Supa de scoici si creveti

Supa de scoici si creveti retete: cum gatesti supa de scoici si creveti si cele mai gustoase retete de supa thailandeza cu creveti si lapte de cocos, scoici gatite, creveti imbracati, paella cu creveti, fettuccine cu creveti, spaghete cu creveti, creveti cu smantana, creveti cu unt, salata caesar cu creveti, salata cezar cu creveti.

Penne cu creveti si scoici trase in vin

200g penne 250g creveti si scoici 30g unt Jumatate ardei iute 40ml vin rosu sec Sucul de la doua lime O mana rucola O lingura ulei masline Sare piper

Supa cu scoici si creveti.

18 creveti(congelati cruzi) 20 scoici de riu 1 borcan naut fiert(400 gr) 1 ardei gras rosu 1 praz 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 ciusca uscata 1 lingurita boia dulce 50 ml vin alb 1 foaie de dafin sare 50 ml ulei masline 4 pahare cu supa de peste sau apa.

Spaghete cu creveti si carne de scoici

600 gr paste 500-600 gr creveti proaspeti 200 gr carne de scoici 150 ml vin alb ulei de masline cat sa acopere fundul tigaii o legatura mica patrunjel 3 catei de usturoi condiment picant dupa gust sare

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

-1kg scoici -300g rosii pisate -2 catei de usturoi -ulie de masline -patrunjel verde -sare -piper -6 sau 8 felii de paine prajita

Supa cu paste si scoici si napi

200 g napi, 250 g scoici prefierte, 2 cepe roșii, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 morcov, 1 bucata telina, 50 ml ulei măsline, sare, piper, patrunjel, 100 f paste

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Somon in scoici din aluat frantuzesc

scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat

Supa crema de dovlecei cu creveti

700 gr de dovlecei fara simburi 20 creveti sau surimi 500 ml de supa de peste, 100 g de smantana pentru gatit (facultativ) 1 ceapa mare busuioc (facultativ).

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Taitei lati cu creveti si dovlecel

-500g creveti congelati sau proaspeti -500g taitei lati -2 dovlecei/zucchine -1 ceapa -150ml vin alb sec -100 ml supa de peste sau supa vegetala -ulei de masline -sare -piper

Gazpachuelo malague~no

300 grame de creveti 300 grame scoici 2 cartofi maioneza (dupa gust) sare 1,5 l de apa

Supa de risotto cu creveti si parmezan

Arome imbietoare, combinate perfect intr-o supa usoara.

Scoici la vapor

1 kg scoici intregi proaspete 3 catei de usturoi 1 pahar cu vin alb ulei 2 foi de dafin boabe de piper sare lamaie.

Supa- crema picanta de creveti

Creveti circa 300 g. INTREGI (dau cremei mult mai mult gust, la fel ca osul din supa). Ai mei congelati; Smantana dulce - 250 ml; un cartof mare (10 cm) taiat cuburi mari, ca pentru piure; o ceapa medie spre mica; 2 morcovi tineri (eventual o tulpina de telina); fulgi de chili - un sfert de lingurita, in functie de cat sunt de iuti; o lingurita de cognac - facultativ.; apa, sare.

Scoici picante

2 catei usturoi 1 legatura patrunjel tocat 2 ardei iuti rosii tocati marunt 4 linguri ulei masline 500g scoici mari 120ml vin alb sec 6 felii paine neagra prajita Zeama o lamaie

Paella

- 20 creveti - cateva rondele de calamar - un kg de scoici - 2 rosii - 2 ardei capia si un pic de ardei rosu - o cana de orez - sofran - un pic de ulei de masline

Scoici si risotto cu mazare si menta

O reteta cu aroma proaspata pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi.

