Retete cu Rata
Rata Adobo
Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.
Pulpe de rata cu telina si mere
Usor de preparat si foarte aromata, aceasta reteta este perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.
Curry de rata cu ananas
Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.
Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.
Pulpe De Rata Cu Mere Si Telina
6 pulpe de rata 1 telina mica (aproximativ 600g), decojita si taiate in bucati de 2cm 3 mere, taiate in cate 6 felii 3 cepe rosii mici, taiate in cate 6 felii 50ml ulei de masline 5 crengute de salvie
Salata De Rata Cu Pere
Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.
Piept De Rata Cu Noodles Si Mango
Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Paste Cu Sos Ragu De Rata
1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere
Rata sarbeasca
1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale
Cantitate : 4 portii o1 cana suc de portocale o1 lingura otet balsamic o4 piepti de pui dezosati fara piele taiati in jumatati (circa 450 gr) o 1/4 lingurita sare oun praf de piper negru o 1/4 cana faina o2 linguri ulei o4 cepi verzi tocate fin o 1/2 lingurita coriandru macinat o4 morcovi potriviti curatati taiati in felii mici o2 linguri patrunjel tocat
Mini tarte cu mere
(4 buc.) Un mar mare rosu curatat tocat cubulete O lingurita zeama de lamaie O lingura gem de caise 2 linguri praf de migdale O lingura faina Un sfert lingurita scortisoara 2 lingurite unt O foaie de aluat de patiserie 2 linguri lapte Zahar pudra Frisca 4 forme de mini tarta
Placinta adanca cu mere si sos aromat
Pentru aluat 200 gr faina 1 lingura zahar 1 plic zahar vanilat Bourbon 1 lingurita praf de copt un praf de sare 100 gr unt 1 ou 3 linguri lapte Pentru umplutura 1,5 kg mere curatate de coaja samburi si taiate felii 400 ml apa 300 gr zahar 2 batoane de scortisoara coaja rasa de la 1 portocala un praf de nucsoara macinata un praf de cuisoare macinate 2 linguri amidon alimetar Pentru glazura 1 ou 2 linguri apa Pentru sos apa in care au fiert merele strecurata sucul de la 1 portocala 200 ml lapte 4 linguri amidon alimentar
Ou de rata in crusta de pesmet
1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet
Lup de mare la gratar si paella cu creveti
2 bucati lup de mare (cca 350 gr fiecare) pentru paella: -100 gr orez cu bob rotund -legume pentru sofrito: 1 catel usturoi ceapa ardei gras rosie -1 morcov c^ateva pastai fasole verde congelata -8 creveti proaspeti sau congelati curatati c^ateva fire de sofran -400 ml supa de legume (sau apa) - ulei de maline sare de mare piper
Limba cu masline
1 limba de vita (are aproximativ 1-1,2 kg) 2 morcovi maricei curatati 1 ceapa de apa alba pentru fierbere 1 past^arnac curatat (radacina + frunzele) 100 ml de ulei de floarea soarelui 1 ceapa de apa alba tocata marunt pentru calire ^in ulei la prepararea finala a produsului 2 lingurite de pasta de tomate 2 lingurite de pasta de ardei iute dulce 32 de masline Mamouth (adica 8 masline per portie) = aprox. 200 g 2 cani de supa din cea care rezulta la preparare (fierberea limbii) 3-4 frunze de busuioc (+ frunze pentru decor) 2 catei de usturoi 1 lam^aie (felii) pentru decor sare si piper dupa preferinte
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti
oPulpa de rata ount odovlecei ociuperci orosii omere osmantana dulce otarhon ooregano
Porc cu lapte
o400 gr muschi de porc o6 catei de usturoi curatati osare si piper o1 lingur unt o1 ceapa curatata si tocata mare o1 morcov curatat si tocat mare o2 lingurite frunze de rozmarin o1 foaie de dafin o500 ml lapte o1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece opatrunjel tocat pentru d'ecor
Rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie
Cauți un preparat spectaculos și delicios, perfect pentru masa de sărbătoare? Atunci trebuie să încerci rețeta noastră de rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie dulce-acrișoară.O rețetă festivă, perfectă pentru ocazii speciale.
