Tocana de legume

Tocana de legume retete: cum gatesti tocana de legume si cele mai gustoase retete de ciorba de legume, mancare de legume, supa de legume, salata de legume fierte, legume gratinate de post, supa crema de legume, ciorba de legume fara carne, pulpe de pui cu legume, supa de legume fara carne, supa crema de legume coapte.

Mexilh~ao cu tocana de legume

Aprox.1 kg de mexilh~ao(Mytillus galloprovincialis) 1 borcan(cca.400gr.)de tocana de legume apa coriandru sau patrunjel proaspat

Mancare de mazare cu tocana de legume

1 borcan mazare (sau mazare proaspata am folosit eu...din gradina proprie) 1 borcan tocana de legume facuta in casa sare,piper 2 cepe 1 lingura ulei patrunjel tocat marunt 3 ling faina

Tocana Cu Fasole, Naut Si Dovleac

O reteta cu arome imbietoare, perfecta pentru Postul Pastelui.

Tocana de legume

2 cepe de marime mijlocie, 2 ardei grasi rosii, 2 vinete potrivite, 300 gr ciuperci proaspete, 3-4 rosii, 4-5 ardei iuti, 6-7 catei de usturoi, sare, piper, ulei 200 ml.

Tocăniță de miel cu legume

Aromele și gusturile tocăniței de miel cu legume sunt inconfundabile și îți vor satisface papilele gustative!

Tocana De Porc Cu Ardei Iute

Un preparat rapid care se poate servi cu tortillas de porumb.

Tocana De Curcan Cu Carnati

Aceasta reteta reprezinta o buna modalitate de a folosi mancarea ramasa de la petreceri sau intalniri cu prietenii.

Tocana de legume pentru iarna

5 kg gogosari 3 kg ardei 2 kg ceapa 2 kg morcovi 250 gr orez 900 ml ulei 250 gr bulion piper boabe sare mare foi de dafin

Tocana de ardei copti

2 cepe mari, 2 morcovi, rosii mari, o conserva de rosii intregi,7-8 aripioare, 5-6 ardei copti

Tocana De Peste

N-ai prea mult timp sa gatesti? Ce spui de un pranz super-sanatos, gata in nici o jumatate de ora?

Tocană marocană de vinete

Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne.  Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut. 

Tocana de ardei

Ardei gras 1 kg Ceapa alba 1 buc Rosii 1-2 buc Oua 1 buc Ulei de floarea soarelui 100 ml Sare 1 lingurite Nota La ardei 2 kg Rosii 3 buc Ceapa 2 buc Oua 2 buc

Prepelite In Stil Spaniol Cu Tocana De Naut

O friptura aromata, perfecta pentru seri racoroase.

Tocană de vinete cu orez. Rețetă de post sățioasă și aromată

Tocană de vinete cu orez, simplă de preparat și cu un gust delicios. Rețeta perfectă pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni!

Tocană din legume ca la mânăstire

Tocana mănăstirească din legume este un fel de mâncare gustos, sănătos și hrănitor, perfect inclusiv în zilele de post. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Tocană de legume cu vinete pentru iarnă

Descoperă tocana de legume cu vinete pentru iarnă, rețeta perfectă pentru a păstra gustul verii. Simplu de făcut și incredibil de delicioasă.

Tocana munteneasca

3-4 cartofi, 500 g carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust untura malai

Tocană irlandeză de miel

Tocana irlandeză de miel este o mâncare tradițională irlandeză, care încântă prin gustul său bogat și plin de arome.

Tocana de vita

600 grame carne de vita o ceapa ulei o lingura faina 2 linguri smantana sare piper dupa gust

Tocana de pui

1 pui mare condimente de pui,piper 2 ling pasta de tomate 3 catei usturoi marar o ling de ulei 2 cani apa 2 cepe

Intre tocana si gulas = ceaunita

2 pulpe de curcan 1 ceapa alba 2 ardei grasi verzi 2 morcovi 1 kg cartofi noi ulei sare piper boia ardei iute foi de dafin verdeturi tocate

Tocana de cartofi cu patrunjel

cartofiardeiceapauleifrunze de patrunjeluleirosiisarepiper

Tocana de pastai si carne de pui

500 g pastai4 pulpe de pui taiate in doua1 legatura patrunjel1 ceapa taiata maruntsarepiper2 catei usturoi

Tocana cu conopida si vinete

3 kg. ardei kapia, 2 kg vinete, 2 dovlecei, 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1/2 telina, 1 conopida,1 kg fasole verde, sare, piper, foi de dafin, 5 kg rosii, 1 l ulei

Tocana siciliana

8oo gr. carne(porc si vitel),3 linguri ulei(25 gr. unt),1 ceapa,2-3 catei usturoi, ardei,1 legatura patrunjel,2 foi dafin,coaja de la 1 lamaie,500 gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb,100 gr. masline negre fara samburi,sare si piper

Tocana exotica

copanele si aripi de pui3 cepe2 linguri pasta de tomate3 ardei rosi1 lingurita ghimbirboia de ardei iutecimbrufoi de dafinsarepiper1 lingurita praf de usturoi1 varf cutit scortisoara1 portocala

Tocana de cartofi noi

1 kg cartofi noi 1 morcov 1 gulie 1 ceapa 2 linguri pasta de ardei(sau 1 ardei) pulpa de porc oregano tarhon uscat sare piper 1 lingura pasta de tomate patrunjel verde 2 catei usturoi

Tocana de cartofi cu cabanos

10 cartofi 4 buc cabanos 2 cepe sare piper busuioc cimbru maruntit ( condimente ,,Cosmin,,) 1 ling pasta de ardei 1 ling pasta de tomate 1 ling ulei

