Lichior de ness

Lichior de ness retete: cum gatesti lichior de ness si cele mai gustoase retete de lichior de cafea ness, lichior de pere, prajitura cu lichior de oua, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura cu ness si biscuiti, tort de bezea cu crema de ness, prajituri de post cu crema de ness, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu.

Paves de Bruxelles (prajitura blegiana)

1 pachet de biscuiti "Petit Beurre” (sunt cam 20 de biscuiti in pachet),250g de unt nesarat,2 cani de cafea tare sau lichior Amaretto (sau ambele combinate),1 cana zahar pudra pentru crema (se pune mai mult sau mai putin dupa gust),2 lingurite cacao sau ness (eu am pus ness)

Lichior de ness făcut în casă

Lichior de ness (cafea instant) se pregătește ușor, repede, din doar câteva ingrediente ce se găsesc ușor în magazine, pe multe dintre ele fiind posibil să le aveți deja în bucătărie.

Tort de frisca si ness

1 kg piscoturi sampanie 1 kg frisca vegetala 6 lingurite de ness 150 ml vermut alb 300 gr cafea 100 gr zahar vanilie.

Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce), 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies), 20 gr. boabe de cafea tocate.2. Pandispanul: 100. gr martipan, 6 oua, 175 gr. zahar, 40 gr. cacao20 gr. faina.3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.), 6 oua, 250 gr. zahar, 15. gr cafea instant (ness), 200 ml. frisca, 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea.4. Bezeaua: 5 gr. gelatina, 5 albusuri, 100 gr. zahar, 25 gr. migdale prajite si macinate, 10 gr. cafea instant aka ness, 125 gr. zahar pudra.Boabe de cafea pt decor, cicolata razuita.

Tort de bezea cu crema de vanilie si ness

4 oua300 ml lapte10 linguri zahar1 lingurita ness200 ml frisca lichidaun praf de sare2 linguri amidon1 lingura esenta de vanilie

Prajitura cu foi caramel si crema de ness

Blat: 6 cescute de zahar, 2 oua, 2 lingurite bicarbonat, faina cat cuprinde.Crema: 800 g smantana, 3 cescute zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2-3 lingurite de ness.

Prajitura cu ciocolata si lichior

110 g unt 120g ciocolata cu 70% cacao 150g zahar 3 albusuri 50 ml lichior de cirese sau visinata 200 ml frisca

Prajitură cu ness și biscuiți

Această prăjitură cu ness și biscuiți este un desert excelent pentru orice ocazie, mai ales când vrei ceva rapid și gustos. E ușor de făcut și nu necesită coacere, ceea ce o face perfectă pentru momentele în care nu ai mult timp la dispoziție. Gustul de cafea combinat cu biscuiții fragezi și crema fină o face ideală atât pentru iubitorii de cafea, cât și pentru cei care vor un desert simplu și aromat.

Prajitura cu ness si foi de bezea

Pentru foi: - 12 albusuri - 400 gr. zahar pudra - 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: - 12 galbenusuri - 12 linguri zahar pudra - 4 lingurite ness (praf nu preparat) - 400 gr. unt - 200 gr. nuci sau alune macinate.

Fursecuri Cu Ness, O Gustare Careia Nu Ii Poti Rezista

2 cani faina 1 1/2 lingurita amidon de porumb 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/4 lingurita sare 3/4 ceasca de unt 1 3/4 ceasca zahar brun 1 ou 2 1/2 lingurita extract de vanilie 2 linguri de ness 1 lingura de zahar

Mousse Cu Lichior De Ciocolata Si Capsuni

Un mousse de ciocolata decadent care ii va face pe invitatii tai sa-si linga linguritele.

Fara Sarutul De Noapte Buna

60 ml whisky de secara 30 ml aperol 30 ml lichior Amaro 8 ml lichior Chartreuse verde 2 picaturi bitter de cafea (se poate folosi si rom)

Castagnole Cu Lichior De Cafea

Daca esti un fan al gogosilor, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta.

