Glazura de ciocolata la rece

Glazura de ciocolata la rece retete: cum gatesti glazura de ciocolata la rece si cele mai gustoase retete de negresa insiropata cu glazura de ciocolata, negresa cu glazura de ciocolata si nuca, prajitura cu mac si glazura de ciocolata, mancare rece de limba, mancare rece de limba de vita, negresa de post cu glazura, negresa de post pufoasa cu glazura, negresa insiropata cu glazura, glazura de cacao de post, bulgarasi de ciocolata.

Prajitura Krem a la krem

Blat:6 oua,6 linguri de zahar, 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata.Crema:200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece, 200-220 ml lapte rece, 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie.Glazura:2 linguri apa, 2 linguri zahar, 2 linguri brandy, 100 g ciocolata, 100 g unt.

Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

430g faina 80g cacao 100g unt rece 120g zahar 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat rom 250 ml lapte o punga mare marsmallow 300g ciocolata amaruie 1 plic budinca de ciocolata amaruie

Fursecuri cu glazura

2 1/2 pahare de faina 3/4 pahar de zahar 2 plicuri zahar vanilat 200 gr de unt rece 1ou ptr glazura 3 linguri de lapte 2 pahare de zahar pudra 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena) ptr desenat 50 gr de ciocolata amaruie

Passion cake

Blat: 150g faina, 2 pliculete budinca de vanilie, 2 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 150g zahar, 4 oua, 200g unt, 4 linguri de lapteMousse de ciocolata cu zmeura: 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura, 150g ciocolata de lapte, 200ml smantana lichida, 300g purè de zmeuraMousse caramel: 60 ml apa rece, 12g gelatina foi, 2 linguri brandy, 150 gr zahar, 2 linguri apa, 6 galbenusuri, 480 gr friscaGlazura de ciocolata: 200gr ciocolata cu lapte, 100ml smantanaGlazura de zmeura: 300g zmeura, 200g zahar pudra, 10 g gelatina foi

Krem a la krem

Blat: 6 oua 6 linguri de zahar 1 plic Creme Ole de ciocolata Crema: 200 ml smintina dulce 200-220 ml lapte rece 1 plic Creme Ole de vanilie Glazura: 2 linguri apa 2 linguri zahar 2 linguri brandy sau lichior 100 g ciocolata 100 g unt

Guguluf pufos cu glazura duo

500gr.faina 250gr.unt 1pliculet de vanilie 1pliculet de praf de copt 5oua 300gr.zahar 250ml.lapte coaja de la 2 lamai rasa un praf de sare. GLAZURA: un plic de glazura duo sau puteti sa folositi ciocolata alba si neagra.

Chec De Lamaie

250 g margarina rama 200 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 2 plicuri zahar vanilat 4 oua 250 g faina 2 lingurite praf de copt 50 ml lapte Glazura: 50 g margarina 50 g zahar pudra 50 ml zeama de lamaie eu am folosit glazura alba la rece cumparata

Prajitura Rigo Jancsi

Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Fie că vreți să preparați ceva bun pentru cei dragi sau că aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri, această prăjitură simplă și delicioasă vă va scoate din impas de fiecare dată.

Negresă cu glazură de ciocolată

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească. Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă. Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Prajitură cu mac și glazură de ciocolată

Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Glazura la rece

200 g de zahar praf 2 linguri de cacao 3-4 linguri de apa fierbinte 1 lingura de ulei 1 lingurita de otet

Chec cu glazură de ciocolată

Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie. Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită, de chec cu glazură de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică de chec, dar cu cacao în compoziție și cu glazură de ciocolată neagră, veți obține un desert delicios, un fel de brownie, dacă vreți, dar în formă de chec și foarte simplu de realizat

Tort de ciocolata Joffre

Ingrediente piscot:4 oua4 linguri de zahar2 linguri de faina2 linguri cacaotava mare de la cuptorIngrediente crema:1 kg ciocolata neagra2 l frisca lichida3 linguri de cacaoForma rotunda ptr tort 22 cmDecor:Glazura de ciocolata: 300gr ciocolata neagra +200 gr unt /margarina se topesc la MO.Praline cu romPraline cu brandy

