Te poate proteja impotriva diabetului de tip 2

Un studiu de la Harvard din 2014, a demonstrat faptul ca o ceasca de cafea diminueaza riscul de a face diabet de tip 2 cu pana la 11%.

In acelasi studiu se mai arata ca cei care, pe parcursul studiului, au baut mai putina cafea au un risc crescut de a face diabet de tip 2 cu 17%

Accelereaza metabolismul

Beneficiile cafeinei merg mai departe decat te gandeai. Alte cercetari au demonstrat ca metabolismul este accelerat cu 3 pana la 10%.

Mai mult, o ceasca de cafea arde grasimea cu pana la 29% mai eficient daca o bei inainte de a face exercitii si ajuta la cresterea nivelului de adrenalina din sange.

Iti protejeaza inima

O analiza amanuntita a facut sa se ajunga la concluzia ca o cana de cafe te protejeaza impotriva bolilor cardio-vasculare care, in timpurile noastre, reprezinta un risc major. Specialistii considera ca putem bea pana la 3 cesti pe zi, fara a avea probleme.

Te protejeaza impotriva cancerului

Mai exact, cafeaua iti este un bun aliat impotriva cancerului mamar, cancerului de piele sau de prostata.

Te protejeaza impotriva maladiei Parkinson

Din ce in ce mai prezenta in zilele noastre, Parkinson este o boala cu care se lupta foarte greu. Se pare ca cel mai mare beneficiu se obtine prin consumul a 4 sau 5 cesti de cafea zilnic. Studiile au aratat ca riscul de a dezvolta aceasta boala s-a redus la jumatate.

Te protejeaza impotriva depresiei

Patru cesti de cafea pe zi ar putea reprezenta doza magica ce te-ar putea ajuta sa diminuezi riscul de a intra intr-o depresie. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta sunt de parere ca bautorii de cafea care au consumat intre 2 si 4 cesti pe zi au cu 50% mai putine sanse de a se sinucide.

Iti ajuta inteligenta

Nu este imaginatia ta, intr-adevar esti mai concentratata dupa ce bei o ceasca de cafea. Odata ce cofeina este absorbita de sange, sunt transmisi mai multi stimuli catre neuroni.

De asemenea, iti imbunatateste umorul, nivelul de energie, timpul de reactie si functiile generale ale creierului.