Rețeta de castraveți murați bulgărești, cu gust dulce-acrișor. Vezi ingredientele și cum se pun la murat.

Castraveți murați bulgărești, cu gust dulce-acrișor

Începutul de toamnă coincide cu prepararea conservelor pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, rețete cu legume sau cu fructe, pe toate le găsiți din belșug în această perioadă în grădini, piețe și supermarketuri.

Astăzi vă propunem o rețetă de castraveți murați dulci-acrișori, inspirată din bucătăria bulgărească. Se fac ușor, nu necesită sterilizare și, după câteva săptămâni, castraveții vor fi deja murați și vă veți putea bucura de aroma lor.

Rețeta de castraveți murați bulgărești, cu gust dulce-acrișor

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg castraveți
  • boabe de muștar
  • 2 cepe
  • boabe de piper
  • hrean
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 1-2 căței de usturoi

Saramură

  • 600 ml apă
  • 15 g sare grunjoasă
  • 20 g zahăr
  • 270 ml oțet

Mod de preparare

Spălați castraveții și așezați-i în borcane, în poziție verticală. Curățați ceapa, morcovul și hreanul. Tăiați ceapa și morcovul rondele și hreanul sub formă de bețișoare.

Așezați ceapa, morcovul și hreanul printre castraveți, în fiecare borcan. Puneți și boabe de muștar și de piper printre. Puneți și câte o felie de ardei iute și una de usturoi în fiecare borcan.

Pentru saramură, puneți apa, sarea și zahărul într-un vas pe foc. Când sarea și zahărul s-au topit, adăugați oțetul și opriți focul. Lăsați saramura să se răcească 5 minute, după care o puteți turna în borcane până când se umplu.

Închideți borcanele după ce lichidul s-a răcit. Păstrați castraveții într-un loc uscat și răcoros peste iarnă.