Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

E iarnă, numărăm zilele până la Crăciun și căutăm soluții care să ne țină de cald. Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi, o seară perfectă de iarnă arată cam așa: un film bun, o cană cu ciocolată caldă de calitate și multă căldură.

Dacă și tu ne împărtășești preferințele, atunci te-am nimerit. Ingredientul-cheie pentru serile de iarnă este ciocolata caldă. Una dintre blasfemiile din bucătărie este să alegi ciocolata caldă la plic, din comerț. Este la fel ca la pizza congelată, supă la plic și lista cu exemple de AȘA NU poate continua.

Acum, că am stabilit că cea mai bună ciocolată caldă se face în casă, din ingrediente de calitate și pe care le cunoști, putem să trecem la rețeta propriu-zisă. În funcție de preferințele fiecăruia, poți alege să o prepari cu apă sau cu lapte, folosind ciocolată obișnuită sau amăruie sau cacao și zahăr. Secretul constă în calitatea ingredientelor: optează pentru o ciocolată bună, nu alege ciocolată menaj.

Cât de puternic vrei să fie gustul?

Pentru o ciocolată caldă perfectă, nu trebuie să alegi ciocolată cu conținut sub 60% cacao, nici peste 80%. Apoi, trebuie să iei în calcul consistența. Vrei o ciocolată caldă lichidă sau cremoasă? În funcție de asta, vei adapta și cantitatea de ciocolată folosită.

Cum se face?

Ai nevoie de: 80-100 de grame de ciocolată și 175 ml de lapte. Încălziți laptele pe foc, până când ajunge la punctul de fierbere. Puneți ciocolata ruptă în bucăți și amestecați în continuu pe foc, până când ciocolata se topește complet, având grijă să nu se ardă.

Dacă preferați o ciocolată cu consistență spumoasă, puteți pune ciocolata într-un robot de bucătărie și, după ce ați mărunțit-o, adăugați laptele cald și continuați să amestecați.

De aici încolo, imaginația e limita. Puteți improviza pornind de la această bază și adăuga tot felul de arome. Puțin chilli, mentă proaspătă, un strop de cremă de whiskey, frișcă și scorțișoară sau bezele - iată câteva idei pentru un gust diferit și original.

Tu cum preferi ciocolata caldă? Ai o rețetă proprie? Scrie-ne în comentarii!