Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne. 

Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut. 

Tocană marocană de vinete
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • chimion
  • paprika
  • 400 g roșii la conservă
  • 1 cană de apă
  • 200 g năut fiert
  • 2 lingurițe harissa
  • 1 linguriță zahăr
  • pătrunjel și lămâie pentru servit

Mod de preparare

Spălați vânăta și tăiați-o cubulețe. Presărați sare și puțin ulei de măsline peste ea și amestecați bine. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie și dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când cubulețele de vânătă s-au rumenit.

Între timp, tocați ceapa și usturoiul și puneți-le la călit într-o tigaie cu puțin ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați 3-4 minute. Adăugați roșiile, apa și năutul și lăsați să fiarbă 7-8 minute.

Când vânăta este gata, puneți cubulețele în vas. Adăugați condimentele, zahărul și harissa și mai lăsați pe foc 5 minute. Opriți focul și decorați cu pătrunjel proaspăt și cu felii de lămâie.

Serviți alături de carne, orez sau simplă. Poftă bună!