Tocana de vitel cu arpagic murat

150 g arpagic murat500 g carne de vitel200 g rosii zdrobitevin rosuenibaharfoi de dafinulei de maslinedoi catei de usturoi

Cous-cous cu tocana de porc

3 cepe albe 1 ceapa rosie 3-4 catei usturoi 600 gr pulpa de porc 2 linguri pasta de ardei 50 ml ulei sare piper chimen macinat 150 gr cous-cous patrunjel verde tocat

Tocana Gustoasa (pentru Doua Persoane)

2 cepe 1 morcov 4 ardei kapia un piept de pui 2 linguri pasta de tomate o lingura mustar 50 ml ulei 50 ml vin alb sare piper cimbru Garnitura: 100 g orez Unkle Been (la punga) 50 g unt sare piper o foaie de dafin

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

- 8 cartofi sau 800 gr cartofi - 7 carnati mari sau 700 gr carnati - 3 cepe mari - 1 cutie rosii decojite - delikat pikant oregano - 1 pahar apa - ulei de masline - sare

Tocană de porc, rețetă simplă

Tocană de porc: vezi cum se prepară această rețetă simplă pentru care ai nevoie de doar 6 ingrediente.

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

2 peste bass 500g fructe de mare 4 cartofi mari 1 ceapa mare 4 catai de usturoi 1 cutie de rosii taiate (4oog) 1 ardel gras verde 250ml vin alb 2 foi de dafin 4-5 fire de patrunjel 100ml ulei de masline 1 lingurita boia dulce de ardei sare si piper.

Tocana de peste

1 kg peste (macrou) 3 linguri faina 100 ml ulei de masline 2 cepe 5 catei de usturoi 800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate 2 linguri de otet 1 lingura Vegeta 1/2 cana cu apa sau vin alb sare si piper dupa gust

Tocana de cartofi cu piept de pui

1 morcov 2 cepe verzi 1 ardei kapia 4 cartofi 1/2 piept de pui dezosat 150 gr rosii decojite 1/2 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei sare piper 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 2 crengute marar verde

Tocana De Dovleci, Napi Si Fasole

O reteta sanatoasa si o sursa buna de proteine, chiar daca nu contine carne.

Tocana de ceapa cu carne de pui

ceapa - 2 kgardei gras - 2 buc. marisorimorcov - 2 buccarne de pui - 1 kg (pulpe sau piept)sare si piper dupa gustulei - 200 mlapa - aprox. 400 ml

Tocana din carne de vita

500 g muschi de vita 2 cepe 3-4 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi 300 g 1 kg cartofi 2-3 ardei grasi colorati 2-3 tiije de telina 150 g pasta de tomate 2 morcovi mari 2 dovlecei cateva rosii cherry optional sare piper patrunjel verde 50 gr vin rosu sau 2 linguri otet balsamic rosu.

Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 600 gfaina - 25 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 600 gusturoi - 20 gardei gras - 200 gcartofi - 500 gapa - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturamarar verde - 1 legaturapasta de tomate - 50 gsare si piper dupa gust

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

800 g carne miel 3 fire ceapa verde 4-5 linguri ulei cateva feliute ardei gras rosu 150 ml smantana frunze patrunjel verde 300 g faina malai o lingura faina alba sare piper mozaic 2 linguri pasta de ardei

Tocana bunicii

kg carne de porc de tara cu putina grasime 4 cartofi 2 cepe zdravene 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei capia rosii 2 kg rosii de tara o ramura de cimbru pasta concentrata de tomate cativa catei de usturoi marar patrunjel frunze de telina busuioc boia curry sare piper vegeta 300 ml ulei

Tocana De Vita Cu Otet Balsamic Si Ardei Iuti

600g muschi de vita 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 150ml vin rosu 250g dovleac 2 ardei iuti rosii cimbru 1 lingura otet balsamic sos Worcestershire 500ml supa de vita

Feijoada - tocană braziliană cu fasole

Feijoada, o tocană bogată și aromată cu fasole neagră, este considerată mâncarea națională a Braziliei. Este o mâncare consistentă de fasole neagră, gătită cu diverse tipuri de carne de porc și de vită. Originile sale umile provin din tradițiile culinare portugheze și datează din perioada colonială când sclavii aduceau acest fel de mâncare, folosind resturile de carne de la mesele stăpânilor lor pentru a le combina cu fasolea locală.

Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

600 g piept de pui dezosat si fara piele7- 8 rosii mari si coapte1 ceapa rosie1 ardei capia1 lingura usturoi tocat200 g ciuperci feliate1 lingurita fainapiper negru macinatboia de ardeiVegeta Podravka Gust de gaina100 ml apa100 ml vin alb50 ml ulei3-4 frunze de busuioc300 g paste

Tocană de vită cu cartofi și morcovi

Descoperă rețeta de tocană de vită cu cartofi și morcovi. Gătită lent pentru arome intense, este tocana ideală.

Legume Mexicane sotate

250 gr legume Mexicane 2-3 linguri ulei de masline 50 ml vin alb sare piper

Tocană din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana de pui cu piure de cartofi este un preparat clasic, iubit de români de toate vârstele. Este o mâncare sățioasă, reconfortantă și ușor de preparat, chiar și pentru bucătarii începători.

Tocana de ardei cu orez

Ingrediente pentru 1/2 de portie: &bull 2 kg ardei &bull 0,5 kg gogosari (eu -am &icircnlocuit cu ardei capia rosii) &bull 1 kg rosii &bull 1 kg ceapa &bull 1/2 cana de orez &bull frunze de patrunjel si telina (eu am adaugat si busuioc si rozmarin) &bull 0,5 l ulei &bull 2 lingurite de zahar &bull piper boabe sau macinat sare &bull 1 v&acircrf de cutit de conservant (eu am folosit aspirina pisata)