Cartoful este leguma preferată a românilor. Este accesibil ca preț, se găsește peste tot și este cea mai comună garnitură pentru o carne din bucătăria românească. Unde mai pui că este și foarte versatil. Dincolo de clasicii cartofi prăjiți sau piure, există o mulțime de alte feluri de a prepara cartofii.

Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație franțuzească, așa cum îi spune și numele, care, pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente banale și la îndemână și veți obține o garnitură delicioasă, care se potrivește cu orice fel de carne.

Cartofi Boulangère
Timp total 1 oră

Ingrediente

1 kg cartofi 2 cepe 2 lingurițe ulei de măsline sare piper cimbru rozmarin 350 ml supă de pui sau de legume

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Tocați ceapa julien și puneți-o în tigaie cu puțin ulei, sare, piper și cimbru. Căliți ceapa câteva minute, până când și-a schimbat culoarea.

Curățați și spălați cartofii. Tăiați cartofii felii cât puteți de subțiri.

Pregătiți o tavă pentru cuptor, pe care o ungeți cu puțin ulei. Așezați un strat de felii de cartofi, apoi presărați puțină ceapă călită. Continuați la fel, până când terminați ingredientele.

La final, turnați supa peste cartofi, presărați puțin rozmarin uscat și dați tava la cuptor pentru 50-55 de minute sau până când lichidul din vas s-a evaporat și cartofii s-au rumenit la suprafață.

Poftă bună!