Acest preparat inspirat din bucataria chinezeasca este mult mai sanatos decat cele gasite in mod normal in comert si este la fel de gustos.
Timp total 45 minute
Ingrediente
1 lingura de ulei de arahide 2 catei de usturoi, tocati fin ghimbir proaspat, ras 1 ardei iute, fara seminte si tocat 300g mix de legume congelate 1 lingura de sos de soia 1 lingura de otet 4 foi de foietaj, fiecare taiata in 4 dreptunghiuri (aproximativ 15cm x 12cm) 50g unt, topit sos de chilli dulce, pentru a serviMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste o tigaie wok la foc mare si se adauga uleiul, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, apoi se gatesc timp de 30 de secunde. Se adauga amestecul de legume, sosul de soia si otet si se gatesc timp de 1 minut. Se pun legumele intr-o sita deasupra unui castron si se lasa sa se raceasca usor si sa se scurga lichidul in exces.2. Se pune o lingura de amestec de legume la un capat al unui dreptunghi de foietaj, in centru. Se ruleaza, sigiland marginile laterale, in asa fel incat umplutura sa fie complet acoperita de foitaj. Se perie cu unt pentru a sigila. Se pun pe o tava de copt si se perie cu unt. Se repeta cu foietajul ramas.
3. Se lasa la cuptor timp de 15-20 de minute pana devin aurii si crocante. Se servesc fierbinti cu sos dulce de chilli.