Lichior de ness

Lichior de ness retete: cum gatesti lichior de ness si cele mai gustoase retete de lichior de cafea ness, lichior de pere, prajitura cu lichior de oua, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura cu ness si biscuiti, tort de bezea cu crema de ness, prajituri de post cu crema de ness, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu.

Paves de Bruxelles (prajitura blegiana)

1 pachet de biscuiti "Petit Beurre” (sunt cam 20 de biscuiti in pachet),250g de unt nesarat,2 cani de cafea tare sau lichior Amaretto (sau ambele combinate),1 cana zahar pudra pentru crema (se pune mai mult sau mai putin dupa gust),2 lingurite cacao sau ness (eu am pus ness)

Lichior de ness făcut în casă

Lichior de ness (cafea instant) se pregătește ușor, repede, din doar câteva ingrediente ce se găsesc ușor în magazine, pe multe dintre ele fiind posibil să le aveți deja în bucătărie.

Prajitura cu ness si biscuiti

-biscuiti Picnic sau ceva biscuiti fragezi si micuti in jur 30 buc. -mi-au trebuit ultima data. Pentru crema:-lapte -o cana -8 linguri zahar-8 linguri faina 250 g unt-esenta vanilie*crema de ness:-3 sau 4 linguri ness-3 sau 4 linguri zahar

Ness spuma cu apa minerala

2 pliculete ness 2 lingurite zahar 150gr apa minerala

Briose cu Finetti si ness

* 75 g unt * 120 ml lapte * 300 g faina * 100 g zahar * 100 g finetti * 1 praf de copt * 2 oua * 1 lingurita de ness * 2 linguri nuca tocata grosier(optional)

Chec cu ness si cardamom

Pentru blat:4 albusuri8 linguri zahar2 linguri cacaoo lingurita ness2 linguri cafea preparataun varf de cutit cu praf de cardamomo jumatate lingurita praf de copt6 linguri faina2-3 linguri cu alune, fara sare, maruntitePentru glazura:4 galbenusuri5 linguri zahar farin2 linguri cacaoo lingurita ness

Tort de frisca si ness

1 kg piscoturi sampanie 1 kg frisca vegetala 6 lingurite de ness 150 ml vermut alb 300 gr cafea 100 gr zahar vanilie.

Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce), 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies), 20 gr. boabe de cafea tocate.2. Pandispanul: 100. gr martipan, 6 oua, 175 gr. zahar, 40 gr. cacao20 gr. faina.3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.), 6 oua, 250 gr. zahar, 15. gr cafea instant (ness), 200 ml. frisca, 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea.4. Bezeaua: 5 gr. gelatina, 5 albusuri, 100 gr. zahar, 25 gr. migdale prajite si macinate, 10 gr. cafea instant aka ness, 125 gr. zahar pudra.Boabe de cafea pt decor, cicolata razuita.

Prajitura cu mousse de caramel si ness

blat: 3 oua 100 g zahar,&nbsp 15 ml apa,15 ml ulei 10 g cacao 4 linguri faina mousse: 100 g zahar 2 linguri apa 500 ml frisca lichida 2 g ness 2 galbenusuri 5 g gelatina.

Inghetata cu ness

8 oua 8 linguri de zahar 500. ml de smantana pentru frisca 2 linguri de ness 1 lingura de zahar 3 linguri de apa

Tort de bezea cu crema de vanilie si ness

4 oua300 ml lapte10 linguri zahar1 lingurita ness200 ml frisca lichidaun praf de sare2 linguri amidon1 lingura esenta de vanilie

Tort rulada Dora

Blat:250g miez de nuca, 125g zahar pudra, 1 ou, 2 linguri cacao, essenza romCrema de ness:3 galbenusuri, 3 linguri ness, 150g zahar pudra 200g unt dulceata de cirese (zmeura, caise, coacaze etc)

Prajitura cu foi caramel si crema de ness

Blat: 6 cescute de zahar, 2 oua, 2 lingurite bicarbonat, faina cat cuprinde.Crema: 800 g smantana, 3 cescute zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2-3 lingurite de ness.

