Spinare de porc

Spinare de porc retete: cum gatesti spinare de porc si cele mai gustoase retete de ciulama de porc, tochitura de porc, tocanita de porc, ciorba de porc, plamani de porc, gulas unguresc de porc, creier de porc macelaresc, escalop de porc zingara, ceafa de porc marinata, reteta chiftele de porc.

Zama acra din spinare de porc afumata

o bucata spinare de porc(sa fie mediu spre mare) lapte acru de oaie(se poate inlocui si cu bors) 1 morcov mare o legatura tarhon o legatura ceapa verde o legatura patrunjel sare, boia dulce o lingura de faina un pahar de lapte

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Tobă de casă cu gelatină

Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc)

picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, pătrunjel, o ceapă mare, câţiva căţei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat

Placinta aperitiv cu franjuri

200 gr ficat de porc 200gr limba de porc 200gr rinichi de porc ceapa,usturoi,marar verde 3oua ulei foi de placinta sare faina

Piept de porc cu legume la cuptor

* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

800g fasole neagra boabe250g carne de vita250g coaste de porccoada de la porc (sau 1 ureche)100g spate afumat de porc80g sunca afumata2 carnati de porc1 carnat portughez1 ceapa3 catei de usturoi1 lingura ulei de masline2 frunze de dafin1 portocala

Carnati de porc

1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc

Racitura de porc

3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Friptura de porc cu nectarine

1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper

Tocanita acra,reteta traditionala

7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper

Inima si mici de porc

12 mici de porc. 2 inimi de porc. 1 salata verde mare. 1 legatura de ridichi. 1 ardei rosu gras. 1 ceapa rosie. 5 sau 6 surimi. sare,piper roz,tarhon uscat si alte condimente care ne plac.

Gratar de porc marinat ^in vin

1 kg cotlet de porc cu os(ceafa de porc cu os) 200 ml vin alb(rosu) 100 ml apa minerala sare piper

Pizza De Iarna Cu Gogosari

200 gr faina 100 gr lapte dulce carnati porc salam porc kaiser porc 2 oua 1 lingura mustar 2 linguri suc rosii 200 gr gogosari in otet 1 pachet branza topita felii

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Piftie de porc cu usturoi

1 ½ kg picioare sau cap de porc sorici de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 3-4 catei de usturoi (facultativ) sare

Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

1 felie de pulpa de porc 1/2 kg carnati de porc grosi 2 linguri de amestec de piper mozaic(rosu,alb,verde,negru) 2 foi de dafin sare

Carnati proaspeti de porc

Pentru 6 kg:carne de porc - 3,250 kggrasime bucati - 1,5 kgcarne de vita - 800 gusturoi - 25 gcimbru - 20 gsare si piper dupa gustmate de porc - 12 m.

Friptura de porc la grill

-1 kg pulpa de porc -sare -piper -cimbru -usturoi granulat.

Coaste De Porc Marinate La Gratar

Coaste de porc bere miere ulei sau unt pasta de rosii amestec de condimente de porc boia dulce pasta de ardei (optional) piper boabe foi de dafin cartofi usturoi smantana

Racituri (Piftie)

6 labute de porc 1 ciolan porc (proaspete) 2 frunze dafin 1 lingurita boabe piper sare 1 capatana usturoi 1 ceapa alba.

Tochitura din organe, cu sos

Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa tochitura se mai face si din organe. rinichi de vita rinichi de porc inima de porc limba de porc piept de porc impanat ceapa usturoi taiat marunt sare piper boia de ardei iute bulion

muschiulet impletit

2 bucati muschiulet porc 300 g gusa de porc afumata 4 catei usturoi 1 legatura cimbru sare piper.

Frigarui de porc cu legume

- carne de porc - ceapa - rosii - dovlecel - ardei - ciuperci - sare si piper

Muschi de porc umplut

500g muschi porc 1 conserva ciuperci 200g cascaval 2 carnati subtiri condimente sare 1cana apa

Medalion de porc

400 g pulpa porc 50 g mustar 1 lingura margarina 100 ml ulei 1-2 lamai tarhon piper macinat Kotanyi delikat 2-3 linguri vin

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Pentru 15 porti: - 500g pulpa de manzat, - 500g spata porc, - 500g fleica porc, - 300g bacon ( kaiser feliat subtire ) - 500g ciolan porc afumat - 500g ceapa tocata marunt - 50g orez - 2 linguri oregano uscat maruntit - cimbru uscat maruntit, - 3,5 kg varza murata ( de Buzau ) - 1,5l zeama de varza murata, - 3 linguri de sos tomat - 1 ou

Piftie de porc

Ingrediente: -un piciorus mai delicat de porc -2 urechi imense -1 capatana de usturoi -sare

Rulada de porc

1 bucata de aproximativ 1kg pulpa porc dezosata Condimente dupa preferinta : rozmarin sare piper usturoi 2 linguri mustar Sfoara pentru legat

Rasol de porc la cuptor

2 ciolane afumate, 3 rasol porc, 2 capatani usturoi, 100 ml vin alb, sare piper dafin cimbru.

