Suntem în plin sezon al cireșelor, așa că această prăjitură vine la momentul potrivit. Clafoutis cu cireșe, un desert tipic franțuzesc, delicios, dens și foarte ușor de făcut.

Spre deosebire de pandișpan sau de clasicele prăjituri cu cireșe, care sunt pufoase și aerate, clafoutis este o prăjitură densă, pentru că ouăle sunt amestecate de la început și nu se face o spumă din albuș. 

Clafoutis cu cireșe

Ingrediente

350 g cireșe 250 ml lapte 125 g zahăr 3 ouă 1 linguriță extract de vanilie 125 g făină un praf de sare zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă rotundă, pe care o tapetați cu unt.

Spălați cireșele și îndepărtați sâmburii.

Amestecați într-un bol laptele, zahărul, ouăle și vanilia și amestecați cu mixerul câteva minute. Încorporați făina, câte o lingură, și un praf de sare. Mixați până când se omogenizează.

Turnați compoziția în tavă și așezați cireșele deasupra, fără să le împingeți în aluat.

Dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când prăjitura s-a rumenit. Lăsați să se răcească, apoi pudrați zahăr peste.

Poftă bună!