Rata delicioasa la cuptor
- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere
o rata o lingurita cimbru uscat o lingurita sare o lingurita piper macinat 2 linguri sos de soia un pahar vin alb sec 5-6 boabe de piper 2 foi de dafin Pentru legume 400 g legume Bonduelle congelate 2-3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita rasa de sare 1/2 lingurita piper macinat 50 ml vin alb Pentru sos 50 g unt 200 g smantana grasa 10 ml vin alb zeama de la o jumatate de lamaie o lingura cu capere 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper alb macinat
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz
Ingrediente: 1 dovlecel taiat rondele 1 vanata mica taiata bucati (se pastreaza coaja) sare piper o lingura cu patrunjel proaspat tocat marunt 1 lingura cu marar proaspat tocata marunt 1 litru cu suc de rosii jumatate de kilogram de ciuperci champignon (spalate curatate piciorusele scoase ciupercile se lasa intregi) 1 ardei capia (spalat curatat de seminte si tocat in felii) 1 ardei gras (spalat curatat de seminte si taiat in felii) 1 fir mare de praz (spalat curatat tocat rondele) si putin ulei de masline.
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale
o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline
Pulpe de rata la Crock Pot
3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin
Gratar cu garnitura de ceapa cu branza
carne pt gratar 7-8 cepe mari 500 gr de branza de oaie 10 gr branza topita 70 gr unt ulei sare piper condimente
Rata umpluta la cuptor
Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml
Dorada cu lapte de cocos
1 dorada intreaga curatata circa 400 g 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de pasta de rosii 2 catei de usturoi rasi 2 lingurite de amestec curry 2-3 linguri de iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 legatura de patrunjel tocat 1 lingura de ulei de orez 1 frunza de dafin 1 baton de scortisoara circa 3-4 cm lungime sare coaja de lamaie rasa pentru ornat frunze proaspete de patrunjel pentru ornat
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja
o500 gr ceapa tocata mare o2 capatani de usturoi curatate o8 cartofi de marime mica sau medie spalati o3 linguri ulei de masline o1 lingurita otet o2 linguri patrunjel proaspat tocat oSare si piper negru o4 felii de muschi (aprox. 125 gr fiecare) o1 lingura sos Worcestershire
Rata la cuptor
1 rata de 2 kg Marinata 1 1 lgt sare mare 1 lgt rasa piper negru macinat ¼ lgt ghimbir pudra 2 salote mici taiate marunt 60 ml vin alb demisec 3 catei de usturoi zdrobiti 2 lg de menta proaspata tocata 1 lg sos de soia Marinata 2 5 salote potrivite taiate in 4 1 ceapa galbena mica 6 catei de usturoi zdrobiti 2 lg otet din vin rosu 1 ¼ lg ulei de masline 1 ¾ lg zahar brut pudra 1 lg miere poliflora 1 lg rozmarin uscat 1-2 lg de menta proaspata 600 ml vin alb demisec 400 ml vin alb dulce Glazura: parte din marinata 2 (300-400 ml) 1 lg de miere poliflora 1 lg zahar brut pudra 1 lg suc de portocale 3/4 lgt chili 1 lgt sare grunjoasa 3-4 cuisoare
Pui cu legume in sos de vin alb
o1 lingura ulei de masline o60 gr costita impanata fara soric taiata bucati o1 pui (de aprox. 1,5 kg) taiat in 8-12 bucati si fara piele o1 lingurita sare o300 ml vin alb sec o250 gr ceapa curatata o6 cuisoare intregi o150 ml sherry sec o2 foi de dafin o250 gr morcovi mici curatati o2 tije de telina curatate si tocate o200 gr ciuperci sterse si injumatatite o500 ml supa de pui opiper negru o100 gr mazare din conserva o1 lingura patrunjel proaspat tocat o30 gr unt moale o2 linguri rase faina
Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci
varza murata 700 gr. carne tocata de pui 500 gr. ciuperci 200 gr. orez 1 ou 1-2 ceape 2 morcovi cimbru marar bulion ulei sau untura
Mancare cu arpagic si ciuperci la slow cooker Crock Pot
500 g ciuperci curatate 500 g arpagic curatat sare piper rozmarin 100 ml vin alb 30 g unt
Pastrav cu bacon
4 pastravi de cate 200 g curatati spalati si stersi bine 24 felii subtiri de bacon 200 g de smantana 2 cuburi de unt (30 g) sare piper proaspat macinat o jumatate de lingurita cu boia dulce
