Retete cu Bere
Aripioare de pui în crustă de aluat cu bere
Aripioarele sau carnea de pui, în general, friptă în crustă crocantă este delicioasă alături de un sos și o porție de cartofi prăjiți. Crusta ajută carnea să nu se usuce, să rămână fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior - exact ce ne dorim de la o friptură bună. Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de pui în crustă de aluat cu bere, dar puteți foarte bine să folosiți și piept de pui, pentru a obține acele nuggets crocante și delicioase. În acest caz, veți tăia pieptul în fâșii subțiri și nu îl veți mai fierbe înainte.
Cum să faci Pulled Pork perfect
Una dintre cele mai populare modalități de a găti carnea de porc în ultima vreme este pulled pork. Adică o carne de porc gătită timp îndelungat, la foc mic, până când devine atât de fragedă, încât se desprinde singură. Pentru rețeta de pulled pork aveți nevoie, în primul rând, de un vas cu capac de tip slow cooker și multă răbdare. Pentru că preparatul trebuie să stea la cuptor, la foc domol, mai bine de două ore și jumătate. Dar vă garantăm că rezultatul merită așteptarea și nimic nu se compară cu o porție de pulled pork, alături de un pahar de bere rece.
Scăricică de porc marinată în bere
Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.
Tocanita de vita cu ciuperci la slow cooker
O reteta gatita la foc mic, pentru un plus de savoare.
Rulouri de carnaciori cu salvie
Daca ai nevoie de aperitive speciale pentru mesele festive, reteta de mai jos e o idee excelenta.
Prajitura cu bere neagra si crema de branza
Desi nu suficient apreciata atunci cand prepari dulciuri, berea neagra este ingredientul secret al acestei prajituri.
Midii cu coriandru si bere
Aceasta reteta nu numai ca este foarte rapida, dar este saraca in calorii si grasimi - perfecta pentru cina.
14 lucruri pe care nu le știai despre BERE
Berea, pe care mulți dintre noi o consumă zilnic, are o istorie veche de câteva mii de ani și beneficii despre care mulți nu știau.
Creveti New England
Cu doar 9 grame de grasimi si 213 de calorii pe portie, te simti bine si te bucuri de acest preparat.
Supa Bavareza Cu Praz Si Varza
3 linguri ulei de masline 2buc praz 1 cana morcov taiat cubulete 1 cana telina cubulete 2 linguri cimbru proaspat, maruntit 6 cani supa de pui 350 ml bere 8 cani varza, taiata marunt 3 cani cartofi, cuburi 2 foi de dafin 4 cani de salata verde, tocata 350g carnati bratwurst afumati, rondele 3/4 lingurita sare patrunjel piper 1/2 cana smantana degresata
Degetele de pui
1 piept de pui 2 oua 100 ml bere sare piper faina cat sa iasa compozitia ca o smantana groasa
Placinta cu carne si bere
Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm): 1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc 2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella) 3. 5 oua marisoare 4. 2 cepe 5. o capatana de usturoi 6. 500 ml bere 7. sare piper cimbru marar ierburi italienesti 8. cateva linguri de ulei
Scaricica afumata in sos de bere neagra
coaste afumate bere neagra malai vin rosu miere amestec de condimente de porc boia dulce pasta de ardei usturoi piper boabe foi de dafin
Musaca de pui cu masline si legume
500 gr carne pui 800 gr cartofi 1 morcov taiat cubulete 2 cepe taiate cubulute 100 gr masline patrunjel 50 ml bere un varf lingutita bicarbonat de sodiu 1 ou ulei sare sau delikat condimente piper 3 felii de jambon sau sunca de pui 3 felii de cascaval
Aripioare de pui cu sos de telina
20 aripioare de pui300 ml bere50 ml ulei1 ceapa3 catei de usturoi2 linguri otet de vin1 lingurita cimbru uscat1 lingurita coriandru macinat1 lingura de ghimbir ras150 gr faina200 gr pesmet2 oua mai mariulei pentru prajitsare,piperPentru sosul de telina:1 telina mare1 capatana de usturoi50 ml ulei100 ml smantana
Briose cu bere
20 dkg faina2 lingurite praf de copt1/2 lingurita sare1/2 lingurita piper1 lingura zahar2,5 dl bere5 dkg cascaval emmentaler razuit
Mere in aluat cu sos de vanilie
Aluat de friganele100 g faina alba1 dl bere2 linguri ulei50 g albus1 praf sare Sos de vanilie4 dl lapte100 g galbenus1 buc. vanilie esenta sau ½ baton25 g zahar600 g mere25 g suc de lamaie25 g zahar15 g rachiu dupa gust2 l ulei pentru prajit100 g zahar½ lingura scortisoara pulbere
Lichior de bere de casa
1 sticla bere,250gr spirt,1 cana zahar,1 vanilie.
