Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

1. Mierea este o alegere mai sanatoasa decat zaharul

Mierea de albine se gaseste in natura, deci este o versiune mai sanatoasa decat zaharul, nu? Gresit. Zaharul alb provine fie din trestie de zahar, fie din sfecla de zahar - la fel de "naturale" amandoua.

Atat mierea cat si zaharul au aproximativ 16 de calorii pe lingurita.
Toate aceste zaharuri sunt adaugate, pentru a numi doar cateva si ar trebui sa fie utilizate cu moderatie:
-zahar brun
-agava
-sirop de orez brun
-melasa
-sirop de trestie de zahar evaporat

Desi exista multe multe informatii cu privire la efectele antibacteriene si antiinflamatorii ale mierii, aceste rezultate se bazeaza pe studii de laborator si sunt nedovedite in "lumea reala".

Aproape toate cererile in domeniul sanantatii referitoare la miere sunt nedovedite in afara laboratorului.

2. Consumul de ciocoata este benefic pentru sanatate

Nu toate ciocolata este creata la fel. Cele mai cunoscute beneficii ale ciocolatei provin dintr-un anumit tip de antioxidanti, numiti flavonoide. Dar cele mai multe feluri de ciocolata nu contin suficiente flavonoide pentru a face din ea un aliment sanatos.

Chiar si ciocolata cu 70% cacao s-ar putea sa nu fie bogata in flavonoide din cauza variabilitatii metodelor de prelucrare a ciocolatei, de la boabele de cacao la produsul finit.

In timp ce studiile de laborator arata ca flavonoidele pot diminua tensiunea arteriala si pot "relaxa" vasele de sange, ceea ce face fluxul de sange sa circule mai usor, aceasta cercetare utilizeaza in mod obisnuit preparate purificate.
Tradus in ceea ce oamenii reali mananca, impactul pe care il are ciocolata neagra consumata in mod regulat asupra sanatatii este este destul de redus.

De exemplu, o scadere mica a tensiunii arteriale a fost observata la persoanele care consuma 100g de ciocolata neagra pe zi, timp de trei saptamani.

La 160 de calorii la 30g, care inseamna 640 de calorii pe zi numai de la consumul de ciocolata, aproximativ 1/3 din doza zilnica recomandata.

Un bob de cacao special prelucrat, numit CocoaVia, continand cantitati mult mai mari de flavonoide este disponibil sub forma de pudra de cacao. Considerata un supliment alimentar si nu un aliment, acesta poate fi folosit ca pudra de cacao.

3. Iaurtul congelat este o alegere saraca in zahar

Mit. Iaurtul congelat va fi intotdeauna o altenativa mai putin bogata in grasimi in comparatie cu inghetata, dar nu este o optiune pentru un continut scazut de zahar.
Iata de ce: cand continutul de grasime este redus in produsele alimentare, de cele mai multe ori este adaugat mai mult de zahar pentru a echilibra gustul. Singura modalitate de a sti sigur este de a citi eticheta sau de a cauta on-line informatiile.

Testul de gust nu este de incredere atunci cand vine vorba de iaurt inghetat si continutul de zahar. Si de multe ori topping-uri pe care le adaugam pentru ca nu ni se pare dulce contribuie cu si mai multe zaharuri adaugate.

4. Pepenele este plin de zahar

Nu este adevarat. In timp ce pepenele verde contine fructoza, la fel ca toate celelalte fructe, este de aproape 92% apa.

Doar pentru ca are un gust dulce nu inseamna ca are un continut mai ridicat de zahar. Confuzia provine din estimarile privind impactul pe care pepenele il are asupra zaharului din sange.

Pepenele verde are un indice glicemic ridicat, asociat cu cresteri rapide ale zaharului din sange. Cu cat este mai mare cifra, cu atat mai rapid creste zaharul din sange.

Indicele glicemic al pepenelui verde este in jurul valorii de 75 din 100.