Orez rosu si alb cu legume si creveti

1/3 canuta de orez rosu si 4 cantitati de supa1/3 canuta de orez alb cu bob lung si 2 cantitati de supa2 maini de creveti1 ceapa½ lingurita de ghimbit ras1 morcov mare1 ardei capia1 mana de mazare2 ouaSos de soiaSupa de pui50 g untUlei de porumb sau de maslineCurryCardamonAlte condimente pentru orez

Paella cu fructe de mare

Pentru 2 persoane: - orez cu bobul rotund - 1 ceapa - 1 ardei rosu - 1 ardei verde - 2 linguri de boabe de mazare - 2 catei de usturoi - 2-3 linguri ulei de masline - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati) - 4 midii - 1o creveti intregi(cu cap si crusta) - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30) - 6 langoste - 10 inele sau bucatele de calamar - sare - piper - 1 lingurita boia - sofran - lamaie sau helas

Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

scoici comestibile 1ceapa 1morcov 1pastirnac 50g orez piper macinat marar si patrunjel verde sare ulei

Risotto cu dovlecel si creveti

orez risotto, supa pentru risotto, 1 ceapa, 2 linguri ulei, creveti fierti, dovlecel, unt, usturoi, condimente.

Paste cu scoici

-250g scoici congelate -1 ceapa -4 catei de usturoi -200ml sos tomat -300ml apa + apa pt fiert pastele -sare -piper -1 lingurita zahar -4 linguri formaggio -ulei de masline

Risotto cu gorgonzola si creveti

300g orezVin alb sec1l supa concentrata de legume50g untCrevetiCeapa200g gorgonzola dolce IGOR50g gorgonzola piccante IGOR

Pui cu scoici (Frango com Am^eijoas)

Pt. 4 persoane: 1 pui mare sare piper chimion optional sofran indian ment~a proasp~at~a 4 c~atei de usturoi 1 ceap~a 2 pahare mari de vin alb 9-10 linguri ulei de m~asline 2 rosii 500 gr. scoici

Spaghete cu carne de scoici

paste cat pentru o persoana (eu am folosit spaghete) 1 jumatate cutie rosii cuburi 2 catei de usturoi 1 ceapa foarte mica un pumn carne de scoici

Scoici Bloody Mary

La cat de usor se face, nici nu-ti vine sa crezi ca este atat de delicioasa.

Orez cu scoici

1kg scoici 300 gr orez 1 pahar cu vin 2 foi de dafin 1 ceapa 2 catei de usturoi boabe de piper patrunjel verde sare piper macinat

Supa de sparanghel cu creveti si grisine

380 ml supa de pasare,fulgi de migdale,500 g sparanghel verde125 ml smantana, sare si piper1 lingurita sos Worcester, tabasco2 linguri de unt, 60 g carne de crab

Scoici cu legume-Wok

1kg scoici congelate fara cochilie 325gr mix vegetale Wok congelate 1 conserva 425gr cocktail fructe tropicale Ulei de masline Sos de soia Sos Worcester Piper Sare

Risotto cu fructe de mare

200 gr orez,2 dovlecei,1 ceapa,4 rosii,1 ardei gras,300 gr scoici si creveti (fructe de mare asortate)1 legatura patrunjel verde50 gr margarinasare,piper,curry

Saute de scoici negre

ptr. 4 persoane - scoici negre 1 kg in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv, - sau 2 kg cind este servit ca fel unic - usturoi 3 catei - ulei de masline - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici - patrunjel proaspat tocat 2 linguri - vin alb 1/2 pahar - facultativ - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Penne Cu Creveti, Bacon Si Broccoli

Acest pranz rapid si usor cu creveti, bacon si broccoli este o adevarata placere atat sa-l prepari cat si sa-l consumi.

Sote de creveti cu orez auriu

Pentru creveti o400 gr creveti decorticati o1 lingura ulei de masline o3 catei de usturoi curatati si tocati o120 ml zeama de supa de pui ozeama de la 1 lamaie verde o1 lingurita condiment pentru peste oun praf de boia iute o1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa o3 linguri patrunjel tocat Pentru orez o150 gr orez osare dupa gust o1 lingurita stigme de sofran maruntite

Creveti Cu Pilaf De Orz, Spanac Si Paprika

2 linguri ulei de masline 1 fir de praz 2 catei de usturoi 350g orz 650ml supa de pui sau apa lamaie - coaja si sucul 250g spanac 150g creveti 1 lingura paprika dulce 2 linguri de menta

Supa Thai cu creveti si orez

1 lingura ulei 1 ardei gras rosu taiat in felii subtiri o jumatate de lingurita de fulgi de chili(e buna si boiaua iute) 1,25 l(5 cani)supa de pui 500ml apa 500g creveti decorticati 1 lingura de ghimbir proaspat(taiat felii subtiri) 1 lingura zeama de lamaie verde 1 lingura ulei de susan(e bun si de masline) 1 cana si jumatate de orez fiert citeva fire de coriandru proaspat 1 cana de germeni de fasole

Creveti imbracati

25 creveti 6 linguri cu faina 1 ou 100ml bere sare ulei

Scoici de riu in sos.

