Slanina fiarta in vin

Slanina fiarta in vin retete: cum gatesti slanina fiarta in vin si cele mai gustoase retete de sunca fiarta in vin, saramura pt slanina, crema fiarta de vanilie, vita marinata in vin rosu, ficatei de curcan cu vin rosu.

Slanina fiarta in vin alb

o bucata de 300-400 g slanina un litru vin alb sec foi dafin piper boabe sare 2 catei de usturoi

slanina fiarta

slanina usturoi 2 capatani boia piper boabe ,foi de dafin sare

Slanina fiarta in zeama de varza

o bucata de 300-400 g slanina un litru zeama de varza foi dafin piper boabe sare 2 catei de usturoi

Salata de fasole cu sos de vin

1 cana fasole rosie, fiarta1 cana fasole alba, fiarta1 cana fasole neagra, fiarta250g fasole verde, oparita1 ceapa mica rosie, tocata1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi2 linguri de patrunjel proaspat, tocatIngrediente pentru sosul de vin:1/4 cana otet din vin rosu1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)1 catel de usturoi, tocat1 lingura ulei de maslinesare de mare si piper dupa gust

Mamaliga cu branza si slanina fripta

Faina malai - 400gr. branza de burduf - 300 gr. slanina - 150gr. sare - un praf Ulei - 50gr

Paine integrala cu slanina

1 kg faina integrala 20 gr sare 15 gr drojdie proaspata 600 ml apa calduta 100 gr slanina feliata

Pulpa de miel cu vin si lamaie

2 kg pulpa de miel200 g slanina afumata1 pahar vin albmujdei din o capatana de usturoio mana praf de cimbru½ lamaiesarepipero ceasca uleio ceasca apa

Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan

Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.

Pulpe impanate si garnitura

2 pulpe 2 catei de usturoi o bucatica de slanina conndimente 1 ceapa 50 ml vin alb ardei pentru salata cartofi unt smantana pentru piure

Mâncare de cartofi cu slănină afumată

Mâncarea de cartofi cu slănină este gustoasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru zilele sau serile în care îți dorești să pregătești un prânz sau o cină fără să depui prea mult efort sau să petreci prea mult timp în bucătărie.

Salata de fasole uscata fiarta

Fasole uscata fiarta, rosie, ardei gras, ceapa, ulei de masline preferabil, 4-5 masline, piper, sare

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

1 cana orez o lingura ulei de masline 1 ceapa medie tocata ( facultativ ) o legatura patrunjel verde tocat marunt 1 morcov mare ras 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici 3-4 catei de usturoi pisati supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale sare si piper dupa gust

Curcan vanatoresc

- 2 aripi de curcan(eu folosesc vanat)- 50gr slanina afumata- 1ceapa mare- 1morcov are- 1 pastarnac- 300ml vin alb dulce- 1 lingurita cimbru- 2foi dafin- 6-8 boabe de piper- 200 ml de smantana- 2linguri mustar- 1 lingura faina(eu folosesc amidon)- zeama de lamaie- sare,piper

Salata de curcan in straturi

200 gr carne de curcan fiarta (pulpa am avut) 150 gr morcov fiert 100 gr patrunjel si telina fiarta 100 gr castraveti murati Pentru sos maioneza: 180 gr maioneza 80 gr smantana sare piper

Muschi umplut

1 kg muschi 50 g ciuperci 50 g sunca inca 100 g muschi 100 g ficat o bucatica de slanina o ceapa mare ulei/unt pt ceapa verdeata sare piper arome un pahar de vin rosu (sau de care aveti) nucsoara rasa o lingura de faina 50 ml coniac.

