De fapt, in comparatie cu sucul de lamaie, cojile au mai multe vitamine C si A, beta-caroten, acid folic, calciu, magneziu si potasiu.

Cojile sunt racoritoare si miros divin, de aceea pot adauga gust si aroma alimentelor si bauturilor. Acestea ofera, de asemenea, beneficii pentru piele si pot fi folosite in uz casnic.

1. Imbunatatesc sanatatea pielii
Coaja de lamaie are multe beneficii pentru piele. Acidul din ea poate contribui la sporirea luminozitatii, stralucirii si hidratarii pielii.

In plus, cojile de lamaie sunt foarte bune pentru exfoliere pentru ca elimina celulele moarte ale pielii si stimuleaza regenerarea. Ele pot fi de ajutor si celor care au acnee.

2. Ceai de coaja de lamaie
In loc de a arunca coaja, o poti folosi pentru a face un ceai gustos si sanatos. Pline de vitamina C si antioxidanti, cojile de lamaie pot ajuta la imbunatatirea digestiei, reducerea greutatii, echilibrarea nivelul pH-ului. De asemenea stimuleaza sistemul imunitar si ofera beneficii ficatului, printre altele.

3. Tine furnicile la distanta
Sa scapi de furnici poate fi frustrant si obositor. Acum, poti scapa de furnicile din bucatarie si din alte zone ale casei cu ajutorul cojilor de lamaie. Mirosul dulce, nu este deloc pe placul furnicilor. De asemenea, proprietatile acide "sterg" traseele furnicilor.

4. Produs de curatat universal
Coaja de lamaie poate fi, de asemenea, utilizata ca un agent de curatare universal. Proprietatea acida este un element minunat pentru curatarea grasimii si dezinfectare.

5. Condiment
Fie ca se pregatesc aripi de pui, paste, legume la gratar sau cartofi prajiti, poti imbunatati gustul cu piper cu lamaie. Amestecul de sare, coaja de lamaie si piper negru proaspat macinat este tot ce ai nevoie pentru a imbunatati gustul mancarii.

6. Albeste unghiile si dintii
Nu conteaza cat de frumoasa este forma unghiilor, atata timp cat acestea au o tenta galbuie si vei fi nevoita sa folosesti un lac de unghii. Este important sa-ti lasi unghiile sa respire pentru a ramane sanatoase.

Pentru a albii unghiile galbene, coaja de lamaie este unul dintre cele mai bune secrete. Proprietatea acida a cojii ajuta la decolorare. In plus, este eficienta in tratarea infectiilor unghiilor, care pot fi cauza decolorarea.

7. Fă un ulei infuzat cu lamaie
Uleiul de masline infuzat cu lamaie este foarte practic. De la legume, cum ar fi ardei copti la fructe de mare, preparate rapide si salate sanatoase, ulei de masline infuzat cu lamaie va scoate in evidenta abilitatile tale culinare.

Atat lamaia cat si uleiul de masline sunt super-alimente, asa ca te vei bucura, de asemenea, de beneficiile lor pentru sanatate.

8. Fă un umidificator parfumat
Iarna este aerul uscat si umidificatoarele ajuta pune umezirea aerului, ceea ce poate crea o multime de beneficii pentru tine si familia ta.

De fapt, cresterea nivelului de umiditate reduce semnificativ capacitatea virusilor din aer de a provoca infectii gripale.

9. Dezinfecteaza si curata cuptorul cu microunde
Un cuptor cu microunde este unul dintre acele aparate de bucatarie, care sunt adesea neglijate. Ca urmare, raman pline de produse alimentare si pot fi urat mirositoare.

In cazul in care cuptorul cu microunde are nevoie de o curatare buna, foloseste cojile de lamaie. Caracterul acid al cojii te ajuta sa scapi de petele si de grasimea din interiorul cuptorului cu microunde. Si va schimba si mirosul.


10. Adauga un miros placut semineului
In timpul noptilor reci de iarna, toata lumea prefera sa stea langa semineu pentru a se simti confortabil. Poti transforma semineul intr-un loc parfumat cu coji de lamaie.

Pur si simplu arunca cojile de lamaie proaspete sau uscate, in semineu si te vei bucura de un parfum proaspat in toata camera.Cojile uscate ajuta, de asemenea la aprinderea lemnulului datorita uleiului pe care il contin. In plus, lemnul va arde mai mult.