500 gr scoici de riu. 50 ml vin alb. 50 ml ulei de masline. 1 felie de paine. 3 catei de usturoi citeva fire de patrunjel. 1 pastila gallina. 1 virf de cutit colorant alimentar.

Scoici cu ciuperci si orez

Pt. scoici 500 g scoici 3 ciuperci medii 1 ardei gras 1 ardei iute 1 fir praz 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1 lingurita sos de soia 1 linguist sos Worcester 1 lingura pasta de tomate 100ml apa Pt orez: 3 cani apa 1 cana orez cu bobul lung 1 lingurita ulei de masline 1 cub concentrat de legume vezi: http://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/cuburi-concentrate-de-legume.html 1/2 lingurita sare Un farf de cutit curcuma

Creveti expandati - Nostalgii culinare din epoca de aur

creveti vietnamezi ulei pentru prajit sare dupa gust

Platou din fructe de mare si peste

200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare) amestec din fructe de mare (Midii Creveti curatati si scoici verzi) sos de rosii rosii cherry chilli masline kalamata busuioc coriandru lime

Wild Dragon

Pentru 3 creveti tempura: 3 Creveti proaspeti Faina Arpis 1 galbenus de ou Ulei Arpis pentru prajit Sare, Piper, Apa, Wild Dragon: Somon, Ton, Peste alb Creveti tempura, Crab stick Alge Castraveti taiati fasii

Creveti la grill

1 kg. de creveti Pt.sos: usturoi unt l~am^aii ardei iute m~acinat p~atrunjel sau coriandru proasp~at

Creveti si calamari cu legume

4 bucati de creveti 2 bucati de calamar 50 g de brocoli 50 de g de morcovi 50 de g de conopida 2 bucati de urechi de lemn 3 bucati de ciuperci aromate &frac14 ardei Sare zahar amestec de condimente dupa gust 2 linguri vin de orez &frac12 lingurita de ghimbir tocat ulei Arpis supa de legume Usturoi Amidon

Scoici cu legume

500g scoici (congelate) 1/2 ardei kapia rosu 1/2 ardei gras galben O bucatica praz(partea alba) 1 rosie medie 3 catei mari de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingura sos Worcester 1 lingurita sos de soia Putin sos chilli (optional)

Scoici sau midii de mare in vin alb

1 kg de scoici, o mana de patrunjel tocat, doua cepe tocate, doua pahare de vin alb, 30 de gr de unt, 125 ml smantana, 4 catei de usturoi

Scoici cu fidea de orez

300g scoici prefierte congelate 150g fidea de orez 1 ardei kapia rosu 2 ardei iuti (verzi) 2 fire ceapa verde 3 catei usturoi 8 masline mari fara samburi 2 linguri ulei masline Sos de soia Sos Worcester

Placinta cu fructe de mare

O placinta cu fructe de mare si peste, acoperita cu un strat de cartofi este o cina usoara si aromata.

Scoici picante cu crema de branza

500 g carne de scoici congelata 1 lingura ulei de masline 1 lingura ulei chilli 50 ml vin alb 50ml cogneac sare piper 4 catei de usturoi 2cm ghimbir 2 linguri crema de branza dulce Frunze ceapa verde Taitei instant

Creveti la gratar

1/2 kg creveti proaspeti ulei masline vin rosu boia dulce,salvie,piper 2 catei de usturoi putin grapefruit

Scoici cu orez cu legume

250 gr scoici 2 cubulete de unt 1 fir ceapa verde- doar partea verde 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita sare 1 lingurita piper 1/2 legatura patrunjel verde 1 cana orez cu bob lung 1 pumn legume congelate.