Retete cu Salvie

Pui cu salvie și unt. Arome sofisticate într-o farfurie delicioasă

Savurează o combinație irezistibilă de arome în această rețetă de pui cu salvie și unt, perfectă pentru a adăuga un strop de eleganță mesei tale.

Broccoli gratinat - rețetă tradițională franțuzească

Această rețetă de broccoli gratinat este o garnitură versatilă care se potrivește perfect în multe meniuri, iar un vârf de linguriță de salvie îi oferă o aroma deosebită.

Cartofi la cuptor cu ierburi aromatice

Cartofii la cuptor sunt o garnitură clasică, preferată de milioane de oameni. În combinație cu ierburi aromatice proaspete și unt, devin un preparat cu un gust și aromă irezistibile.

Pulpe de pui în stil mediteranean

O porție de friptură cu legume, aromată cu condimente, este întotdeauna o idee bună pentru o masă delicioasă, ușor de făcut și sănătoasă. Rețeta despre care vorbim astăzi este una cu influențe mediteranene, datorită mixului de arome. Se face ușor și nu aveți nevoie de cine știe ce talent la gătit ca să vă iasă perfect. Rețeta este cu cartofi, ardei și măsline, dar puteți pune orice alte legume vă plac și aveți prin frigider. În acest caz, veți micșora cantitatea de cartofi. 

Piure de cartofi cu ierburi aromatice și usturoi, la cuptor

Piureul de cartofi este una dintre cele mai comune garnituri din bucătăria românească. Se potrivește într-o mulțime de combinații, fie că vorbim de un grătar, o friptură la cuptor, un șnițel sau chiar un pește.  Dar dacă v-ați plistisit de piureul de cartofi banal, îi puteți da o notă fresh, cu această rețetă. V-ați gândit până acum să preparați piureul de cartofi la cuptor, cu usturoi și ierburi aromatice?  Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să încercați această rețetă! Piureul capătă cu totul altă aromă, iar crusta crocantă care se formează deasupra și dedesubt este delicioasă!

Piept de curcan cu ierburi aromatice

Pieptul de curcan este una dintre cele mai sănătoase și sățioase cărnuri. Este ideal mai ales în curele de slăbire, pentru alimentația copiilor sau dacă vreți să mâncați sănătos.  Carnea de curcan are nevoie de mai mult timp de gătire, la foc mic, și răbdare, pentru a obține o friptură ca la carte. Astăzi vă propunem o rețetă de friptură de curcan la cuptor, cu vin și ierburi aromatice. Se face ușor și tot ce aveți de făcut este să pregătiți marinata și să o verificați din când în când, în timp ce este la cuptor.

Cotlet de porc cu sos de zmeura

Daca esti mare iubitor de carne, iti spunem ca aceasta reteta este Raiul din farfurie!

Muschi de porc cu ierburi

Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.

Friptura de porc cu mere

Un preparat ideal pentru masa de Craciun atunci cand vrei sa-ti surprinzi invitatii.

Pulpe de rata cu telina si mere

Usor de preparat si foarte aromata, aceasta reteta este perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.

Supa de risotto cu creveti si parmezan

Arome imbietoare, combinate perfect intr-o supa usoara.

Chiftelute de porc cu ierburi

Clasicele chiftelute sunt reinventate in aceasta reteta, cu ierburi aromate.

Focaccia, o reteta testata de generatii

Daca prepari o data aceasta focaccia, nu vei mai opta pentru painea din magazin.

Palmieri cu carne tocata

Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.

Rulouri cu carne tocata si feta

Daca esti fan al foietajului cu carne, atunci aceste rulouri sunt tot ce putei sa-ti doresti.

Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta

O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.

Mere umplute cu salvie si castane

Desi nu este sunt o garnitura obisnuita, merele din aceasta reteta sunt perfecte langa o friptura de porc sau de pui.