Prajitura de post cu crema de ness

300 gr zahar100 ml uleicoaja rasa de lamaie300 ml apazeama de lamaieo lingurita bicarbonat4 linguri gem acrisor2 pliculete zahat vanilinat600 gr faina300 gr nuci250 gr margarina150 gr zahar pudra4 lingurite de ness

Briose cu lichior Bailey

2 oua80 g zahar1 pachet zahar vanilat80 g unt120 ml lichior Bailey150 g faina1,5 lingurita praf de copt

Prajitura cu ciocolata si lichior

110 g unt 120g ciocolata cu 70% cacao 150g zahar 3 albusuri 50 ml lichior de cirese sau visinata 200 ml frisca

Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie) 300 gr visine fara samburi 30 ml apa 1 banana(preferabil destul de coapta) 6 lgte lichior cocos sos afine 3 lg zahar

Mousse Cu Lichior De Ciocolata Si Capsuni

Un mousse de ciocolata decadent care ii va face pe invitatii tai sa-si linga linguritele.

Prajitura cu ness si foi de bezea

Pentru foi: - 12 albusuri - 400 gr. zahar pudra - 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: - 12 galbenusuri - 12 linguri zahar pudra - 4 lingurite ness (praf nu preparat) - 400 gr. unt - 200 gr. nuci sau alune macinate.

Fara Sarutul De Noapte Buna

60 ml whisky de secara 30 ml aperol 30 ml lichior Amaro 8 ml lichior Chartreuse verde 2 picaturi bitter de cafea (se poate folosi si rom)

Fursecuri Cu Ness, O Gustare Careia Nu Ii Poti Rezista

2 cani faina 1 1/2 lingurita amidon de porumb 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/4 lingurita sare 3/4 ceasca de unt 1 3/4 ceasca zahar brun 1 ou 2 1/2 lingurita extract de vanilie 2 linguri de ness 1 lingura de zahar

Rafaello de casa, cu lichior de cocos

100 gr unt nesarat 150 gr zahar 250 gr lapte praf 200 gr nuca cocos 50 ml lichior Pina Colada 50 gr napolitana

Budinca cu lichior de migdale

-150 g unt-o cana de zahar-5 oua-150 g fistic-o lingura de lichior de migdale-o cana de lapte-8 linguri de faina

Castagnole Cu Lichior De Cafea

Daca esti un fan al gogosilor, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta.

Briose cu ciocolata si lichior de visine

Compozitia este pentru 12 briose. 3 oua 150g ciocolata 100g margarina 300g faina 1 lingura de cacao 75 ml lichior de visine 200g zahar 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare

tort de pandispan cu ness

1. pentru blat: 6 oua 6 linguri cu zahar tos 6 linguri faina 8 linguri apa rece 1 vf lingurita sare 1praf de copt esente la alegere 2.pentru crema: 1praf budinca de vanilie 500 ml lapte 2 galbenusuri 3.pentru sirop: 150 gr. zahar 200 ml apa 50 gr ness 4. pentru glazura: 2 albusuri 150 gr zahar

Negresa Cu Ness De Post

250 gr de zahar 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala) jumatate cana de ulei 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura) 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 esenta rom 1 plic ness coaja rasa de portocala 2 linguri stafide cativa miezi de nuca

Tort dalmatian cu ness

Pentru blat7 oua7 linguri zahar6 linguri faina2 linguri cacao neagra1 praf de sarePentru crema250 ml frisca lichida250 ml iaurt mai gras3 pliculete gelatina4 lingurite ness4 oua300 g zaharPentru însiropat500 ml cafea1 fiola esenta de romPentru decor250 ml frisca lichida50 g bombonele decorative50 ciocolata

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Prajitura cu nuca si ness

Pentru o tava de aragaz:BLAT: 400g zahar (preferabil pudra), 300 g unt, 300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina, 9 albusuri. CREMA I: 400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuriCREMA II: 200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.