Curcan cu fructe

Un curcan de 3 kg, 8 mere, 200g. prune uscate, 5dl. vin alb, 200g. slanina( bacon) taiata felii, 1 ceapa rosie, 4 felii de paine, 60g. cascaval ras, 2 oua, 3 ramurele de rozmarin(sau uscat), 2 foi de dafin, 1 catel de usturoi, 40 g. unt, sare si piper;

Gratar pe disc

400 gr carne pt gratar 2-3 pulpite de pui 1 kg de cartofi 30 gr de slanina de porc 200 gr de untura de porc 200 ml de bere amestecata cu vin alb sare, de usturoi

Iepure la cuptor si garnitura de toamna

1 kg carne de iepure200 ml vin rosu100 ml ulei1 morcov mareo ceapausturoifrunze de patrunjel verdefoi de dafindoua linguri de miereboabe de piper100 g slanina afumata200 g prune100 g mere100 g afine

Pasta din fasole neagra

400 gr de fasole neagra muiata peste noapte si fiarta pana devine moale. ptr pasta ne folosim de un pahar de fasole fiarta 1/3 pahar de tahini curat neprelucrat 2-3linguri de apa sucul de la o lamaie mica sau de la 1/2 mare 1-2 catei de usturoi sare, putin ulei de masline virgin

Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

800gr fasole alba fiarta 400gr fasole rosie fiarta 600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei) 2 morcovi potriviti o ceapa mare sau 2 mai mici 3 catei de usturoi mari 1/2 lingura delikat de legume ulei,un praf boia dulce piper negru macinat o frunza de dafin 500ml apa(2 pahare)

Fidea galbena(fideos amarillos)

-150 gr fidea groasa -250 gr sepie -2 ardei verzi -1 ceapa -1 rosie -2 catei de usturoi -100 ml vin alb -50 ml ulei (eu am folosit cel ramas de la tonul din conserva) -sare,1 praf colorant alimentar. -2,5 litru apa fiarta.

Iepure la cuptor si garnitura

un iepure, un pahar de vin, 2-3 linguri de ulei, morcov, patrunjel, ceapa rondele, patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, slanina afumata si usturoi, una doua linguri de miere, cateva prune despicate, rondele de mar curata de samburi, un ardei rosu fasii, cateva afine - pot sa fie proaspete sau de pe afinata.

Mititei pe grill-gaz

Mititei slanina carnat costite tot ce doriti sa praparati

Piparaica

capatana de usturoi, ulei, smantana, faina Gold Maya, iaurt dulce Pentru servire miez de paine, slanina prajita sau carnat prajit (optional)

Slanina la saramura

150 g sare grunjoasa o capatana usturoi piper boabe piper macinat foi de dafin cimbru

Risotto cu varza kale, lamaie si curcan

Kale, un super-aliment, incorporat intr-un mod delicios in dieta ta zilnica.

Prajitura cu crema de biscuiti

un blat de pandispan (dupa reteta: 5 oua, 10 Lg. zahar, 5Lg ulei, 5 Lg apa fiarta, 10 Lg faina),Crema:300g biscuiti, 250g zahar, 200g unt, 1 ceasca de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu varf de ness), 150g nuca.Glazura:3 Lg cacao, 3 Lg apa fiarta (daca iese o glazura prea tare, mai puteti adauga putina apa), o lingura de ulei.

Mamaliga cu branza (Paturi)

1 cana apa faina de malai slanina cabanos sau salam cu sunca sare branza de burduf smantana(obtional)

Chifle umplute

Aluat:500 g faina4 linguri ulei200 ml bere1 lingurita sare1/2 lingura zahar1 plic drojdie uscataUmplutura:telemeasalambacon1 felie slaninauns1 oumacsusan

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

10 buc. caras uscat si sarat 2 mere 2 buc. morcov 4 cartofi potriviti 2 lamai o legatura patrunjel o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta) 100 ml vin alb ulei de masline piper, dupa gust

Cum faci jumări de porc crocante și sărate

Crocante și sărate, jumările de porc sunt un deliciu în sezonul rece și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Supa Chinezeasca Cu Pui Si Porumb

Aceasta supa se poate prepara cu orice fel de carne vrei si este gata foarte repede.

