa calda un cub drojdie 50 gr 2 lingurite zahar 4-5 linguri ulei o lingurita sare Umplutura: ciuperci proaspete ardei rosu bacon sunca cascaval Sos: 5 linguri pasta de tomate 2-3 linguri ulei de masile 2 linguri zahar o lingurita sare o lingura busuioc piper dupa gust
Spaghete cu legume - de post
250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou) 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete un dovlecel potrivit o vanata de marime medie 200 g cascaval vegetal Forma (este singurul care nu contine proteina din lapte) un ardei gras,capia sau gogosar 2 linguri patrunjel verde tocat o legatura ceapa verde o legatura usturoi verde usturoi 5-6 rosii suc de rosii pasta de tomate sau ketchup dupa gust ulei de masline sare,piper,cimbru,busuioc
Pizza cu ciuperci a la Maya
Aluatul pentru 2 pizza 45x45 cm (maxim):650 g faina, 500 ml lapte, 4 linguri ulei de masline, 15 g drojdie uscata, 15 g sare, Umplutura:ciuperci, rosii bine coapte si moi, usturoi, busuioc, sare si piper, ulei de masline, ementaler/cascaval razuit.
Gulas de ciuperci
1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.
Mancare De Post Cu Ciuperci Si Dovleac
vreo 10 ciuperci champignons mai mari 1 ceapa 1 capat^ana de usturoi sare piper ulei de masline patrunjel verde Varianta 2(mai adaugati): o jumatate de cana de orez fiert 4 linguri de pasta de rosii
Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac
Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit.
Pizza Puttanesca
O pizza fara branza? Incearca aceasta reteta cu ansoa, capere, masline verzi si negre si ardei proaspeti. O combinatie de arome care te va incanta cu siguranta.
Penne Cu Usturoi Si Ciuperci La Philips Multicooker
500 g paste 10 ciuperci proaspete taiate dupa preferinta 2 linguri ulei de masline trei cani si jum. Apa sare piper busuioc boia dulce de ardei 10 catei de usturoi tocat marunt 2 catei de usturoi necuratati un pahar suc de rosii sau ketchup.
Budinca de paste cu sunca
300 g paste200 g sunca10-12 ciuperci proaspete potrivite3 oua3-4 linguri smantana3-4 linguri cascaval rassare,piperbusuiocpatrunjel tocat marunt
Pizza de post - cea mai gustoasă rețetă
Chiar dacă a început postul, vă puteți bucura în continuare de unele dintre mâncărurile voastre preferate, în varianta de post sau în varianta vegetariană. Pizza este una dintre acele mâncăruri care se pot adapta și pentru perioada postului. Renunțați la mozarella și la carne și vă bucurați, în schimb, de o pizza delicioasă cu legume și tofu. Vă asigurăm că și pizza de post este gustoasă, este foarte sănătoasă și vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu neapărat când/ dacă țineți post. Pizza de post se poate face cu orice legume vă plac/ aveți la îndemână în momentul respectiv. În funcție de gust și preferințe, puteți adăuga sau elimina unele legume din rețetă. Preparați aluatul după instrucțiunile de AICI.