Saramura de caras
Saramura de caras retete: cum gatesti saramura de caras si cele mai gustoase retete de caras prajit, saramura de macrou, saramura de biban, saramura de peste macrou, saramura de crap la cuptor, saramura pt slanina, muraturi in saramura pentru iarna, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.Saramura de Caras
2 Carasi 2-3 rosii 1-2 ardei iuti 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper condimente pentru peste
Plachie de caras
5 buc caras la 300g 3-4 rosii 1-2 ardei gras 1 morcov 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 100g vin alb suc de rosii sare piper 1/2 lamaie
Icre de caras
50g icre de caras 1 cescuta apa minerala(sifon,apa) zeama de la 1/2 lamiie 200ml ulei 1 rosie 1 ardei gras 4-5 masline patrunjel vrerde
Platica si caras cu sos la tava
-1 platica -1 caras -2 cepe -1 morcov mare -1 bucata de telina -2 ardei -600 ml suc de rosii -ulei -1 legatura de patrunjel -2 lamai -1 capatana de usturoi -sare
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Caras sau alt pesteMalaiUsturoiUlei pentru prajit1 galbenus fainaCondimente : cimbru, piper, boia, vegeta, oregano etc
Peste sarat si uscat
caras proaspat Varianta 1 Pentru saramura aveti nevoie de apa si sare grunjoasa Varianta 2 Aveti nevoie doar de sare grunjoasa
Saramură de peşte moldovenească
Dacă îți place saramura de pește, trebuie să încerci varianta moldovenească, care îți va încânta simțurile cu gustul său autentic și delicios.
Conopidă în saramură pentru iarnă
Ghidează-te după rețeta noastră de conopidă în saramură pentru iarnă și bucură-te de gustul ei tot anul. Secrete și ingrediente pentru reușita garantată!
Saramură din pulpe de pui
Cauți o saramură din pulpe de pui care să-ți aducă aminte de casa bunicii? Încearcă rețeta noastră autentică, cu ingrediente simple și gust divin.
Gogoșari murați în saramură
Gogoșari murați în saramură sunt gustoși și merg de minune savurați cu o listă lungă de preparate culinare. Vezi cum se pun la murat.
Salata Asortata De Muraturi
gogosari acri castraveciori acri in otet castraveti murati in saramura dovlecei murati in otet vinete murate in otet gogonele murate in otet gogonele murate in saramura marar verde masline dupa gust ulei de masline piper, dupa gust
Gogonele picante în saramură. Adaugă un pic de sclipire la murături!
Cauti ceva mai picant? Descoperă cum să faci gogonele picante în saramură cu rețeta simplă și delicioasă. Ghid pas cu pas pentru gogonele care ies perfect de fiecare dată!
Saramură de pui cu legume. Rețeta perfectă pentru ocazii speciale
Învață să gătești cea mai delicioasă saramură de pui cu legume. Rețeta noastră pas cu pas te ajută să îmbini aromele și să impresionezi oaspeții.
Saramura de peste cu fructe de mare
Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura
Ingrediente pentru saramura:apa (cat sa acopere curcanul);250g sare grunjoasa;patrunjel tocat(1/2 legatura);piper boabe;cimbru uscat 2 linguri pline;salvie proaspata;cateva foi de dafin;200ml vin alb sec sau demisec;1/4 ceapa.1 curcan de aproximativ 5kgUmplutura:1 ceapa mare taiata in sferturi;ardei gras rosu taiat cuburi;frunze de telina;cateva fire de patrunjel;salvie si o foaie de dafin.
De ce se înmoaie brânza în saramură
Descoperă tainele brânzei în saramură în acest articol care explorează procesul de înmuiere și impactul saramurii asupra gustului și texturii, precum și cum poți preveni ca brânza să se înmoaie prea mult.
10 secrete ale murăturilor în saramură. Trucuri și sfaturi utile
Vrei murături în saramură perfecte? Descoperă secretele pentru murături de invidiat. Inclusiv sfaturi pentru gust și crocanțime.
Murături asortate în saramură - cea mai simplă rețetă
Află cum poți să faci murături asortate în saramură. Simplu, gustos și natural!
