Ce faci când ai o pâine care dă semne să se învechească, dar nu vrei sa o arunci? O transformi în cea mai delicioasă gustare, și o umpli cu cașcaval și spanac.

Ideea de franzelă umplută cu brânzeturi nu este nouă, dar au apărut o mulțime de variațiuni și opțiuni pentru toate gusturile. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de franzelă umplută cu spanac și cașcaval, delicioasă și sățioasă. Se face ușor și este perfectă pentru o gustare de care să se bucure întreaga familie. 

Franzelă umplută cu spanac și cașcaval
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g spanac
  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri smântână
  • 150 g cașcaval ras
  • 50 g parmezan
  • 1 franzelă pe vatră
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.

Scurgeți spanacul de apă și tocați-l mărunt, dacă nu este deja tocat. Puneți untul într-o tigaie pe foc și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați spanacul și sotați-l și pe el două minute.

Lăsați amestecul să se răcească puțin, după care adăugați smântâna, cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare și amestecați. Asezonați cu sare și cu piper.

Folosind un cuțit ascuțit sau special pentru pâine, faceți tăieturi oblice, dar nu până jos. Apoi tăiați în sens invers, astfel încât să obțineți ca niște pătrățele.

Puneți amestecul de spanac cu cașcaval printre tăieturi, cu o linguriță, având grijă să îl distribuiți uniform. Puneți franzela în tavă și dați la cuptor pentru 10-15 minute. Cașcavalul se va topi, iar pâinea se va înmuia.

Serviți franzela caldă, după ce ați scos-o din cuptor. Opțional, stropiți-o cu puțin ulei de măsline și presărați oregano sau busuioc peste.

Poftă bună!