O supa cu care, in mod sigur, iti vei surprinde familia.

Supa Crema De Porumb Cu Bacon
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 4 cartofi noi
  • 450g porumb (conserva)
  • 2 foi de dafin
  • 1 l supa de pui
  • 75g bacon, felii
  • smantana (optional)

Mod de preparare

1. Se taie ceapa si se piseaza usturoiul. Se calesc putin in ulei de masline timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga fulgii de ardei iute si un varf de cutit de sare, apoi se mai lasa pe foc timp de 1 minut.

2. Intr-o oala, se pune ceapa calita, se adauga cartofii noi si foile de dafin. Se adauga supa de legume si se aduce la fierbere. Reduce focul si se fierbe, neacoperit, timp de 20 de minute. Cand cartofii sunt aproape gata, se adauga si porumbul.

3. Intre timp, se taie si se prajeste baconul pana se rumeneste. Se scoate pe hartie pentru a absorbi excesul de grasime. Se adauga un pumn de boabe de porumb in tigaie si se rumenesc usor.

4. Se ia supa de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic, apoi se paseaza pana la omogenizare. Se asezoneaza dupa gust, apoi se imparte in boluri. Se adauga, in fiecare bol, bacon crocant, cateva boabe de porumb prajite, fulgi de chilli si smantana.