Retete cu Rata

Rata Adobo

Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.

Pulpe de rata cu telina si mere

Usor de preparat si foarte aromata, aceasta reteta este perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.

Curry de rata cu ananas

Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.

Rata cu prune condimentate

Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Pulpe De Rata Cu Mere Si Telina

6 pulpe de rata 1 telina mica (aproximativ 600g), decojita si taiate in bucati de 2cm 3 mere, taiate in cate 6 felii 3 cepe rosii mici, taiate in cate 6 felii 50ml ulei de masline 5 crengute de salvie

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Rata Cu Prune

Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

Paste Cu Sos Ragu De Rata

1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere

Rata sarbeasca

1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.

Mini tarte cu mere

(4 buc.) Un mar mare rosu curatat tocat cubulete O lingurita zeama de lamaie O lingura gem de caise 2 linguri praf de migdale O lingura faina Un sfert lingurita scortisoara 2 lingurite unt O foaie de aluat de patiserie 2 linguri lapte Zahar pudra Frisca 4 forme de mini tarta

Porc cu lapte

o400 gr muschi de porc o6 catei de usturoi curatati osare si piper o1 lingur unt o1 ceapa curatata si tocata mare o1 morcov curatat si tocat mare o2 lingurite frunze de rozmarin o1 foaie de dafin o500 ml lapte o1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece opatrunjel tocat pentru d'ecor

Piept de rață cu ciuperci și oțet balsamic

Dacă ai un piept de rață ar trebui să încerci această rețetă sofisticată, dar simplu de pregătit acasă. Vei avea o carne fragedă, cu pielea crocantă și o garnitură aromată de ciuperci cu oțet balsamic.

Rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie

Cauți un preparat spectaculos și delicios, perfect pentru masa de sărbătoare? Atunci trebuie să încerci rețeta noastră de rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie dulce-acrișoară.O rețetă festivă, perfectă pentru ocazii speciale.

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline

Pulpe de rata la Crock Pot

3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin

Rata umpluta la cuptor

Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml

Dorada cu lapte de cocos

1 dorada intreaga curatata circa 400 g 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de pasta de rosii 2 catei de usturoi rasi 2 lingurite de amestec curry 2-3 linguri de iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 legatura de patrunjel tocat 1 lingura de ulei de orez 1 frunza de dafin 1 baton de scortisoara circa 3-4 cm lungime sare coaja de lamaie rasa pentru ornat frunze proaspete de patrunjel pentru ornat

Rata la cuptor

1 rata de 2 kg Marinata 1 1 lgt sare mare 1 lgt rasa piper negru macinat &frac14 lgt ghimbir pudra 2 salote mici taiate marunt 60 ml vin alb demisec 3 catei de usturoi zdrobiti 2 lg de menta proaspata tocata 1 lg sos de soia Marinata 2 5 salote potrivite taiate in 4 1 ceapa galbena mica 6 catei de usturoi zdrobiti 2 lg otet din vin rosu 1 &frac14 lg ulei de masline 1 &frac34 lg zahar brut pudra 1 lg miere poliflora 1 lg rozmarin uscat 1-2 lg de menta proaspata 600 ml vin alb demisec 400 ml vin alb dulce Glazura: parte din marinata 2 (300-400 ml) 1 lg de miere poliflora 1 lg zahar brut pudra 1 lg suc de portocale 3/4 lgt chili 1 lgt sare grunjoasa 3-4 cuisoare

Pui cu legume in sos de vin alb

o1 lingura ulei de masline o60 gr costita impanata fara soric taiata bucati o1 pui (de aprox. 1,5 kg) taiat in 8-12 bucati si fara piele o1 lingurita sare o300 ml vin alb sec o250 gr ceapa curatata o6 cuisoare intregi o150 ml sherry sec o2 foi de dafin o250 gr morcovi mici curatati o2 tije de telina curatate si tocate o200 gr ciuperci sterse si injumatatite o500 ml supa de pui opiper negru o100 gr mazare din conserva o1 lingura patrunjel proaspat tocat o30 gr unt moale o2 linguri rase faina

Crap in sos rosu cu usturoi

1 crap potrivit curatat 500 ml bullion de rosii 100 ml vin alb 30 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa 2 linguri pesto rosso 1 lingurita zahar sare de mare 4 capatani de usturoi 2 ardei grasi galbeni curatati si feliati 250 gr rosii cherry

Dorada cu sos de iaurt

[2 portii] 2 dorade curatate sare piper negru proaspat macinat 4 catei de usturoi tocati grosier 1 ceapa rosie mica tocata grosier 1 praz (doar partea alba) tocat grosier 1/2 ardei iute tocat grosier 1 lingurita de boia dulce 1 lingura de suc de lamaie 5 linguri de ulei de orez 2 rosii taiate rondele 1 lamaie taiata feliute 1 ceapa rosie taiata rondele 150 ml iaurt 2 linguri de ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt 1/2 legatura de marar proaspat tocat marunt 10 cm bucata de castravete curatat de seminte si coaja

Friptură de rață cu sos de fructe de padure

Rața nu este cea mai populară carne pe mesele de zi cu zi, dar merită încercată. Are o textură fragedă, un gust mai intens decât puiul și o piele care devine crocantă dacă este gătită corect. De aceea, este perfectă pentru cinele speciale, dar și pentru cei care vor să încerce ceva diferit.

Rata cu nuci

o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper

Rață delicioasă la cuptor - cea mai ușoară rețetă

Rața la cuptor este una dintre acele rețete care sună sofisticat, dar în realitate este surprinzător de simplă. Dacă respecți câțiva pași esențiali, vei obține o carne fragedă, suculentă și o piele crocantă.Cu această rețetă, vei obține o rață la cuptor ca la restaurant, dar fără eforturi prea mari. Doar câteva ingrediente, puțină planificare și un cuptor bine încins. Perfectă pentru o masă festivă sau pentru un weekend în care vrei să te răsfeți cu ceva special.

Rață Peking - ce este și cum se prepară. Rețeta simplă

Rața Peking este un preparat tradițional chinezesc faimos pentru pielea crocantă și carnea suculentă. Pregătită dintr-o rață grasă, marinată și coaptă la perfecțiune, acest fel de mâncare este servit cu clătite subțiri, sos hoisin și legume proaspete.Descoperă rețeta simplă pentru a recrea acest preparat delicios acasă!

Rata aromata in sos de vin rosu

1 rata 2 linguri miere 1 lingurita melasa 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata sare de mare 2 crengute de rozmarin frunzele rupte apoi tocate marunt 500 gr cartofi noi decojiti 375 ml vin rosu 2 linguri dulceata de trandafiri

Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

1 pui mic - mediu 3 morcovi mari grosi 3 tulpini apio 1/2 mar 3-4 crengute de cimbru 2 crengute levantica 1 catel usturoi intreg necuratat sare piper 2 lingurite boia dulce de ardei 2-3 linguri ierburi de provence 1 lingura ulei 1 lingura apa