Obrăjori de porc la cuptor, în sos de roșii și vin trebuie gătiți încet, pentru o perioadă lungă de timp, permițând cărnii să se frăgezească și aromelor să se dezvolte pe deplin.

Obrăjori de porc la cuptor, în sos de roșii și vin

Obrăjorii de porc sunt una dintre cele mai bune bucăți de carne de porc. Este deosebit de slabă și fragedă.

Obrazul de porc trebuie gătit încet, pentru o perioadă lungă de timp, permițând cărnii să se frăgezească în mod corespunzător și aromelor să se dezvolte pe deplin. Cheia pentru un obraz de porc înăbușit bun constă în rumenirea inițială a cărnii, urmată de gătitul lent.

Obrajii de porc au suficientă grăsime pentru aromă, așa că preparatul final va fi delicios.

Rețeta de obrăjori de porc la cuptor, în sos de roșii și vin

Preparare 30 minute
Gătire 3 ore
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 - 1,5 kg de obraji de porc
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml de vin roșu sec
  • 260 de grame de roșii din conservă tăiate mărunt
  • 2 morcovi medii, curățați de coajă, tăiați în rondele
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 tulpini de țelină, tocate
  • 1 lingură de ierburi proaspete tocate, cum ar fi rozmarin sau cimbru
  • Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie mare sau oală olandeză, încălziți uleiul la foc mediu. Uscați obrajii de porc cu un prosop de hârtie și presărați-i cu sare și piper. Adăugați-i în oală pe rând, având grijă să nu aglomerați carnea.

Gătiți până când suprafața este rumenită pe ambele părți, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, întorcându-i doar o dată sau de două ori.

Scoateți cu cleștele pe o farfurie și rumeniți obrajii rămași, adăugând mai mult ulei dacă este necesar. Se pun deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Adăugați ceapa, morcovii și țelina în oala olandeză și sotați-le până se înmoaie, dar nu se rumenesc, aproximativ 5 minute. Adăugați vinul, roșiile și rozmarinul. Adăugați obrajii de porc în oală, amestecați și dați în fiert.

Acoperiți cratița și transferați-o în cuptor. Se fierbe până când carnea este foarte fragedă, aproximativ 2 1/2 până la 3 ore. Se lasă carnea să se răcească și să se așeze în lichid (pentru rezultate optime, se acoperă și se lasă la frigider peste noapte). Se îndepărtează grăsimea de la suprafață și se reîncălzește ușor.

Se servește cu paste sau mămăligă.