Prajitura cu mousse de capsuni

Pentru BLAT: 6 oua 250 gr. zahar 300 gr. faina 10 linguri apa rece 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la jumatate de lam^aie un v^arf cutit sare Pentru ^INSIROPAT: sucul proaspat stors de la 1 portocala Pentru UMPLUTURA SI MOUSSE DE CAPSUNI : 700 gr. capsuni (pentru mousse si glazura) + 500 gr. capsuni pentru taiat (din care se opresc c^ateva pentru decor) 300 ml sm^ant^ana pentru frisca 3-4 linguri de zahar tos (sau dupa gust) 200 gr. ciocolata alba 2 plicuri de gelatina fin maruntita (2x10 gr.) sau 12 foi gelatina ( 2 pachete) optional 2 linguri zahar pudra pentru frisca (sau dupa gust) 1-2 plicuri zahar vanilat Pentru GLAZURA JELEU DE CAPSUNI: 200 gr. capsuni (din cele 700 gr. mentionate la mousse) 1 lingura zahar 50 ml. apa 5 gr. gelatina fin maruntita (1/2 plic) Pentru DECOR(optional): 8- 10 capsuni 50 grame ciocolata alba 1 lingura frisca lichida frunze de menta

Negresa cu glazura din batoane

Blat:200 g unt/margarina300 g zahar1 si 1/2cana faina(canade 250 ml)3 linguri cacao1 lingurita praf de copt4 oua1 lingura nuca de cocos30 g ciocolata1 cana lapte lapteGlazura:50 ml frisca lichida5 batoane "mars" sau 150 g ciocolata

Glazură de ciocolată pentru tort

Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort din care nu ai mai gustat dacă îți place cum arată și dacă îți plac ingredientele din care este făcut.  Torturile cu glazură de ciocolată rămân cele mai apetisante și cele mai apreciate. Indiferent ce fel de tort ai face, aproape toate felurile de tort pot fi îmbrăcate în glazură de ciocolată. Astăzi vă arătăm o modalitate simplă de a prepara glazura de ciocolată perfectă, lucioasă și apetisantă. 

Rulada cu trei feluri de ciocolata

Pt. blat avem nevoie de:-20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet- 3 linguri de zahar- 100 gr de untCremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:- 200 ml frisca lichida- 200g ciocolata alba- 2g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata cu lapte:- 200 ml frisca lichida- 200 g. ciocolata cu lapte- 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata amaruie:- 200 ml de frisca lichida- 200 g ciocolata amaruie- 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta

Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Pt blat 4 oua 4 lg faina 4 lg zahar 1 lg esenta de vanilie 1 lgta praf de copt Pt umplutura 6-7 lg gem de capsuni Pt glazura 100 gr ciocolata 3 lg lapte

Amandina cu glazura

Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de apă rece 300gr zahăr 260 gr făină 40 gr cacao 1 plic de praf de copt, o esenţă de vanilie Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguri amidon alimentar 3 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 3 linguri făină 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3, maxim) 2 linguri zahăr pudră 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea) Pentru însiropat: sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie Pentru glazură: 100 ml frişcă lichidă 200 gr ciocolată menaj

Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

400 gr. de biscuiti 300 gr. de unt topit 400 gr. de capsuni curatate si spalate 500 gr. de branza mascarpone 200 ml de frisca lichida 5 linguri cu zahar 15 gr. de gelatina 20-30 ml de apa pentru gelatina 150 ml de lapte pentru glazura 50 gr. de unt 50 gr. de zahar pentru glazura 200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura cateva capsuni spalate pentru ornat

Amandina

Blat:oua –7,faina -5 ½ linguri (cu varf),zahar –200 gr,sirop de zahar ars (din 2 linguri de zahar),cacao-100 gr, un varf de bicarbonat de sodiu stins in otet, ulei – 4 linguri, Crema:unt -1 pachet, 3 galbenusuri, zahar- 1 ½ cana, cacao -50 gr, rom –o sticluta de 30 ml, Glazura:glazura de ciocolata neagra de la Dr.Oetker(cumparata gata facuta) sau ciocolata topita cu putin unt si sirop de zahar ars.

Eco-dulciuri sau inspiratie cu spuma de pe must

spuma de pe must facut la storcator faina 3 oua ulei unt 1 pumn de stafide Glazura la rece: 200 g zahar pudra 2 linguri cu v^arf de cacao 4 linguri de apa clocotita 1 lingura de ulei 1 lingurita de otet

Amandine - rețeta originală

Amandina este o prajitură delicioasă care poate fi servită atât la desert, cât și la cafea sau ceai.

