Oricine a încercat, la un moment dat, să slăbească, știe cât de dificilă e lupta cu kilogramele, fie că vorbim de câteva sau mai multe. Uneori, nici nu ne dăm seama că mâncăm calorii goale, adică alimente care îngrașă, dar nu au neapărat valoare nutritivă pentru organism.

Dacă începi să numeri caloriile pe care le mănânci într-o zi, ajungi la concluzia că o parte din ele sunt calorii inutile, alimente pe care le-ai mâncat de poftă, nu de foame sau sunt pur și simplu alegeri nefericite.

Alege ceva sățios în loc de ceva dulce pentru micul dejun - minus 350 calorii

Croissantele cu dulceață, prăjiturelele de tip muffins, cerealele cu lapte sau biscuiții par alegeri delicioase pentru micul dejun, dar la fel de adevărat este și că îngrașă. Optează, în schimb, pentru o omletă cu pâine integrală, brânză de vaci sau iaurt și vei începe ziua din start cu 350 de calorii în minus.

Apă minerală sau limonadă în loc de Cola - minus 300 calorii

Dacă ai poftă să bei ceva dulce când ieși în oraș, optează pentru o limonada cu miere, în loc de suc carbogazos. Dacă totuși vrei ceva acidulat, bea o apă minerală sau limonadă cu apă minerală.

Înlocuiește chips-urile cu sticks-uri de morcovi și ardei - minus 400 calorii

Chips-urile din cartofi pot părea o idee delicioasă dacă vrei să vezi un film și să ronțăi ceva. Dar, în loc de chips-uri, nachos sau popcorn, poți ronțăi ardei și morcov tăiat julien, stropit cu lămâie și sare sau cu humus pe post de sos.

Mănâncă fructul întreg în loc să bei sucul - minus 100 calorii

Un pahar de fresh de portocale se obține din 3-4 portocale, în timp ce dacă mănânci fructul integral, nu poți mânca atât de mult la o gustare. Unde mai pui că, atunci când bei sucul, nu ai parte de fibrele din fruct, în schimb ingerezi o cantitate mai mare de zahăr.

Ia-ți mâncare la tine - minus 100-500 de calorii

Dacă știi că vei fi pe fugă toată ziua, ia-ți la tine o caserolă cu o salată, sau fructe sau migdale/ nuci crude. În acest fel, vei ști mereu că ai ce să mănânci în caz că ți se face foame și nu riști să faci alegeri nesănătoase și pline de calorii, cum ar fi covrigi, fast food sau o felie de pizza.

Dacă mănânci în oraș, oprește-te la jumătate - minus 700 calorii

Nu te ambiționa să termini tot ce ai în farfurie, doar pentru că plătești cina/ prânzul respectiv. Un truc prin care să mănânci mai puțin atunci când ești în oraș este să împarți porția cu partenerul/ prietenul cu care ai ieșit. Sau, dacă ești singur, cere-i ospătarului să-ți pună jumătate la pachet. Va face diferența, având în vedere ce porții mari au unele restaurante.

Nu mai bea cafea ca desert - minus 100 calorii

Un cafee latte mediu, cu frișcă, zahăr și topping deasupra, este o adevărată bombă calorică și are la fel de multe calorii ca un desert. Optează, în schimb, pentru un latte fără frișcă și topping, dar cu puțină scorțișoară.

În loc de cartofi prăjiți, mai bine un burger - minus 100-500 calorii

O porție mare de cartofi prăjiți are undeva la 400-500 calorii. Un burger simplu, fără brânză sau sosuri speciale, adică doar chifla, carnea și salata/ legumele are undeva la 300 de calorii. Dacă vrei să mănânci ceva bun, dar să fii atent și la siluetă, mai bine mai mănânci un burger în loc de cartofi. Este o sursă importantă de proteine și, dacă renunți și la partea de sus a chiflei, mai scazi câteva calorii și carbohidrați.