Cartofi copti cu salvie

Daca esti in cautarea garniturii perfecte pentru friptura, atunci te anuntam ca tocmai am gasit-o. Desi simpla, este perfecta pentru a completa aroma carnii.

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Rulouri de carnaciori cu salvie

Daca ai nevoie de aperitive speciale pentru mesele festive, reteta de mai jos e o idee excelenta.

Tocanita de porc cu mustar si salvie

Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.

Briose cu sunca si branza

Un preparat pe care il poti servi inlusiv la locul de munca poate fi un pranz ideal, asa cum sunt aceste briose delicioase.

Porc saltimbocca si cartofi cu usturoi

Acest reteta foloseste carnea de porc invelita in prosciutto si acoperita cu o frunza de salvie. Este plina de arome, si mai mult decat atat, poate fi gata in doar 30 de minute.

Placinte cu ciuperci

Acest aluat este folosit, in special, pentru placintele cu carne, insa merge de minune si alaturi de ciuperci.

Risotto Cu Dovleac Si Branza Cu Mucegai

Cu un gust rafinat, acest preparat poate fi servit ca fel principal, langa o salata verde, sau ca garnitura, langa o friptura suculenta.

Pui Cu Dovleac, Pancetta Si Naut

Gata in doar 20 de minute, aceasta reteta rapida de pui este o masa fara batai de cap, potrivita pentru mijlocul saptamanii.

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Pulpe De Rata Cu Mere Si Telina

6 pulpe de rata 1 telina mica (aproximativ 600g), decojita si taiate in bucati de 2cm 3 mere, taiate in cate 6 felii 3 cepe rosii mici, taiate in cate 6 felii 50ml ulei de masline 5 crengute de salvie

Snitel De Porc Cu Salata De Mere

6 x 100g muschi de porc 250 ml lapte batut 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 crenguta salvie, fin tocata 1 lingurita de mustar 150g faina 3 oua, usor batute 3 cani pesmet ulei de masline Salata de mere: 125 ml ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2 cani frunze de salata 40g nuci, prajite si tocate Seminte de la 1 rodie (optional) 2 mere rosii, fara samburi, taiate felii

Curcan la cuptor

Un curcan de 3-4 kg 2 cepe 2 mere 2 morcovi Piper Sare Salvie Cimbru Dafin Rozmarin Ghimbir Boia Unsoare de porc Rom

Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

1,5 kg carne porc sare piper Umplutura: 200 g ficatei de pui 200 g carne tocata 1 legatura ceapa verde ardei gras colorat 150 g ciupercute fierte 1-2 oua amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub sare de mare iodata Kamis salvie patrunjel verde 2 linguri ulei 200 ml vin alb Garnitura: Cantitati in functie de cata garnitura doriti sa faceti: varza proaspata cartofi usturoi ceapa smantana marar verde patrunjel verde sare de mare iodata Kamis piper

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

1/2 piept de curcan fara pielita si os 150 g sunca de pui 400 g ciuperci taiate 1 caciulie usturoi 400 g iaurt degresat 2 lingurite mustar 2 singuri sos soia 2 linguri sos Worcestershire 150 g cascaval felii 1 kg cartofi albi 100 ml vin alb 100 g unt 2 linguri ulei de masline 1-2 rosii mici patrunjel verde salvie piper boia

Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

pentru friptura 1 kg cotlet de porc fara grasime 8 felii prosciutto 50 g unt 100 ml vin alb 200 ml supa de carne 2 linguri faina salvie Kotany 70 g capere 1 lingura ulei de masline sare piper pentru varza de Bruxelles 700 g varza de Bruxelles 1 ceapa 50 g unt 100 ml lapte 1 lingurita amidon nucsoara marar verde cimbru sare piper

Saltimbocca Alla Romana

O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.

