Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne.
Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 vânătă mare
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- chimion
- paprika
- 400 g roșii la conservă
- 1 cană de apă
- 200 g năut fiert
- 2 lingurițe harissa
- 1 linguriță zahăr
- pătrunjel și lămâie pentru servit
Mod de preparare
Spălați vânăta și tăiați-o cubulețe. Presărați sare și puțin ulei de măsline peste ea și amestecați bine. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie și dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când cubulețele de vânătă s-au rumenit.Între timp, tocați ceapa și usturoiul și puneți-le la călit într-o tigaie cu puțin ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați 3-4 minute. Adăugați roșiile, apa și năutul și lăsați să fiarbă 7-8 minute.
Când vânăta este gata, puneți cubulețele în vas. Adăugați condimentele, zahărul și harissa și mai lăsați pe foc 5 minute. Opriți focul și decorați cu pătrunjel proaspăt și cu felii de lămâie.
Serviți alături de carne, orez sau simplă. Poftă bună!