O tarta delicioasa, cu nectarine, dar pentru care poti folosi, la fel de bine, piersici sau caise.

Tarta Cu Ricotta Si Nectarine
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 500g ricotta
  • 1 portocala - coaja
  • 1 lingura de pasta de vanilie
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 5 nectarine coapte
  • Pentru sirop:
  • 150 ml de miere
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • nuci tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C si se unge o tava cu unt, inclusiv pe margini. Se bat impreuna zaharul si untul intr-un castron mare cu un mixer electric timp de aproximativ 3 minute sau pana cand compozitia devine palida si pufoasa. Intr-un castron separat, se amesteca ricotta cu coaja portocala si vanilie.

2. Se adauga ouale la unt si zahar, pe rand, batand dupa fiecare adaugare, apoi se adauga amestecul de ricotta si se bate pana se combina. Se cern faina si praful de copt si se amesteca usor pentru a se combina. Se toarna in tava, se netezeste partea superioara, apoi se coace timp de 60-70 de minute, pana se simte elastic la atingere, iar o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa tortul sa se raceasca timp de 15 minute in tava, apoi se rastoarna pe un suport pentru a se raci complet.

3. Intre timp, se combina mierea si 100 ml de apa intr-o cratita mica, se da in fiert si se reduce la foc. Se adauga sucul de lamaie si coaja, apoi se lasa sa fiarba usor timp de aproximativ 5 minute. Se adauga nucile taiate si se lasa deoparte pentru a se raci. Se va ingrosa in timp ce se raceste: daca devine prea groasa, se adauga putina apa si se pune, din nou, pe foc. Se taie nectarinele in felii si se aranjeaza deasupra tortului. Se perie cu miere si sirop de nuci inainte de a servi.