O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 20g salvie
- 20g oregano
- 1 lamaie, taiata pe jumatate
- 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate
- 100ml de vin alb sec
- 2 linguri ulei de masline
- ulei de floarea-soarelui
- 4 pulpe de pui
- Pentru salata:
- 1kg rosii, taiate
- ulei de masline
- 2 linguri de otet
- 1/2 lingurita de zahar
- 300g paine, taiata in bucati
- 300g amestec de ierburi, dupa gust (menta, coriandru, busuioc, marar, patrunjel, tarhon)
- 200g feta
- 290g masline negre
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se imprastie frunzele de salvie si de oregano pe baza unei tavi. Se stoarce jumatate din lamaie, apoi se adauga in tava. Se adauga jumatatile de usturoi, cu taietura in jos, apoi se toarna vinul alb si uleiul de masline extra virgin.2. Se incalzeste o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui si se pun pulpele de pui. Se asezoneaza cu sare si se prajesc timp de 2-3 minute, pana cand capata o culoare aurie. Se intorc, se mai prajesc timp de cateva minute apoi se pun in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.
3. Intre timp, se toaca rosiile si se pun intr-un castron mare de salata, cu putina sare. Se adauga ulei de masline si otet, se imprastie cu zahar, apoi se amesteca. Se lasa deoparte.
4. Cand carnea de pui este gata, se scoate tava din cuptorul si se scoate puiul pe o farfurie. Se creste temperatura cuptorului la 220C. Se arunca jumatatile de lamaie din tava, apoi se adauga painea si se amesteca pentru a absorbi sucurile. Se coc crutoanele timp de 10-12 minute, intorcandu-le ocazional.
5. Cand sunt gata, se adauga la bolul de salata impreuna cu ierburile, feta si maslinele. Se asezoneaza si se serveste cu pulpele de pui.