Retete cu Salvie
Pui cu salvie și unt - rețetă simplă, dar cu aer de fine dining
Rețetă simplă și elegantă de pui cu sos de unt și salvie, inspirată din bucătăria italiană. Gata în 30 de minute. Ideală pentru o cină specială sau o masă de weekend.
Cartofi la cuptor cu ierburi aromatice
Cartofii la cuptor sunt o garnitură clasică, preferată de milioane de oameni. În combinație cu ierburi aromatice proaspete și unt, devin un preparat cu un gust și aromă irezistibile.
Pulpe de pui în stil mediteranean
O porție de friptură cu legume, aromată cu condimente, este întotdeauna o idee bună pentru o masă delicioasă, ușor de făcut și sănătoasă. Rețeta despre care vorbim astăzi este una cu influențe mediteranene, datorită mixului de arome. Se face ușor și nu aveți nevoie de cine știe ce talent la gătit ca să vă iasă perfect. Rețeta este cu cartofi, ardei și măsline, dar puteți pune orice alte legume vă plac și aveți prin frigider. În acest caz, veți micșora cantitatea de cartofi.
Piure de cartofi cu ierburi aromatice și usturoi, la cuptor
Piureul de cartofi este una dintre cele mai comune garnituri din bucătăria românească. Se potrivește într-o mulțime de combinații, fie că vorbim de un grătar, o friptură la cuptor, un șnițel sau chiar un pește. Dar dacă v-ați plistisit de piureul de cartofi banal, îi puteți da o notă fresh, cu această rețetă. V-ați gândit până acum să preparați piureul de cartofi la cuptor, cu usturoi și ierburi aromatice? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să încercați această rețetă! Piureul capătă cu totul altă aromă, iar crusta crocantă care se formează deasupra și dedesubt este delicioasă!
Piept de curcan cu ierburi aromatice
Pieptul de curcan este una dintre cele mai sănătoase și sățioase cărnuri. Este ideal mai ales în curele de slăbire, pentru alimentația copiilor sau dacă vreți să mâncați sănătos. Carnea de curcan are nevoie de mai mult timp de gătire, la foc mic, și răbdare, pentru a obține o friptură ca la carte. Astăzi vă propunem o rețetă de friptură de curcan la cuptor, cu vin și ierburi aromatice. Se face ușor și tot ce aveți de făcut este să pregătiți marinata și să o verificați din când în când, în timp ce este la cuptor.
Cotlet de porc cu sos de zmeura
Daca esti mare iubitor de carne, iti spunem ca aceasta reteta este Raiul din farfurie!
Muschi de porc cu ierburi
Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.
Supa de risotto cu creveti si parmezan
Arome imbietoare, combinate perfect intr-o supa usoara.
Chiftelute de porc cu ierburi
Clasicele chiftelute sunt reinventate in aceasta reteta, cu ierburi aromate.
Palmieri cu carne tocata
Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.
Rulouri cu carne tocata si feta
Daca esti fan al foietajului cu carne, atunci aceste rulouri sunt tot ce putei sa-ti doresti.
Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta
O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.
Mere umplute cu salvie si castane
Desi nu este sunt o garnitura obisnuita, merele din aceasta reteta sunt perfecte langa o friptura de porc sau de pui.
Cartofi copti cu salvie
Daca esti in cautarea garniturii perfecte pentru friptura, atunci te anuntam ca tocmai am gasit-o. Desi simpla, este perfecta pentru a completa aroma carnii.
Piure de varza de Bruxelles
In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.
Rulouri de carnaciori cu salvie
Daca ai nevoie de aperitive speciale pentru mesele festive, reteta de mai jos e o idee excelenta.
Tocanita de porc cu mustar si salvie
Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.
Porc saltimbocca si cartofi cu usturoi
Acest reteta foloseste carnea de porc invelita in prosciutto si acoperita cu o frunza de salvie. Este plina de arome, si mai mult decat atat, poate fi gata in doar 30 de minute.
Placinte cu ciuperci
Acest aluat este folosit, in special, pentru placintele cu carne, insa merge de minune si alaturi de ciuperci.
Risotto Cu Dovleac Si Branza Cu Mucegai
Cu un gust rafinat, acest preparat poate fi servit ca fel principal, langa o salata verde, sau ca garnitura, langa o friptura suculenta.
Pui Cu Dovleac, Pancetta Si Naut
Gata in doar 20 de minute, aceasta reteta rapida de pui este o masa fara batai de cap, potrivita pentru mijlocul saptamanii.
Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor
Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.
Curcan la cuptor
Un curcan de 3-4 kg 2 cepe 2 mere 2 morcovi Piper Sare Salvie Cimbru Dafin Rozmarin Ghimbir Boia Unsoare de porc Rom
Saltimbocca Alla Romana
O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.
Curcan cu gutui
-1 curcan ( 5-6 kg) - condimente pentru curcan (amestec rozmarin salvie etc.) -sare si piper -3-4 mere gutui de marime medie -1-2 buc. de telina taiata in felii mari -1 ceapa mare - 200 ml de vin ( 100 ml cognac) -unt topit
Sirop natural de salvie
3Kg zahar 450g salvie 3L apa plata 2 lamai de marime medie
Muschiulet de porc impletit cu carnati
2 muschiuleti de porc 200 g carnati proaspeti in intestine de oaie 2 linguri ulei masline 200 ml vin 1 lingurita chimion 1 fir ceapa verde 1 caciulie usturoi salvie piper mozaic sare
Involtini di pollo a la romana
piept de pui prosciutto branza topita cascaval mozzarella vin alb sec salvie rozmarin unt ulei tagliatele rosii cherry busuioc
Pizza Napoletana
Pentru blat de pizza (150 ml apa calda 250 gr faina de grau 1/2 lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata o lingurita sare 3 linguri ulei de masline. Pentru sosul de rosii :50 gr suc de rosii 50 gr pulpa de rosii in suc de rosii o ceapa mica 3 catei usturoi 3 linguri ulei de masline oregano salvie busuioc sare piper o lingurita de zahar. Pentru pizza : 200 gr jambon 150 gr sunca slaba 150 gr ciuperci proaspete 100 gr ardei gras colorat 100 gr mozzarella 2 linguri ulei de masline 2 oua.
Pulpe de pui toscane
.4 pulpe superioare de pui .1-2 rosii .1 ceapa .3-4 catei de usturoi .ulei de masline .busuioc .oregano .salvie .sare ,piper
Rulada Wellington
Muschi de vita(800g-1kg) foietaj(500g) piept de pui(150g) ciuperci(250g) o ceapa 2 catei de usturoi pesmet(25g) salvie cimbru sare piper ulei si unt.
Ton cu portocale
- un peste de peste un kg - o portocala mare sau doua de marime potrivita - usturoi - busuioc - salvie - coriandru (boabe) - piper (boabe) - patrunjel verde - menta verde Pentru sos - o conserva de rosii ^in bulion - unul sau doi ardei kapia copti (eventual tot din conserva) - un ardei iute (verde sau uscat) - usturoi - patrunjel verde