Alimentele contin atat elemente acide cat si alcaline, ceea ce poate duce la un dezechilibru al pH-ului. In cazul in care nu furnizam corpului nostru destule elemente alcaline, acesta le va extrage din propriile surse, adica din oase sau alte tesuturi vitale. Scaderea nivelului de alcalin din oase si tesuturi afecteaza capacitatea organismului de a se vindeca si de a se detoxifia. De aceea trebuie sa fim atenti la alimentatia noastra.

1. Radacinoasele
Sunt mai bogate in minerale decat alte legume, motiv pentru care ar trebui sa fie de nelipsit din mesele tale zilnice. Consuma ridichi (albe, negre sau rosii), sfecla, morcovi,napi, hrean si telina. Iti vor da energie, dar si o senzatie de satietate.

2. Legumele crucifere
Este vorba despre broccoli, salata, varza si conopida, legume care te ajuta sa iti pastrezi un organism sanatos.

3. Verdeturile
Spanacul, varza creata, napii si sfecla mangold. Asigura o mare cantitate de vitamina K dar si o serie de minerale, fibre si antioxidanti ce ajuta la digestie si la vedere.

4. Usturoiul
Este printre cele mai recomandate alimente pentru intarirea metabolismul. Ofera imunitate, ajuta la scaderea presiunii arteriale, la detoxifiere si lupta impotriva bolilor.

5. Ardeiul paprika
Are un continut ridicat de enzime esentiale functiilor endocrine si este unul dintre cele mai alcaline alimente. Contine vitamina A care lupta impotriva stresului si a slabiciunii organismului.