Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Pachețele de foietaj umplute cu banane
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 3 banane
  • sirop de arțar
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 linguriță zahăr
  • un praf de scorțișoară
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați bananele cubulețe mici, puneți-le într-un bol și turnați siropul de arțar peste ele.

Întindeți aluatul foietaj pe suprafața de lucru tapetată cu făină. Tăiați foaia de aluat în 8 sau 12 pătrate, în funcție de cât de mare este.

Puneți câte o lingură de banane cu sirop de arțar în mijlocul fiecărei bucăți de aluat. Ridicați colțurile și sigilați conținutul. Așezați pachețelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungeți pachețelele de aluat cu lapte, apoi presărați zahărul amestecat cu scorțișoara. Dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când capătă o culoare aurie.

Serviți după ce s-au răcit. Poftă bună!