Saramura de pui este una dintre acele mâncăruri care ne aduc aminte de copilărie. Rețeta aceasta provine de la saramura de pește și păstrează același principiu și cam același mod de preparare: legumele coapte și carnea friptă pe grătar.

Secretul unei saramuri perfecte constă în legumele coapte. Dacă nu aveți la dispoziție un grătar, puteți prăji carnea pe o tigaie tip grill și să coaceți legumele în cuptor. De asemenea, gustul final depinde mult de calitatea ingredientelor. Cu cât folosiți legume mai naturale, din grădină sau din piață, cu atât saramura va fi mai gustoasă. 

În ceea ce privește carnea de pui, este ideal să folosiți pui de țară. Dar dacă nu aveți, puteți opta pentru pui din supermarket, cât mai natural. 

Saramură de pui cu mămăliguță
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

1 pui de dimensiune medie 4 roșii 4 ardei grași 2 cepe 1 ardei iute 1 căpățână de usturoi ulei sare piper pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Pentru saramura de pui veți avea nevoie de un grătar sau grill, pentru a prepara puiul și legumele.

Tranșați puiul și spălați bine carnea, cu apă rece. Condimentați cu sare și piper și spălați legumele.

Puneți carnea de pui pe grătarul încins și gătiți până când s-a rumenit, pe fiecare parte. Când carnea este pe jumătate făcută, puneți și legumele întregi pe grătar și aveți grijă să le întoarceți la câteva minute, pentru a nu se arde.

Dacă folosiți o tigaie grill, procedați la fel. Pregătiți prima dată carnea de pui, apoi legumele.

După ce legumele s-au răcit puțin, curățați ardeii de coajă și îndepărtați pielița de la roșii.

Tocați cubulețe ardeiul, roșiile și ceapa și puneți-le într-o oală. Puneți apă fierbinte peste și adăugați carnea de pui în oală. Condimentați cu sare după gust și lăsați totul să fiarbă 20 de minute.

La final, puneți ardeii iuți întregi sau tocați mărunt. Opriți focul și presărați pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți cu mămăliguță caldă. Poftă bună!