Sardina la grill (gratar) in saramura
1 kg de sardina proaspata Pentru marinata: 2 catei de usturoi un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie 2- 3 linguri ulei de masline sare ,piper dupa gust Pentru saramura: o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde) 5-6 rosii proaspete sau congelate 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat ardei iute dupa gust sare,piper,cimbru dupa gust patrunjel verde dupa gust o lingura ulei de masline
Peste cu diferite piure-uri
1-2 bucati de peste(crap caras) 8 felii de bacon 2 rosii de marime potrivita 4 morcovi potriviti(sau 2 mai mari) 2 bucati de pastarnac 300 gr de spanac congelat(la punga) 2 lingurite de hrean unt pentru piure sare, 1/2 lingurita de piper 1/2 lingurita de boia 3-4 lingurite de smantana 6-8 linguri de lapte Preparat pentru 4 portii
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
10 buc. caras uscat si sarat 2 mere 2 buc. morcov 4 cartofi potriviti 2 lamai o legatura patrunjel o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta) 100 ml vin alb ulei de masline piper, dupa gust
Peste Surpriza
500 gr.cartofi 250 gr.ton din conserva in ulei sau natural maioneza 2-3 catei usturoi sare si piper Pentru a decora: maioneza castraveti murati in otet sau saramura
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
Se foloseste de regula crap sau caras Eu am folosit 6 buc.caras mai mare varza dulce sau murataam folosit o varzica prospata de cca 800 g 2 rosii,o lingura bulion sau dupa gust 2 buc. de ceapa uscata se poate folosi si ceapa verde o legatura marar 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar sare, boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin suc de rosii dupa gust 100 ml vin alb
Saramură de scrumbie - rețeta care revoluționează gustul peștelui!
Descoperă cum poți prepara cea mai bună saramură de scrumbie, cu ingrediente proaspete și condimente alese cu grijă, pentru a te bucura de o experiență culinară de neuitat.
Saramură de pui cu mămăliguță
Îți place saramura de pui? Află cum să o pregătești perfect acasă, alături de o mămăliguță delicioasă.
Cum faci saramură de calcan în cel mai simplu mod posibil
Descoperă rețeta perfectă pentru o saramură de calcan delicioasă și sănătoasă, care îți va încânta papilele gustative!
Saramura de lin
Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei nordul si centrul Peninsulei Scandinave Finlandei si din Crimeea. In tara noastra linul este foarte raspandit in apele de ses in multe ape statatoare dulci lacuri brate moarte etc. inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii in bratele moarte dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare. -4 lini medii - sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm -Sare mare cat mai multa Pentru saramura: -2 l apa -5-6 rosii proasprte -4-5 ardei grasi copti -4-5 catei de usturoi -1 legatura de patrunjel -50 ml otet de mere -30 ml ulei.
Gogonele murate în saramură - rețeta tradițională
Vrei gogonele murate perfecte? Descoperă rețeta tradițională de gogonele murate în saramură. Urmărește pas cu pas și vei fi maestru la murături!
Supa crema de castraveti
un castravete murat in saramura un castravete si jumatate crud o ceapa micaun catel de usturoisifon smantana iaurtmararbusuioc fulgi de ardei iute
Cotlet de porc marinat în saramură
Cotlet de porc, la tigaie sau la cuptor, marinat în saramură, nu numai că este delicios, dar este preparatul central pentru o cină specială.
Saramură de pui oltenească - gustoasă și simplu de preparat
Descoperă rețeta tradițională oltenească de saramură de pui, o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Cu ingrediente simple și puține etape de urmat, te vei bucura de o saramură de pui savuroasă, perfectă pentru orice ocazie.
Saramură de crap - o explozie de arome intense
Saramura de crap - gustul autentic al bucătăriei românești într-un singur fel de mâncare!
Saramură de macrou - rețeta perfectă pentru o masă gustoasă
Descoperă rețeta perfectă pentru o saramură de macrou delicioasă și sănătoasă care îți va oferi o călătorie culinară plină de savoare și autenticitate.
Saramura boiereasca de crap
un crapardei rosuardei iutemalai Arpisrosiiceapa albausturoiboia dulcepatrunjelputin ulei Arpispasta de ardei kapia Ferma noastrasarepiper
Saramură de pește lipovenească
Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.