Tort cu mascarpone, ciocolata alba si glazura de zmeura

Pentru blat am folosit:180 g biscuiti simpli macinati ,o lingura de zahar si100 g ciocolata alba topita.Pt crema:300 ml lapte condensat ,200 g ciocolata alba ,300 ml frisca ,o lingurita de esenta de vanilie ,4 foi de gelatina ,1 cutie mascarpone Delaco30 g lichior(eu am folosit cherry ).Glazura :350 g zmeura congelate200 g zahar1 lamaie

Ciambella al arancia, chec cu portocale

2 portocale,4 oua,250 gr zahar,200 ml ulei,200 ml suc portocale,300 gr faina,1 plic praf copt,GLAZURA:100 gr zahar praf,sucul de la jum.lamaie/portocala (am facut cu glazura de ciocolata).

Snickers delicios!

Blat: 7 albusuri 7 linguri zahar 200 gr nuca macinata 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt Glazura 1: 200 gr ciocolata alba 2 linguri ulei Crema: 12 linguri zahar 200 gr unt 7 galbenusuri 200 gr alune prajite (eu am pus arahide) Glazura 2: 200 gr ciocolata cu lapte (sau neagra) 2 linguri ulei

Briose cu capsuni si glazura de ciocolata

150 g unt250 gahar 2 galbenusuri2 plicuri zahar vanilat250 g faina1 praf de copt125 ml lapte200 g capsunicoaja de la o portocala100 g stafide4albusuri1/2 ciocolata

Tort Cu Mousse De Banane Si Glazura De Ciocolata

PENTRU BLAT: 200 g de faina (fara gluten) 200 g de zahar 60 g de cacao 85 ml de ulei 200 ml de apa 3 oua un plic cu praf de copt o lingurita cu esenta de vanilie sare PENTRU MOUSSE DE IAURT SI BANANE 2 banane 300 g de iaurt grecesc zeama stoarsa de la o portocala o lingura cu zahar brun 10 g de gelatina 2 linguri cu apa calda PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA 250 g de ciocolata neagra (minim 60% continut de cacao) 200 ml de smantana pentru frisca

Sarlota de cafea cu ciocolata

Pentru 4 portii: 8 piscoturi pentru sampanie, 50 ml cafea tare, 1 lingura lichior de cafea, 1 lingura cafea instant, 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr. Oetker, 300 ml lapte rece de la frigider, 10 boabe de cafea. Mai avem nevoie de: 4 cupe.

Ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru aluat: 500 ml apa250 g margarina la pachet50 g zahar tos360 g faina6 ouaun praf de sarePentru crema de vanilie: 4 oua270 g zahar tos200 g faina750 ml lapte5 pliculete de vaniliePentru glazura:120 g ciocolata cu lapte70 g de margarina1 linguri de apa2 linguri de ulei2 linguri cacao

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Tarta cu frisca si ciocolata

Pentru blat: 200 gr faina 50 gr zahar extrafin 150 gr unt rece 1 galbenus mare 1-2 linguri cu apa rece un praf de sare Pentru umplutura: 50 gr unt 110 gr ciocolata neagra 200 gr zahar extrafin o lingura de amidon 3 oua mari esenta de vanilie 400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime 1 lingura zahar pudra 30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun". Reteta este inventata de mine pornind de la reteta veche de fursecuri de la mama la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale scortisoara si cocos. Blat: 250g margarina 150g zahar un ou doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie 300g faina o lingurita praf de copt un praf de sare si 100g cocos razuit. Glazura de ciocolata: doua linguri zahar 2-3 linguri apa o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g) taiata in bucatele. Glazura aromata: doua linguri suc de portocale o jumatate lingurita scortisoara cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Guguluf cu glazura de ciocolata

5oua,1cana zahar,300gr faina,1praf de copt vanilie coaja de lamaie rasa 150ml lapte 100gr nuci tocate un praf de sare 200gr unt. Glazura 150ml lapte,100gr zahar 3linguri ulei 3linguri cacao.

Tartă de ciocolată (fără făină)

Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice situație.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o tartă de ciocolată care nu conține deloc făină. Este simplu de făcut, delicioasă și vă veți impresiona familia sau musafirii cu ea. Secretul care îi permite acestei prăjituri să se coacă fără făină constă în faptul că ouăle sunt amestecate cu zahărul, întregi, fără să fie nevoie să bateți albușurile spumă, ca în cazul altor prăjituri sau torturi. 

