O reteta sanatoasa si o sursa buna de proteine, chiar daca nu contine carne.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1 dovleac mic, curatat si taiat cubulete
- ulei de masline
- 2 cepe rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite chimion
- 2 lingurite coriandru
- 2 x 400g conserva de rosii in bulion
- 200g napi (conserva)
- 400g fasole boabe (conserva)
- 1 lamaie - suc
- iaurt grecesc
Mod de preparare
1. Se pune dovleacul, taiat cubulete, la fiert, intr-o oala. Se fierbe timp de 10-15 minute pana se inmoaie, apoi se scurge. Se pastreaza apa.2. Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si se prajeste timp de 5 minute, apoi se adauga usturoi, chimen si coriandru. Se gateste timp de 2 minute, apoi se amesteca cu rosiile tocate. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute.
3. Se adauga dovlecelul scurs si 300 ml din apa in care a fost fiert. Se fierbe timp de 5 minute, pana cand tocanita devine foarte frageda. Se adauga napii, fasolea si sucul de lamaie, apoi se fierbe timp de 5 minute. Se asezoneaza dupa gust, apoi se serveste cu iaurt grecesc si lamaie.