Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

1. Ouale
"Oule furnizeaza proteine de inalta calitate. Sunt sanatoase, delicioase, iar studiile au aratat ca ouale pot ajuta sa te simti plin, atunci cand le includeti in mesele zilnice, comparativ cu amidonul, bogat in carbohidrati, sau dulciurile", spune nutritionistul Elisa Zied.

2. Fructele de padure
Fructele sunt dulciurile naturii, iar oamenii le iubesc, pentru ca ei au apa, stimuleaza papilele gustative si sunt usor de digerat.

3. Tonul
Tonul conservat este o sursa de proteine de calitate care ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange constant cu ajutorul acizilor omega-3. Consumul de peste regulat ajuta la pastrarea proteinelor corpului, iar tu te vei simti puternic si plin de energie. Aportul de peste regulate dimiueaza riscul de depresie.

4. Supa de pui

Oamenii se simt intotdeauna bine dupa ce mananca supa de pui. Nutritionistii spun ca ei asociaza sentimentul de "bine" cu modul in care se simt in timp ce mananca ceva cremos sau cald, iar supa de pui este un exemplu perfect.

5. Fasolea, mazarea, lintea si nautul
Acestea sunt surse bogate de proteine si, de asemenea, contin glucide complexe, in principal, sub forma de amidon. Un studiu in nutritie, publicat in 2010, a constatat ca un consum moderat de leguminoase, una sau doua portii pe saptamana, previne depresia in cazul femeilor aflate la menopauza.

6. Ovaz
Ovaz furnizeaza carbohidrati complecsi, care sunt digerati lent si ofera creierului si intregului sistem nervos central, combustibilul principal. Carbohidratii joaca, de asemenea, un rol-cheie in crearea serotoninei, un neurotransmitator din creier care ajuta la reglarea somnului, a starii de spirit si a poftei de mancare.

7. Avocado

Avocado este foarte cremos, ca si textura. Puteti chiar sa inlocuiti untul cu avocado in unele retete. Sau, puteti face piure de avocado si sa-l folositi ca dressing pentru salate.

8. Humus
Humus este o excelenta sursa de proteine si fibre, dar depinde cu ce il mananci. Consumat cu multa paine, reprezinta o problema. In schimb, incercati cu morcovi sau cu dovlecei la cuptor pentru o gustare delicioasa si sanatoasa.

9. Iaurt

Unele iaurturi, cum ar fi iaurtul grecesc sunt mari surse de calciu si sunt o gustare perfecta, in special pentru copii.

10. Nuci si seminte
Nucile, migdalele, dau papilelor gustative o senzatie generala de dulce, crocant, cremos. Se recomanda adaugarea de unt de migdale in terciul de ovaz pentru un impuls cremos de proteine.

11. Ceai
O ceasca de ceai are un continut scazut de calorii si ofera acel confort imediat.