Friptura de porc in vas roman

1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.

Piept de porc cu ciuperci si cascaval

700 g piept de porc 1 cutie ciuperci taiate 50 g cascaval 100 ml smantana( iaurt) 1 cana supa 1 lingura faina 1 rosie 1/2 ardei gras 1 lingura mustar sare piper boia patrunjel verde ulei de masline 5-6 cartofi 1 ceapa mica 2-3 catei usturoi 1 lingura untura porc

Rulada de porc cu omleta si legume

un muschiulet de porc 3 oua 200 g legume congelate 50 g cascaval

Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

200 gr carnat de porc 200 gr costita de porc afumata 250ml de lapte 150 gr branza de oaie 200 gr de grostior o legatura mica de cozi de ceapa verde

Piftie ( racitura) de porc

1/2 cap de porc un rasol 1 morcov o ceapa cativa catei de usturoi foaie de dafin sare,piper

Friptura de porc cu usturoi

1 kg carne de porc putin mai grasa sare piper usturoi doua linguri ulei

Limbă de porc în aspic

Ingrediente - 6 bucati de limba de porc - 2 bucati picioare de porc " adidasi" - 3 morcovi potriviti - 2 bucati ceapa - 1 bucata pastarnac - 1 bucata radacina patrunjel - sare, piper - usturoi dupa gust - gogosari la otet pt decor - marar pt decor.

Lebar

Lista ingrediente:4 bucati de rinichi de porc,1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram,o inima,carne de la capul porcului (putina carne),1 capatana cu usturoi pisata,1 metru de intestin subtire de porc,boia de ardei iute (1 lingurita),cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).

Pulpa de porc cu ghebe

700 g pulpa porc 300 g ghebe congelate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ceapa mare 1 rosie 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs piper boia sos chilli 1 lingura pasta tomate 2 lingurite pasta de gogosari 2 linguri ulei 100 ml vin alb patrunjel verde

Ficati de porc

4 ficati de porc 100 ml lapte sare piper unt/ulei pentru prajit 4 linguri de vin alb sec

Fille de porc

1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 lg unt 1 capatana de usturoi sare piper cimbru

Pulpa de porc umpluta

1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG) 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei radacina de patrunjel 1 capatana usturoi 1 ceasca orez busuioc cimbru piper boia dulce de ardei 2 linguri ketchup sare 1 legatura patrunjel 2 foi dafin 150 ml ulei 1 ceasca apa

Ficat de porc pane

400 g ficat de porc 2 oua faina de grau ulei pentru prajit sare piper

Friptura din piept de porc la cuptor

piept de porc fragedcartoficarnati proaspeticondimente (cimbru, rozmarin, sare, piper, boia etc.)vin alb

Muschi de porc la cuptor

o bucata muschi de porc cam de 1kg si jumatate 1 morcov 1 ceapa 1 catel usturoi 1 pahar vin alb rosmarin

Varza dulce calita cu carne de porc

Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc. 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" 2 cepe 1-2 buc ardei gras un morcov rosii,suc de rosii sau pasta de tomate putin bors pentru acrit ulei sare,piper boabe,condimente 2-3 foi de dafin 1-2 legaturi marar Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Muschi de porc a la Jamie

un muschi de porc simplu lat, usturoi, sare marina grunjoasa, cimbru, rozmarin, salvie, ulei de masline.

File de porc cu lamaie

700 g pulpa porc doua fire de cimbru 1 ceapa 5-6 catei usturoi 200 ml apa 1 lamaie 1 lingura mustar sare piper boia 1/2 ardei rosu

Rulada din fleica de porc

- 700g fleica de porc - 300 g cabanos (4-5 bucati) - 3-4 morvovi - 2-3 cepe - 3-4 rosii - ciuperci - cartofi - 250 ml. vin alb - sare vegeta piper