Retete cu Lapte De Soia

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!

Maioneză de post - rețeta vegană de maioneză de casă

Rețeta de maioneză de post, vegană, groasă și cremoasă este un înlocuitor excelent pentru cea obișnuită. Poate fi folosită pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri sau în salate.

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten - rețetă vegană

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten vegane perfecte pentru un mic dejun dulce sau un desert delicios. Vorbim despre clătite din doar 5 ingrediente, fără ou și foarte ușoare.

Maioneză vegetală de casă - cea mai simplă și rapidă rețetă

Maioneza este un ingredient nelipsit din bucătărie, dacă ne gândim numai la salata de vinete, salata de boeuf, ouă umplute sau salată de țelină. Însă, dacă țineți post sau nu vă plac ouăle, sau pur și simplu vreți o variantă vegetariană pentru maionează, această rețetă este foarte potrivită. Maioneza vegetală sau maioneza de post se face foarte ușor, acasă, iar avantajul este că știți ce puneți în ea, spre deosebire de cea din comerț. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și, poate cel mai important, un mixer vertical.

Tarta cu ciocolata

Ciocolata este ingredientul perfect atunci cand vine vorba de dulciuri, iar o tarta pline de ciocolata nu poate fi decat un preparat perfect.

Tarta Cu Ciocolata Si Migdale

O tarta de ciocolata cu migdale, care este, de asemenea, scazuta de calorii - ce ti-ai mai putea dori?

Desert Cu Lime

Aceasta budinca usoara, este perfecta pentru zilele de vara, mai ales ca este scazuta in grasimi.

Desert Cu Mango, Soia Si Fructul Pasiunii

Acest desert vegetarian te va rasfata in aceasta vara, cu arome imbietoare de fructe.

Chiftele De Naut

Simpla si rapid de preparat, aceasta reteta poate deveni pranzul perfect.

Paine Cu Branza Si Marar

300 ml lapte de soia 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 11 gr drojdie proaspata/1 pachet drojdie uscata 540 gr faina 1 legatura marar 1 lingurita rozmarin macinat 1/2 jumatate ceapa 200 gr branza framantata, usor sarata

Bavareza cu ceai verde

350 ml lapte de soia20 g fructoza sau 30 g zahar5 g gelatina vegetalasare1 lingura rasa pudra de ceai verde1 lingurita amidon 1 lingura apasirop - optional: jumatate lingurita ceai verde15 g fructoza sau 20 g zahar1 lingurita amidon50ml apa

Bavareza cu ceai verde (de post)

Portie pentru 2-3 persoane:350ml lapte de soia; 20g fructoza (sau 30g zahar); 5g gelatina vegetala (agar); un praf de sare; 1 lingura rasa pudra de ceai verde; 1 lingurita amidon + 1 lingura apa; sirop - optional:1/2 lingurita ceai verde; 15g fructoza (sau 20g zahar); 1 lingurita amidon; 50ml apa;

Trufe cu Cous-Cous

1-1/2 cana apa1-1/2 cana lapte de soia3/4 cana miereun praf de sare1-1/2 cana Cous-Cous2 linguri cacao3/4 cana pudra de migdaleesenta de vaniliefulgi de cocosesenta de romcacaoesenta de migdaleamestec de "nuci" (fistic, migdale) tocategem de caise / portocale

Quiche

400g tofu, 100g dovleac, 300g cascaval ras, 2 oua, 120ml lapte de soia, 2-3 fire de patrunjel, 1 lingura plina cu amidon, sare, piper Sos de rosii si ardei: 2 rosii potrivite, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi pisati, 1/2 ceapa tocata, 3 linguri vin alb, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita zahar, sare, piper, 5-6 frunze de busuioc tocate

Panna cotta cu fistic de post

100ml lapte de soia200ml lapte de cocos3 linguri de zahar500g fistic crud, maruntit1 pastaie de vanilie1 lg. pudra agarFructe de padure, sau alte fructe

Cremes de post

2 foi de aluat foetaj 25x40 cm2 budinci de vanilie dr.Oetker100g margarina pt prajituri1/4 lingurita vanilie macinata850 ml lapte de soia5 linguri zahar1 zahar vanilatvisine (optional)

Briose cu ciocolata si portocale (de post)

Ingrediente: - 200gr faina - 50 gr de amidon - 150 gr zahar - 2 lingurite de praf de copt- un varf de cutit de bicarbonat- 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos- 2 linguri rase de cacao- 30 gr ulei- ciocolata alba (optional)- ciocolata neagra, eu am pus Heidi dark intens, 75% cacao- o portocala taiata marunt, scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

Pasta Primavera (Jamie Oliver)

ulei de masline1 catel de usturoi200g sparanghel verde150g mazare verde100g spanac verde450g paste fierte (tagliatelle, spaghete, linguini)zeama de la jumatate de lamaieierburi aromate: menta, patrunjel, tarhon1 legatura ceapa verde2 linguri faina500ml lapte de soia