Tort special de clătite cu crema de caramel şi vanilie
- 1 litru lapte dulce rece de la frigider- 5 oua intregi- 10 plicuri zahar vanilat- 1 lingura zahar brun- 1 lingurita cu sare fina- 1 lingura bere bruna- 150 gr unt topit- faina cat cuprinde pentru a rezulta o compozitie fluida putin mai subtire ca o smantana- crema de vanilie (un pachet budinca dr oteker , 250 ml lapte rece,2 linguri zahar pudra , esenta vanilie)-crema de caramel ( 200 gr caramele cu lapte şi frisca vegetala 200 ml)- inghetata asortata- afine- menta- piersici felii
Sticky pork belly
1 1/2 kg. piept de porcsare, piper2 lgt. cu boia de ardei dulce2 lgt. cu cimbru8 catei de usturoi2 lgt. cu mustar dulce1 lg. cu miere1 cutie de bere
Fish and Chips (peste prajit cu cartofi)
5 fileuri de cod500ml bere10 linguri faina1 lingura rozmarin uscat1 lingurita pudra de usturoisare si piper dupa gust5 linguri otet albcartofi prajitiulei pentru prajit
Chiftelute de pui in aluat
ALUAT:400 g faina1/2 plic de drojdie uscata3 linguri de ulei de maslinesare250 ml bereChiftele:500 g carne de pui tocata2 oua1 ceapa3 catei de usturoisarepiperpatrunjel uscat2 linguri de grisUns:1 ou
Rulouri de carne umpluta cu ciuperci si cascaval
Ingrediente1 pulpa de porc de aprox. 600 g sectionata din care sa obtii o fasie200 g cascaval200 g ciuperci (de care doriti)6 catei de usturoi1-2 ouapaine- 2 felii umezite cu apa si scurse apoi.2 linguri smantanacativa covrigei pasati pentru presarat200 ml beresare, piper1 ceapa
Cotlet de porc cu bere, la cuptor
cotlet de porccartofi,masline,rosii,putin rozmarinbereputin uleisuc de rosiipasta de ardei kapiasareardei iute si piper
Parjoale in aluat de snitele
Pentru parjoale: 1 kg carne tocata de vita 2 cartofi 1 morcov 7-8 catei de usturoi 2 felii de paine marar patrunjel sare piper 2 oua ulei Pentru aluat: 3 oua faina bere sare piper
Coaste De Porc Marinate La Gratar
Coaste de porc bere miere ulei sau unt pasta de rosii amestec de condimente de porc boia dulce pasta de ardei (optional) piper boabe foi de dafin cartofi usturoi smantana
varza la cuptor cu carnat de casa
300 gr carnat de casa 300gr costita afumata 400 ml de bere 2 cepe mari o varza murata mica o vaza dulce mica unt cat o nuca cimbru o foaie de dafin o cana de smantana 150 gr branza de oaie concentrat de legume sare piper dupa gust
Creveti imbracati
25 creveti 6 linguri cu faina 1 ou 100ml bere sare ulei
Pui la cuptor in marinat~a de m~arar
1 pui mare 4 c~atei de usturoi 2 linguri past~a pt. pui sofran piper sare mare 8 linguri de ulei 1 leg~atur~a de m~arar tocat p~atrunjel bere vin 1 kg. cartofii pt. fiert
Clatite cu urda si marar
3 oua 1/2 l lapte 1/2 l bere 1 lingura ulei faina alba urda proaspata marar unt 50 g sare
Gulas vienez
700 g carne vitel 2 cepe 2 linguri unt(untura) 2 lingurite chimen 2 lingurite maghiran 3-4 catei usturoi 350 ml bere 1 cana apa 1 lingurita sare 6 cartofi 2-3 lingurite boia 2-3 linguri pasta de ardei(gogosar) ulei