Cafeaua este un excelent stimulent al sistemului nervos. Si nu doar fiindca te energizeaza, ci pentru ca iti imbunatateste, pe termen scurt, memoria, atentia si concentrarea. Creierul tau este in alerta si atent la orice stimul din mediu.
Cafeaua te poate ajuta sa te simti mai putin obosit si sa creasca nivelul de energie. Acest lucru se datoreaza faptului ca contine un stimulant numit cafeina, care este, de fapt, cea mai frecvent consumata substanta psihoactiva din lume.
Dupa ce bei cafea, cafeina este absorbita in sange. De acolo, se deplaseaza in creier. In creier, cafeina blocheaza un neurotransmitator inhibitor numit adenozina. Cand se intampla acest lucru, cantitatea de alti neurotransmitatori precum norepinefrina si dopamina creste, ducand la arderea sporita a neuronilor.
Faciliteaza oxigenarea sangelui si respiratia, dilatand tranctul respirator si facilitand patrunderea aerului in plamani. Cafeaua este utilizata de unii specialisti in calmarea simptomelor astmului si altor afectiuni respiratorii similare.
Bogata in antioxidanti, cafeaua sprijina sistemul imunitar in lupta cu radicalii liberi, ne apara de boli si incetineste imbatranirea.
Cafeina se gaseste in aproape orice supliment comercial de ardere a grasimilor si asta pentru un motiv - cafeina este una dintre putinele substante naturale care au fost dovedite ca ajuta la arderea grasimilor.
Mai multe studii arata ca aceasta substanta poate creste rata metabolica cu 3-11%. Alte studii arata ca poate creste arderea grasimilor, cu pana la 10% la persoanele obeze si cu 29% la cei slabi.
Cu toate acestea, este posibil ca aceste efecte sa scada in cazul consumatorilor de cafea pe termen lung.
Cafeaua are efect diuretic, datorita cafeinei din compozitie. Aceasta stimuleaza organismul sa produca mai multa urina, pentru a elimina toxinele din organism.
Este benefica pentru rinichi si vezica urinara, pe care le va curata mai eficient.
Este si un bun remediu impotriva constipatiei, tot datorita cafeinei care stimuleaza sistemul digestiv sa proceseze mancarea si sa elimine substantele in exces.
Din acest motiv, cafeaua este recomandata atunci cand esti constipata, dar trebuie neaparat evitata in caz de diaree.
Inainte sa te bucuri, ia in calcul faptul ca zaharul, laptele si orice arome adaugate in cafea o transforma intr-o bautura plina de calorii si substante daunatoare. Asa ca evita mixurile in pliculete si opteaza pentru o cafea pura.
Cafeaua - Energizant Natural Cu Multiple Beneficii Pentru Sanatate
Cum am putea sa incepem ziua, plini de energie, fara o cana mare de cafea? Pe langa efectul energizant pe care il are, cafeaua este de fapt foarte sanatoasa. Este plina de antioxidanti si substante nutritive benefice care iti pot imbunatati sanatatea. Studiile arata ca cei care consuma cafea au un risc mult mai scazut de de a dezvolta mai multe boli grave.
Recomandări
Trending