Atunci când aveți poftă de ceva dulce și rapid, puteți prepara oricând acasă un desert pe bază de ciocolată. Trufe de ciocolată neagră cu avocado, tăvălite prin cacao sau nucă de cocos. 

Oricât de ciudată ar părea combinația de avocado cu ciocolată, ea este delicioasă și foarte cremoasă. Să nu uităm că avocado este un fruct, așa că merge de minune integrat în deserturi și dulciuri. 

Trufe de ciocolată neagră cu avocado
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cacao sau nucă de cocos
  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 linguriță esență de rom
  • 5-6 biscuiți

Mod de preparare

Topiți ciocolata la bain marie. Între timp, curățați și pasați avocado-ul cu ajutorul unui blender. Fărâmițați și biscuiții tot cu ajutorul blenderului sau manual

Puneți pasta de avocado și esența peste ciocolata care s-a răcit puțin între timp. Începeți să adăugați biscuiți mărunțiți, pentru a îngroșa puțin amestecul. Compoziția va căpăta consistență și va deveni ușor de manevrat.

Nu puneți foarte mulți biscuiți, pentru că amestecul se va mai întări și după răcirea ciocolatei. Dați compoziția la frigider pentru o jumătate de oră.

Formați bile din cremă, cu ajutorul unei lingurițe. Modelați bomboanele cu mâna umezită, pentru a le da formă perfect rotundă. Tăvăliți bomboanele prin cacao sau nucă de cocos, după preferință.

Păstrați bomboanele în frigider până la o săptămână.

Poftă bună!