Prajitura cu cocos si ciocolata

* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)

Prajitura cu picaturi de ciocolata

250 gr de brinza de uns 5% 250 gr de margarina sau unt 11/2pahar de zahar 4 oua 3 pahare de faina 1praf de zahar vanilat 300 gr chocolad cips-picaturi de ciocolata ptr glazura 1pahar zahar 1/4 de pahar margarina 1/2 pahar de cacao 1/4 pahar lapte sau smantina de frisca o alta varianta de glazura 100 gr ciocolata de menaj 125 gr lapte condesat indulcit 2 linguri de margarina

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită. Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

Pentru blat: 100 g ciocolata 30 g unt 4 albusuri 2 galbenusuri 100g zahar 6 linguri de faina 1 praf de sare 1 lingurita praf de copt Pentru mouse-ul de ciocolata: 100g ciocolata 300 ml frisca lichida 1 lingura de gelatina (am pus un plic de gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa rece si din acest amestec am luat o lingura.Restul il vom folosi la mouse-ul de zmeura) Pentru mouse-ul de zmeura: 300g zmeura 200ml frisca lichida 2 linguri gelatina

Prajitura Cu Vanilie Si Glazura De Ciocolata

Prajiturile cu foi sunt foarte "la indemana" pentru petrecerile de la scoala pentru ca se fac rapid si sunt si mai usor de transportat, deoarece acestea pot fi servite in tava de copt.

Bombite De Ciocolata

Baza: 200 g ciocolata de lapte sau amaruie 150 g nutella 200 g de fulgi de orez Crema: 1) de ciocolata amaruie: 500 ml smanatana pt frisca 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness 2)de ciocolata alba si mocca 500 ml smantana pt frisca 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness Glazura 350 g ciocolata amaruie 3 linguri unt topit sau ulei

Glazura lucioasa de ciocolata

Daca vrei ca torurile tale sa arate precum cele din marile cofetarii, decoreaza-le cu aceasta glazura.

Baton Dublu De Ciocolata

Ce poate fi mai delicios decat un baton de ciocolata? Unul dublu!

Cheesecake cu glazura de caramel

200 g biscuiti sfaramati2 linguri nuca de cocs3-4 linguri de zaharesenta de migdale100 g untCREMA500 g branza100 g zahar200 g frisca200 g smantana1 plic gelatina60 ml apa3 linguri de zaharesenta de vanilie1 praf de sareGLAZURA1 plic glazura caramel3- lingurite apaciocolata

Cheesecake cu ciocolata si stafide

Blatul:75 gr. faina75 gr. gris50 gr. zahar pudra113 gr. unt3 linguri cacaoCrema :227 gr. crema de branza Delaco (sau ricotta)120 ml iaurt2 oua75 gr. zahar pudra150 gr. stafide6 linguri picaturi de ciocolata {chocolate chips (bucatele de ciocolata, care se folosesc la cookies)}Glazura:150 gr. ciocolata80 gr. unt60 ml. sirop de zahar

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Pentru blat: 250 g unt 200 g zahar 50 g cacao 150 g mascarpone 3 oua 1 lingurita esenta vanilie 150 g faina Pentru crema: 100 g zahar pudra 350 g mascarpone 100 ml frisca lichida 1 plic gelatina Pentru glazura: 200 g ciocolata min 55% cacao 100 ml frisca lichida 50 g unt

Mousse de ciocolată albă cu fructe de pădure

Mousse-ul de ciocolată albă cu fructe de pădure este un desert ideal pentru o cină romantică. Simplu de făcut și foarte apetisant din punct de vedere vizual, acesta este un desert aerat, ușor, cu care puteți impresiona pe oricine. Acest mousse de ciocolată albă este foarte cremos și gustos, iar gustul dulce și cel acrișor, al fructelor de pădure, sunt perfect echilibrate. 

Tort cu mac si glazura de lamaie

Pentru aluat oCoaja rasa de la 1 lamaie o1 ou o90 gr unt sau margarina Rama plus pentru tava o50 gr zahar o150 gr faina plus pentru lucru Pentru umplutura si glazura o200 gr mac macinat o1 ou o125 gr zahar o100 gr ciocolata amaruie rasa o65 gr stafide o2 linguri coaja de lamaie rasa o30 gr migdale macinate o1 plic glazura de lamaie preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)

Negresa glazurata

Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm: 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata 200 gr de unt topit la bain-marie 1 cana de zahar 4 oua 180 gr faina 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici esenta de vanilie, esenta de migdale Glazura: 380 gr ciocolata amaruie (75%) o lingura de ulei 100-120 gr de ciocolata alba