Slănină la saramură - cum să o faci simplu acasă
Vrei să prepari cea mai gustoasă slănină la saramură? Încearcă această rețetă ușoară și vei avea slănină delicioasă, perfectă pentru orice ocazie.
Salata cu peste afumat
sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza
Cum să prepari saramura de păstrăv perfectă - trucuri și secrete culinare
Descoperă secretele preparării celei mai bune saramuri de păstrăv și bucură-te de gustul autentic al acestui preparat tradițional românesc!
Fileuri de hering Matias in ulei aromat
6 fileuri de matias din saramura de sare 3 cepe mijlocii taiate felii 4 foi de dafin 7 boabe de enibahar 10 boabe de mustar 10 boabe de piper rosu sau negru ulei de porumb
Pui cu smantana si piper verde
saramura usoarapiept de puio ceapa mica,o cana de smantana dulce,doua linguri de piper verdeo lingurita de uleio cana de apaputina sarepatrunjel tocat
Salată a la russe - ingrediente și mod de preparare
Salata a la russe sau salata rusească este o rețetă foarte asemănătoare cu salata de boeuf. Are cam aceleași legume, dar lipsește carnea de vită. În loc de aceasta, se folosesc ouă fierte.
Vitello Tonnato
Un aperitiv italienesc, clasic, cu carne de vita si sos cu ton.
Ardei copți la borcan cu usturoi și mărar
Descoperă secretul ardeilor copți și perfecți conservați la borcan cu usturoi și mărar. Urmărește rețeta pas cu pas, pentru un gust intens și o conservare îndelungată.
Dovlecei murati de vara
Pentru ca acum este sezonul dovleceilor m-am gandit sa mai postez o reteta delicioada cu aceste legume. -6-8 dovlecei tineri -8-10 catei de usturoi nou -O legatura de marar verde -4 foi de dafin -Boabe de piper -Boabe de mustar. Pentru saramura: - 2 l de apa - 30 g sare pentru litrul de solutie( 60 g in total) - 50 ml otet din vin - 2 linguri miere de albine
Placinta cu telemea si za'atar(specific arab)
Si la reteta asta,voi scrie mult,sa fiu inteleasa,chiar daca sint plictisitoare. La placintele astea se foloseste un aluat dospit si "umplutura",facuta din ceapa, si telemea de oi.Za'atarul e o planta,asemanatoare cu oregano.Se foloseste f.mult in bucataria arabafie verde,fie uscat..In placinta asta,trebuie sa fie verde,proaspateu,l-am folosit congelatl-am cumparat cam de vreo luna.Am gasit o poza cu za'atar verde,pe google si o postez. Telemeaua(un fel de telemea) se foloseste si ea,mult,aiciin toate casele se gaseste za'atar si telemea. Brinza de telemea,se pune intr-o saramura f.sarata,de la an la an.In saramura asta se pun niste seminte negre(e ceea ce se vede,negru,in pozele mele),care dau un gust bun brinzei.Semintele astea se numesc "qazha",in latina"Nigella sativa".Voi posta pozaam gasit-o tot pe google. Pt.pacintele astea e nevoie de: Pt.aluat: -1 kg de faina -70 ml ulei de masline -4 lingurite rase de drojdi uscata(se poate si proaspatavreo 50 de grame) -4 lingurite de zahar -3 linguri de lapte praf -1/2 lingurita de sare(de obicei,brinza asta e f.sarata) Pt.umplutura: -90 ml de ulei de masline -cca 300 de grame d ceapa(cam 4 cepe) -1/2 kg de telemea de oi -25-50 g de za'atar verde(de data asta,eu,am pus cca 30 g)
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie si morcovi
3 cartofi 2 morcovi 2 sfecle rosii micute 2 castraveti murati in saramura (sau cateva frunze de varza murata) o ceapa rosie micuta 3-4 linguri zeama de lamaie sau otet de mere (sau dupa gust) 3-4 linguri ulei de masline extravirgin (sau dupa gust) o lingura rasa mustar dulce sare piper nucsoara dupa gust
Salată boeuf cu piept de pui - reteta gustoasă și hrănitoare
Salata boeuf cu piept de pui este o variantă ceva mai ușoară decât cea clasică, ce conține carne de vită.