Negresă cu ness (cafea instant) de post

Rețetă simplă de negresă cu ness de post, fără ingrediente de origine animală. Un desert rapid, pufos și aromat, perfect pentru orice moment.Aroma intensă de cafea și textura pufoasă te vor cuceri!

Tort dalmatian cu ness

Pentru blat7 oua7 linguri zahar6 linguri faina2 linguri cacao neagra1 praf de sarePentru crema250 ml frisca lichida250 ml iaurt mai gras3 pliculete gelatina4 lingurite ness4 oua300 g zaharPentru însiropat500 ml cafea1 fiola esenta de romPentru decor250 ml frisca lichida50 g bombonele decorative50 ciocolata

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Prajitura cu foi si crema de ness

Foi: 400 g faina 1 ou 75 g zahar 1 lingura miere 4 linguri lapte 1 praf de copt 125 g margarina Crema: 2 plicuri ness( 4 lingurite) 200 ml frisca lichida 200 g mascarpone 1 lingura apa 100 g zahar praf o esenta vanilie 150 g nucu prajite si sfaramate sare cateva fructe confiate Glazura: 100 g ciocolata menaj 125 g margarina fructe confiate pentru decor( mango)

Bombite De Ciocolata

Baza: 200 g ciocolata de lapte sau amaruie 150 g nutella 200 g de fulgi de orez Crema: 1) de ciocolata amaruie: 500 ml smanatana pt frisca 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness 2)de ciocolata alba si mocca 500 ml smantana pt frisca 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness Glazura 350 g ciocolata amaruie 3 linguri unt topit sau ulei

Brioșe cu ciocolată și lichior de vișine

Brioșele cu ciocolată și lichior de vișine sunt pentru cei care iubesc deserturile cu ciocolată și un strop de aromă de vișine. Se fac ușor și combinația de ciocolată cu lichior le dă un gust deosebit.

Cheesecake cu lichior de oua

Daca esti fan al lichiorului de oua, atunci acest cheesecake va deveni prajitura ta preferata.

Prajitura cu ness

Pentru pandispan: 5 oua 5 linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 pahar cu ulei 1 lingurita cu varf de praf de copt 5 linguri de faina 1 lingurita cacao. Pentru bezea: Albusurile de la alte 3 oua Sirop din 4 linguri zahar + 40 ml apa. Pentru crema de unt: 3 galbenusuri 1 pachet de unt 80% grasime (200 g) Sirop din 3 linguri de zahar + 30 ml apa 2 linguri de cacao 1 lingurita ness (sau cafea solubila) 1 lingurita cafea.

Prăjitură cu ness și nucă

Prăjitura cu ness și nuci este un desert simplu și potrivit pentru orice ocazie. O poți savura alături de o cafea sau o poți pregăti pentru o petrecere. Blatul moale cu nuci se combină perfect cu crema fină de margarină și ness, oferind un gust echilibrat și plăcut.

Șarlotă cu zmeură

Bucătăria franțuzească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre deserturi. Nici nu e de mirare că rețelete franțuzești de patiserie se regăsesc în patrimoniul Unesco. Astăzi vă propunem o rețetă de desert care să vă ducă cu gândul la patiseria fină franceză. Sarlota este un desert extrem de popular și iubit, care a ajuns să fie savurat în toată lumea. Este, practic, o prăjitură cu blat și cremă de frișcă și fructe, cu o aromă subtilă de alcool. Pentru un rezultat ca la carte, folosiți un lichior de calitate, precum și ingrediente de calitate.