Crap in sos rosu cu usturoi
1 crap potrivit curatat 500 ml bullion de rosii 100 ml vin alb 30 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa 2 linguri pesto rosso 1 lingurita zahar sare de mare 4 capatani de usturoi 2 ardei grasi galbeni curatati si feliati 250 gr rosii cherry
Dorada cu sos de iaurt
[2 portii] 2 dorade curatate sare piper negru proaspat macinat 4 catei de usturoi tocati grosier 1 ceapa rosie mica tocata grosier 1 praz (doar partea alba) tocat grosier 1/2 ardei iute tocat grosier 1 lingurita de boia dulce 1 lingura de suc de lamaie 5 linguri de ulei de orez 2 rosii taiate rondele 1 lamaie taiata feliute 1 ceapa rosie taiata rondele 150 ml iaurt 2 linguri de ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt 1/2 legatura de marar proaspat tocat marunt 10 cm bucata de castravete curatat de seminte si coaja
Friptura de rata cu sos de fructe de padure
2 pulpe de rata o lingura de untura de porc sare,piper enibahar,nucsoara rozmarin,cimbru coreandru (macinate si boabe) o ceapa 2-3 catei de usturoi, de dafin o portocala, un pahar de vin alb fructe de padure(afine,mure zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator
Rasol Din Carne De Pasare
Se poate prepara din carne de pui gaina curcan gasca rata. cartofi morcov albitura telina ceapa uscata sau ceapa verde tarhon verde patrunjel verde sare, de dafin putin vin alb
Placinta cu peste de moda veche
3 oua 300 ml lapte 300 ml apa 300 gr file de somn 1 lingura unt 300 gr praz partea verde aruncata iar cea alba spalata si feliata subtire 1 lingura faina 1 lingura patrunjel proaspat tocat 1 kg cartofi fainosi curatati fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt
Rata cu nuci
o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper
Pateu de casa - reteta slovaca
400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.
Rata delicioasa la cuptor
o rata intreaga 3 linguri miere de albine  1 lingura otet balsamic  1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire  zeama de la 2 portocale putina salvie uscata  2 foi de dafin sare de mare piper
Rață Peking - ce este și cum se prepară. Rețeta simplă
Rața Peking este un preparat tradițional chinezesc faimos pentru pielea crocantă și carnea suculentă. Pregătită dintr-o rață grasă, marinată și coaptă la perfecțiune, acest fel de mâncare este servit cu clătite subțiri, sos hoisin și legume proaspete.Descoperă rețeta simplă pentru a recrea acest preparat delicios acasă!
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
1 varza murata 1 bucata pulpa de porc dezosata de circa 800 gr 1 carnat de casa 1 ceapa 1 ceapa verde 1 morcov 1/2 ardei rosu 100 gr rosii decojite 1/2 legatura marar verde 1 lingura pasta de gogosari cu kapia sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 1/2 lingurita cimbru uscat 2 linguri pasta de tomate 2 linguri ulei
Spirale cu telemea
aproximativ 800 - 900 gr faina 4 linguri pline cu untura de porc curata 100 gr unt 3 linguri smantana 1 ou 150 gr telemea de capra 1 lingurita zahar brut 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita sare 1 praf nucsoara 1 plic drojdie uscata (7 gr) in plus condimente: seminte chimen boia oregano etc 1 ou pentru uns
Rata aromata in sos de vin rosu
1 rata 2 linguri miere 1 lingurita melasa 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata sare de mare 2 crengute de rozmarin frunzele rupte apoi tocate marunt 500 gr cartofi noi decojiti 375 ml vin rosu 2 linguri dulceata de trandafiri
Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot
1 pui mic - mediu 3 morcovi mari grosi 3 tulpini apio 1/2 mar 3-4 crengute de cimbru 2 crengute levantica 1 catel usturoi intreg necuratat sare piper 2 lingurite boia dulce de ardei 2-3 linguri ierburi de provence 1 lingura ulei 1 lingura apa
Nudli cu mere
Pentru Nudli 1 kg cartofi curatati si taiati cubulete 500 gr mere curatate 2 oua 120 gr faina 1 lingura zahar vanilat bourbon 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita esenta de vanilie Pentru pesmet 100 gr zahar 150 gr pesmet 1 lingurita scortisoara macinata