Prajitura cu foi si crema de ness

Foi: 400 g faina 1 ou 75 g zahar 1 lingura miere 4 linguri lapte 1 praf de copt 125 g margarina Crema: 2 plicuri ness( 4 lingurite) 200 ml frisca lichida 200 g mascarpone 1 lingura apa 100 g zahar praf o esenta vanilie 150 g nucu prajite si sfaramate sare cateva fructe confiate Glazura: 100 g ciocolata menaj 125 g margarina fructe confiate pentru decor( mango)

Bombite De Ciocolata

Baza: 200 g ciocolata de lapte sau amaruie 150 g nutella 200 g de fulgi de orez Crema: 1) de ciocolata amaruie: 500 ml smanatana pt frisca 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness 2)de ciocolata alba si mocca 500 ml smantana pt frisca 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness Glazura 350 g ciocolata amaruie 3 linguri unt topit sau ulei

Cheesecake cu lichior de oua

Daca esti fan al lichiorului de oua, atunci acest cheesecake va deveni prajitura ta preferata.

Desert cremos cu mure

Pentru blat:3 oua3 linguri zahar1 lingura iaurt1 lingurita praf de copt1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie3 lingura si 1/2 faina1 lingura cacao1 lingura coaja rasa de lamaie Crema: 250 gr mascarpone100 gr smantana pentru frisca4 linguri cu varf zahar pudra3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie1 lingura coaja rasa de lamaie1 lingura zeama de lamaie1 castronel cu mure Pentru insiropat:2 lingurite ness1 lingurita cu varf zaharapa fierbinte2 linguri crema de lichior de cappucino

Prajitura cu ness si nuca

Blat -8 albusuri de ou -6 galbenusuri -225 g zahar -200 g nuca de cocos sau nuca macinata -3 linguri de faiana -coaja rasa de la o lamaie -1 praf de copt -2 plicuri se zahar vanilat -un praf de sare -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot. Sirop -o cana de zahar -1/2 cana de apa -o felie de lamaie Crema -1 si 1/2 pachet de unt 80% grasime -250g zahar pudra - 2-3 lingurite de ness -2 galbenusuri -100 g nuci macinate

Prajitura cu ness

Pentru pandispan: 5 oua 5 linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 pahar cu ulei 1 lingurita cu varf de praf de copt 5 linguri de faina 1 lingurita cacao. Pentru bezea: Albusurile de la alte 3 oua Sirop din 4 linguri zahar + 40 ml apa. Pentru crema de unt: 3 galbenusuri 1 pachet de unt 80% grasime (200 g) Sirop din 3 linguri de zahar + 30 ml apa 2 linguri de cacao 1 lingurita ness (sau cafea solubila) 1 lingurita cafea.

Șarlotă cu zmeură

Bucătăria franțuzească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre deserturi. Nici nu e de mirare că rețelete franțuzești de patiserie se regăsesc în patrimoniul Unesco. Astăzi vă propunem o rețetă de desert care să vă ducă cu gândul la patiseria fină franceză. Sarlota este un desert extrem de popular și iubit, care a ajuns să fie savurat în toată lumea. Este, practic, o prăjitură cu blat și cremă de frișcă și fructe, cu o aromă subtilă de alcool. Pentru un rezultat ca la carte, folosiți un lichior de calitate, precum și ingrediente de calitate.

Instant coffee

1 plic ness afe 3in 1 150 ml apa 10 g picaturi coniac 10 g cafea macinata

Crepes Suzette

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII : - foi de clatite - 8 buc. - unt - 0.050 kg - zahar - 0.050 kg - suc de lamaie - 0.040 L - suc de portocale - 0.050 L - coaja rasa de portocale - coaja rasa de lamaie - lichior portocale - 0.040 L - lichior de lamaie - 0.040 L

Prajitura regala cu branza

Ingrediente aluat:2 oua, 120 zahar, 130 unt, 500g faina, un pliculet praf de copt, 150ml lapte, putina sare.Ingrediente umplutura:500g ricotta (Quark, creme fraiche, philadelphia), 2 oua, 150g zahar, putina esenta de rom, 2 pliculete zahar vanigliat, 3 linguri lichior de capsuni (sau rom, sau ce lichior doriti).In plus:dulceata de capsuni (sau orice dulceata aveti si doriti).

