Un studiu recent de la Universitatea din Georgia a constatat ca unii oameni care isi iau concediu una, pana la trei saptamani, iau in greutate 500 de grame in timpul vacantei, in timp ce altii iau chiar si 3 kilograme in greutate. Pentru a evita aceasta situatie, iata cateva sfaturi simple, de care sa tii cont!
Controleaza micul dejun
Putini oameni reusesc sa se abtina la fiecare masa in vacanta. In schimb, incearca sa controlezi prima masa a zilei. Micul dejun se poate controla, la fel si gustarile si portiile. De obicei, pranzul si cina tind sa fie copioase si mai indulgente. Deci, sari peste un carbohidrati la micul dejun si rezuma-te la un singur fel de mancare.
Ia gustari inteligente
Daca mergi intr-o excursie pe tot parcursul zilei si nu ai snacks-uri, vei fi probabil
hamesit la urmatoarea masa.
Sau, in cazul in care nu exista nici optiuni
sanatoase disponibile pe traseu, poti sfarsi prin a alege alimente pe
care in mod normal, nu le-ai manca. Alege o un fruct si asociaza-l cu iaurt grecesc, un baton de branza, doua linguri de unt de nuci, sau 10 la 15 nuci crude.
Elementul proteic tine la distanta senzatia de foame pana la urmatoarea masa.
Cumparaturile
O "vizita" la cel mai apropiat supermarket este una dintre primele opriri pe care ar trebui sa le faci in vacanta. Cumpara produse fie pentru a pregati mesele, fie pentru a completa mesele de a restaurant. Ai grija sa ai la indemana fructe, iaurt, fulgi de ovaz pentru un mic dejun usor. Nu uita de hummus sau biscuiti sanatosi pentru a avea optiuni pentru gustari inteligente in orice moment.
Evita bufetul
Este tentant sa aduni pe o farfurie clatite, fructe, sunca, oua si un croissant umplut cu ciocolata. Dar ai putea sa consumi, cu usurinta valoare de calorii pe o zi intreaga, daca nu esti atent. Bufetul face mult prea usor sa exagerezi marimea portiilor si sa mananci chiar daca esti satul.
Urmeaza drumul mai lung
Fie ca este vorba de mers pe jos la cina sau o pauza de la lectura pe plaja, misca-te cat de mult poti, chiar daca asta inseamna a face un pic un ocol.