Caisele caramelizate dau o aroma minunata acestei retete frantuzesti de tarta.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 8-10 caise proaspete, mici
- 100g zahar
- 25g unt
- faina
- 375g aluat de placinta
- 3 linguri de migdale prajite, tocate
Mod de preparare
1. Se taie caisele, se scot samburii si se lasa deoparte. Se pune zaharul cu 25ml de apa intr-o cratita si se incalzeste usor. Odata ce zaharul s-a topit, se creste caldura si se fierbe, fara a amesteca, timp de 4-5 minute pana cand se formeaza un caramel.2. Se ia cratita si se adauga unt, amestecand cu atentie, deoarece poate sari. Se pune caramelul intr-o tava de tarta. Se aranjeaza jumatatile de caise deasupra caramelului, cu taietura in jos, cat mai aproape una de cealalta. Se lasa deoparte sa se raceasca complet.
3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, pana cand ajunge la grosimea unei monede. Se formeaza un cerc putin mai mare decat diametrul tavii.
4. Se presarara caisele cu migdalele prajite. Se pune aluatul peste caise. Se pliaza marginile in interiorul tavii. Se coace timp de 25-30 de minute pana se umfla si capata o culoare aurie.
5. Se scoate din cuptor, se lasa timp de 5 minute, apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Se imprastie cu migdale suplimentare.