Ceafa de porc la cuptor, cu cimbru și usturoi, nu este neapărat cel mai sănătos din lume, dar cu siguranță, este printre cele mai delicioase.

Ceafă de porc la cuptor cu cimbru și usturoi

Ceafa de porc este gustoasă și fragedă dacă este pregătită corect. Tot ce trebuie să aveți la îndemână sunt: usturoi, cimbru și rozmarin și… o bucată de o jumătate de kilogram de ceafă de porc. Și, fără doar și poate, nu veți fi dezamăgiți!

De altfel, ingredientele folosite în această rețetă de ceafă de porc la cuptor sunt simple, dar gustul este venit parcă din altă lume. S-ar putea să vă întrebați cum doar câteva ingrediente vor face un fel de mâncare savuros. Ei bine, combinația de rozmarin și cimbru oferă un gust de mentă și de pământ. Iar usturoiul gătit îi dă un gust unic.

În cele din urmă, lămâia va face ca acest preparat să aibă acel „ceva” răcoritor. O îmbinare perfectă de arome într-un singur fel de mâncare, ce oferă o profunzime la care nu v-ați fi așteptat niciodată de la o rețetă atât de simplă.

Mai mult decât atât, ceafă de porc la cuptor este perfectă pentru prânz și cină. Dacă alegeți să serviți asta oaspeților dumneavoastră atunci când faceți o petrecere, o să citiți uimirea în ochii lor, atunci când îl vor gusta.

Rețeta de ceafă de porc la cuptor cu usturoi și cimbru

Preparare 10 minute
Gătire 2 ore și 50 minute
Timp total 3 ore și 10 minute

Ingrediente

  • 1 kg ceafă de porc
  • 6 căței de usturoi, tăiați subțiri, împărțiți
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 60-70 ml de ulei vegetal

Mod de preparare

Într-un castron, combinați jumătate din usturoi, cimbru, sare, piper și ulei. Se amestecă până se încorporează uniform.

În paralel, crestați bucata de ceafă de porc și introduceți, pe alocuri, usturoiul rămas.

După aceea, frecati ceafa de porc cu amestecul preparat. Acoperiți și transferați totul într-o zonă rece. Lăsați la marinat cel puțin 1 până la 2 ore, însă cel mai bine ar fi să rămână așa chiar peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de copt cu ulei (sau tapetați cu hârtie de copt). Așezați ceafa de porc în tavă și lăsați-o la făcut aproximativ 2 ore și jumătate sau până când este foarte fragedă și ușor rumenită deasupra.

Odată gătită bine, se pune la răcit și se acoperă cu folie. Este important să o lăsați să se odihnească timp de cel puțin 10 minute înainte de a o mânca. La final, tăiați ceafa de porc în felii subțiri.