Carnea de porc poate fi gătită într-o mulțime de feluri, care mai de care mai delicioase. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi merită încercată, pentru că este delicioasă și se face foarte ușor.
Este o rețetă de inspirație alsaciană, care chiar așa se mai numește: șnițel alsacian. Este vorba despre o bucată de carne de porc, cu crustă de brânzeturi, rumenită la cuptor, delicioasă și potrivită pentru orice ocazie.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 bucăți carne de porc
- 1 ceapă
- 50 g bacon
- cremă de brânză
- 150 g cașcaval ras
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
Mod de preparare
Tăiați carnea felii și bateți-o ușor cu un ciocan pentru șnițele. Asezonați cu sare și piper. Puneți o tigaie pe foc, cu puțin ulei.Puneți carnea în tigaie și prăjiți-o pe ambele părți. Între timp, tocați mărunt ceapa, usturoiul și baconul. După ce carnea s-a gătit, dați la o parte din tigaie și, în aceeași tigaie, căliți ceapa, usturoiul și baconul.
Separat, amestecați într-un castron crema de brânză și jumătate din cașcavalul ras, apoi puneți ceapa, usturoiul și baconul călite peste și amestecați bine.
Puneți bucățile de carne într-o tavă pentru cuptor. Întindeți amestecul peste ele, apoi presărați și restul de cașcaval ras. Dați tava la cuptor pentru 15 minute, sau până când cașcavalul s-a rumenit frumos.
Serviți simplu, cu garnitura preferată sau cu salată. Poftă bună!