Pieptul de curcan este una dintre cele mai sănătoase și sățioase cărnuri. Este ideal mai ales în curele de slăbire, pentru alimentația copiilor sau dacă vreți să mâncați sănătos.
Carnea de curcan are nevoie de mai mult timp de gătire, la foc mic, și răbdare, pentru a obține o friptură ca la carte. Astăzi vă propunem o rețetă de friptură de curcan la cuptor, cu vin și ierburi aromatice. Se face ușor și tot ce aveți de făcut este să pregătiți marinata și să o verificați din când în când, în timp ce este la cuptor.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 1 piept de curcan
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe boabe de muștar
- 1 linguriță rozmarin
- 1 linguriță salvie
- 1 linguriță cimbru
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 pahar de vin sec
Mod de preparare
Amestecați toate ingredientele pentru marinată într-un bol. Tocați mărunt ierburile aromatice, dacă sunt proaspete și zdrobiți usturoiul. Amestecați bine totul, după care ungeți carnea de curcan cu amestecul.Lăsați carnea de curcan la marinat cel puțin o oră, la frigider, într-un vas acoperit. Scoateți carnea din frigider după o oră și lăsați-o la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Puneți pieptul de curcan într-o tavă pentru cuptor și acoperiți cu o folie de aluminiu.
Dați tava la cuptor. După o jumătate de oră, îndepărtați folia și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Verificați din când în când dacă mai este lichid în vas și întoarceți bucata de piept, astfel încât marinata să ajungă pe toate părțile.
În funcție de cât de fragedă este carnea de curcan, aceasta va avea nevoie de 1:45 sau 2 ore pentru a se găti cum trebuie.
La final, vinul din tavă trebuie să se fi evaporat, iar pieptul de curcan să fie rumenit pe toate părțile.
Serviți cu cartofi, cu salată sau cu garnitura voastră preferată.
Poftă bună!