Mexicani beti

felii de carne de porc carnat proaspatpiept de porc (kaizer, pancetta, costita sau bacon feliat subtire)salvieusturoivin alb secuntuleisare si piper

Cartofi acordeon

cartofi mai mici ca sa se patrunda binecrema de branza sau branza topitasalamcarnatikaizerciuperciardei grasverdeatausturoisalviediverse feluri de branza: ementaler, mozzarella, tilsitbusuiocoreganountcascaval ras

Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

1 kg cotlete de miel5 linguri ulei de masline2 catei usturoi3 foi salvie1 lingura rozmarin3 linguri otet balsamico2 linguri miere1/8 litru vin rosu250 ml supa clara de legume2 linguri smantanasarepiper

Rata delicioasa la cuptor

- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper

Curcan cu gutui

-1 curcan ( 5-6 kg) - condimente pentru curcan (amestec rozmarin salvie etc.) -sare si piper -3-4 mere gutui de marime medie -1-2 buc. de telina taiata in felii mari -1 ceapa mare - 200 ml de vin ( 100 ml cognac) -unt topit

Sirop natural de salvie

3Kg zahar 450g salvie 3L apa plata 2 lamai de marime medie

Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud

Pentru rulada: - o bucata de muschi de porc (aproximativ jumatate de kilogram) - 3-4 felii de sunca afumata - 1-2 catei de usturoi - mirodenii: sare piper cimbru salvie coriandru etc - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay) - ulei de masline extravirgin. Pentru garnitura: - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume proaspete cum ar fi: morcovi cartofi mazare fasole verde etc sau un mix de legume congelate de la magazin) - unt (aproximativ 50 de grame) - mirodenii: sare piper cibru - o lingurita de delikat - un strop de zeama de lamaie. Pentru sos: 1- ardei gras rosu sau gogosari 2 ulei de masline extravirgin 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet balsamic) 4- sugar brown( zahar brun) 5- o lingurita de sos de rosii 6- mirodenii: sare si piper. Pentru decor: 1- patrunjel 2- ardei gras rosu si galben.

Muschiulet de porc impletit cu carnati

2 muschiuleti de porc 200 g carnati proaspeti in intestine de oaie 2 linguri ulei masline 200 ml vin 1 lingurita chimion 1 fir ceapa verde 1 caciulie usturoi salvie piper mozaic sare

Fasole boabe in stil toscan

500 g fasole boabe alba rozmarin proaspat 1 fir salvie 2 fire de usturoi verde si 2 catei de usturoi 1 morcov ulei de masline sare piper macinat patrunjel verde

Orez cu legume si somn african

-125 gr orez -legume congelate -unt -sare piper -500 gr somn african -ulei de masline -sare piper -busuioc -salvie

Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

1 pulpa de curcan rozmarin salvie patrunjel unt cat o nuca ulei de masline 15-20 ml coniac sare,piper

Involtini di pollo a la romana

piept de pui prosciutto branza topita cascaval mozzarella vin alb sec salvie rozmarin unt ulei tagliatele rosii cherry busuioc

Pizza Napoletana

Pentru blat de pizza (150 ml apa calda 250 gr faina de grau 1/2 lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata o lingurita sare 3 linguri ulei de masline. Pentru sosul de rosii :50 gr suc de rosii 50 gr pulpa de rosii in suc de rosii o ceapa mica 3 catei usturoi 3 linguri ulei de masline oregano salvie busuioc sare piper o lingurita de zahar. Pentru pizza : 200 gr jambon 150 gr sunca slaba 150 gr ciuperci proaspete 100 gr ardei gras colorat 100 gr mozzarella 2 linguri ulei de masline 2 oua.

Filete de Pescada marinate ^in lapte cu Salvie

filete de Pescada ( Pangasius...) lapte sofran indian salvie piper alb sare 1-2 ou~a f~ain~a p~atrunjel Pt. ornat: l~am^aie cimbrisor proasp~at ( thym)

Pulpe de pui toscane

.4 pulpe superioare de pui .1-2 rosii .1 ceapa .3-4 catei de usturoi .ulei de masline .busuioc .oregano .salvie .sare ,piper