Tiramisu pudding

1 l lapte, 2 lingurite ness, 4 linguri amidon, 3 galbenusuri, 4-5 linguri zahar, 100 g ciocolata, 3-4 linguri mascarpone.

Truffle cake

Pentru foi: 6 galbenusuri, 5 albusuri, 2/3 pah. zahar (150 g), 1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie, 2 linguri apa fierbinte, 2 linguri cacao, 5 linguri faina, 2 linguri amidonPentru sirop:3 linguri apa, 2 linguri zahar, 1 lingura lichior Pentru crema: 150 g ciocolata (de preferinta amaruie), 2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)Pentru trufe: 150 g ciocolata, 1/3 pah. frisca lichida, 1 lingurita lichior, 200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului

Mocha cu scortisoara

0,5 Litru lapte 1 bat de scortisoara 2 linguri de cacao 1 1/2 lingura zahar cafea Ness dupa gust

Tort festiv de nuci

Pentru blatul de tort:1 pastaie de vanilie, 200 gr unt, 3 oua, 150 gr miere, 150 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 150 gr nuci, 100 ml lichior-crema de whiskyPentru crema si ornat:100 gr ciocolata alba, 2 linguri pudra de cafea instant, 500 ml frisca, 3-4 linguri lichior-crema de whisly, , 3-4 linguri nuci macinatePentru batoanele de susan:100g zahar, un cub de unt, seminte de susan

Prajitura cu lapte fara cuptor

5 oua l lapte 26 linguri zahar 10 linguri faina 300 g biscuiti 1 plic ness 200 g margarina 5 pliculete zahar vanilat 1 lingura zeama de lamaie

Cheesecake Cappuccino

Aceasta reteta devine desertul favorit de indata ce este gustat. Cel mai bun este cel facut cu o zi inainte de servire.

Prajitura fericirii (cu crema de portocale)

Pentru blat: 3 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,2 linguri lapte,2 linguri cacao,1 lingurita praf de copt,esenta de vanilie,4 linguri faina.Pentru sirop: 100 ml apa,100 ml lichior de portocale,100 g zahar,50 ml zeama de portocala.Pentru crema: 2 portocale,200 g zahar,200 ml apa,100 ml lichior de mandarine,150 ml smantana lichida,2 foi de gelatina.Pentru nugatina:100 g zahar,1 lingura apa,100 g fulgi de migdale.Pentru meringues italiene: 4 albusuri,150 g zahar tos,4 linguri apa.

Prajitura After Eight

blat :4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei .decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida .sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.

Tiramisu la pahar

1 pachet piscoturi 250 ml frisca lichida 250 ml mascarpone 4 galbenusuri 250 gr zahar pudra 4 pliculete ness 1 lingurita esenta rom 1 plic gelatina sticksuri cu finetti pt decor

Tort Gargarita

Ingrediente pentru blat: - 250 grame de faina - 16 linguri de zahar - 5 linguri de apa - 6 oua - 4 linguri de ulei - 3 linguri de cacao - 1 fiola esenta de rom - 1 fiola esenta de vanilie - 1 plic amoniu pentru prajituri - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie Ingrediente pentru prima crema - un plic praf pentru desert Cr`eme ole - 2 linguri de cacao - 2 linguri de zahar - 400 mililitri de lapte Ingrediente pentru a doua crema - 250 grame mascarpone - 12 tablete de ciocolata cu lapte - 1 lingura de cacao - 2 linguri de zahar - 5 linguri de ness cu apa si migdale Pentru tort mai avem nevoie de: - 8 piscoturi - 350 grame de capsune - 6 cirese - putina frisca - cocos verde razuit - 200 militri apa - 2 linguri de ness - 1 esenta de migdale - 1 plic de gelatina rosie - pudra de cacao - un cubulet ciocolata amaruie