Mamaliguta cu branza si sunca

malai- 300gapa- 1litrubranza sarata (burduf)- 200gsunca afumata (slanina)-100gsare-1/2 lingurita

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

o250 gr telina taiata betisoare si fiarta 10-15 minute o300 gr fasole verde fiarta 10-15 minute Pentru sos o1 lingura ulei de nuca o1 lingurita ulei de masline o1 ardei iute curata de seminye si tocat marunt o4 catei de usuroi tocati mare o1 lingura ghimbir macinat o2 linguri miere o2 linguri sos de soia o5 linguri otet balsamic

Friptura de gaina la cuptor

-1 gaina fiarta -sare -piper -ulei

Clisa fripta si pita picurata

slănină de porc, câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor o ceapă zdravănă pâine sau pită sare un foc în aer liber nişte beţe lungi pălincă - obligatoriu

slaninuta de porc

4-5 fasii de slanina porc 2 litri de zeama de varza 6-7 boabe de piper 3-4 foi dafin boia ardei dulce 1 capatana usturoi cimbru

Muschi la cuptor cu garnitur~a de fasole neagr~a si bacon (Lombo `a Brasileira com feij~ao preto)

1 kg muschi de vit~a sau porc sare piper 2 linguri past~a de ardei 4 c~atei de usturoi 2-3 foi dafin piri piri 2 dl vin alb sau ros'e 4-5 linguri ulei Pt.fasole: 1 ceap~a 1 c~atel de usturoi 1 dl ulei de m~asline 150 gr. bacon p~atrunjel proasp~at 1 kg. de fasole neagr~a fiart~a

Varza croata (Prisiljeno Zelje)

aprox 600 g varza taiata100 g slănină putin impanata4- 5 rosii coapte1 lingurita chimen1 lingurita otet1 lingura uleiVegeta Podravkapiper macinat

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorba de salata verde ca la Brasov

4 buc. salata verdecateva bucatele de slanina500 g iaurt200 g smantana4 oua2 linguri fainausturoimarar

Cocorada

500 g faina,25 g drojdie,putina sare, 300 ml apa 300 g branza,3 oua,300 g spanac,3 cepe verzi,o bucata de mica de slanina pentru uns

Papa de urda

350 gr de urda proaspata 200 gr slanina afumata de porc o legatura mare de cozi de usturoi faina de malai sare optional piper

Lebervurst

Ficat de porc 1 kg slanina cruda 500 g soric 800 g cap porc 2 kg franzela 500 g ceapa 500 g untura 150 g piper 3 g ienibahar 2 g sare mate de vita subtiri.

Varza cu cartofi

1 varza de marime mijlocie 1 ardei gras rosu 2 morcovi mari 100 g slanina afumata 4 rosii 500g cartofi 1 legatura marar boia dulce sare 1 lingurita zahar 2 linguri otet 3 linguri ulei

Taci si inghite

1,5 litri de lape500 g faina de malai100 g unt /margarina/ unturacarnati de casaslanina afumata250 g smantanacas de oaie, branza burduf sau orice fel de branza sarataoua

Friptura de caprioara cu galbiori

1 kg. carne de caprioara (sira spinarii cu os),70 gr. unt pentru gatit,sare, piper proaspat macinat,300 gr. oase si tandoane de caprioara,150 gr. soric de pe slanina,1 morcov,100 gr. telina taiata marunt,1 ceapa,2 linguri pasta de rosii,2 linguri de faina,1 ramurica de cimbrisor,o foaie de dafin,o ramurica de rozmarin,10 boabe de ienupar,o lingurita de piper boabe,o lingurita de seminte de coriandru,400 ml. vin rosu,4 pere taiate in doua (din compot),600 gr, galbiori (se gasesc in comert),20 gr. unt,6 linguri de jeleu de coacaze,100 gr. smantana

Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

600 grame carne de porc putin grasao varza murata mare, cu foile subtiriun dovleac placintar mare cat sa incapa totusi in cuptor (al meu a fost mai mic )afumatura (aici intra ce vreti/aveti dintre : slanina, costita, bacon,...) dupa placerea fiecaruia2-3 cepe500 grame ciuperci4 morcovi5 rosii3 linguri pasta de tomate1-2 cani bors1-2 pahare vin alb sec2 maini de orez pentru sarmalutele cu carne4 maini de orez pentru sarmalutele cu ciupercistafide cate vremo legatura de mararo legatura de patrunjelcateva crengute de cimbruuleisare, piper

Mămăligă fiartă - rețeta tradițională

O rețetă clasică de mămăligă fiartă cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă este prima dată când faceți mămăligă, urmați pașii de mai jos și nu aveți cum să greșiți.