Briosele englezesti sunt perfecte pentru micul dejun. Sunt perfecte cu unt si o cafea cu lapte.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 8grame drojdie
- 300ml lapte
- 400g faina
- 1 lingurita sare fina
- 1 lingurita zahar
- 30g unt, topit
- ulei vegetal
Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul, se incalzesc 250-300 ml lapte intr-o cratita, fara a-l da in fiert. Se raceste usor, apoi se adauga 8g de drojdie si se lasa deoparte. Se pun 400g de faina intr-un castron mare cu sare si zahar, apoi se amesteca. Se adauga untul topit, apoi se amesteca pentru a forma un aluat. Se pune pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta timp de 10-15 minute pana cand este elastic si neted.2. Se transfera intr-un castron, se acopera cu un prosop curat si se lasa undeva la cald pana cand se dubleaza in dimensiune, timp de 1 ora (sau se lasa peste noapte in frigider). Dupa ce a crescut, se framanta din nou aluatul pe suprafata de lucru, apoi se intinde pana la 2-3 cm grosime. Se taie 8-10 discuri din aluat. Se pun discurile pe o hartie de copt, se pudreaza cu putina faina si se acopera cu folie. Se lasa sa creasca timp de 25-30 de minute.
3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga putin unt. Se transfera cu grija briosele, se prajesc timp de 6-7 minute, apoi se intorc. Se imparte fiecare briosa pe jumatate, se acopera cu unt si se servesc imediat.