Truffle cake

Pentru foi: 6 galbenusuri, 5 albusuri, 2/3 pah. zahar (150 g), 1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie, 2 linguri apa fierbinte, 2 linguri cacao, 5 linguri faina, 2 linguri amidonPentru sirop:3 linguri apa, 2 linguri zahar, 1 lingura lichior Pentru crema: 150 g ciocolata (de preferinta amaruie), 2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)Pentru trufe: 150 g ciocolata, 1/3 pah. frisca lichida, 1 lingurita lichior, 200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului

Tort festiv de nuci

Pentru blatul de tort:1 pastaie de vanilie, 200 gr unt, 3 oua, 150 gr miere, 150 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 150 gr nuci, 100 ml lichior-crema de whiskyPentru crema si ornat:100 gr ciocolata alba, 2 linguri pudra de cafea instant, 500 ml frisca, 3-4 linguri lichior-crema de whisly, , 3-4 linguri nuci macinatePentru batoanele de susan:100g zahar, un cub de unt, seminte de susan

Cheesecake Cappuccino

Aceasta reteta devine desertul favorit de indata ce este gustat. Cel mai bun este cel facut cu o zi inainte de servire.

Prajitura After Eight

blat :4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei .decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida .sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.

Affogato, Un Desert Traditional Italian

Pentru un desert decadent, care iti va merge direct la suflet, incearca acest Affogato traditional italian.

Summer Touch

2 lingurite ness 1 lingurita si jumatate de zahar 1 lingurita cacao nesquick 4 scupe de inghetata de ciocolata 250 ml lapte rece cuburi de gheata frisca pentru decor 1 bomboana de ciocolata

Budinca de cus-cus

cus-cus 1 canalapte 1 canazahar 2 canioua 4 bucatiunt 200 gnuci 50 gesenta vanilie 1 bucatalapte praf 3 linguriness 6 lingurimenta 1 ceasca

Chec sfaramicios cu cicoare si caramel

5 oua5 linguri de faina5 linguri de zahar1 lingura cicoare sau ness1 lingurita praf de copt20ml frisca lichida10 caramele cu lapte

Semifreddo de cafea - cea mai simplă rețetă

Îți place cafeaua și deserturile cremoase? Atunci trebuie să încerci semifreddo de cafea!Acest desert italian este o combinație perfectă între înghețată și mousse, cu o aromă intensă de cafea. Se prepară ușor, cu ingrediente simple. E perfect pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a te răsfăța.

Lichior din visine

1kg. vsine 0.5kg.zahar 3-4 cuisoare 1 pachet vanilina 1 betisor de scortisoara 2-3 frunze de visina 750ml. vodka ori wiski

Lichior de bere de casa

1 sticla bere,250gr spirt,1 cana zahar,1 vanilie.

Kanuga

BLAT:150g unt200 g zahar2 linguri cacao2 linguri cafea macinata3 linguri cafea preparata2 lingurite nesso esenta de vanilie ( sau migdale)3 ouao lingurita praf de copt3 linguri fainaDECOR:friscamigdale sau ciocolata rasa

Lichior de cirese

1,5 kg cirese,1,5 kg zahar,750 ml alcool

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și o puteți folosi de la clasicul tiramisu până la deserturi cu fructe și orice desert cu bază de pișcoturi sau biscuiți.  Crema pe care v-o propunem astăzi este una clasică de mascarpone cu frișcă, dar înnobilată cu un strop de cafea. Se potrivește perfect la tiramisu și nu numai. Dulceața cremei se combină perfect cu aroma puternică a cafelei și îi dă o savoare aparte. 

Biscuiti Amaretti Moi

O reteta de biscuti deliciosi care te va duce cu gandul in minunata Italie.

Tort de ness

Blat:6 oua250 g zahar1 praf de copt10 linguri apa300 g fainaCrema de cafea:10 galbenusuri500 g unt200 g zahar pudra3 pachetele de ness(80 g unul)2 linguri rase de cafea1 esenta de romputina ciocolata rasa pentru ornament

Prajitura Cocomac

Blat : 8 albusuri, 200 g zahar, 2 lg faina, 1 plic praf de copt, 50 g mac, 150 g nuca cocos Foaie dobos: 2 oua, 4 lg zahar, 2 lg apa, 4 lg faina Crema: 8 galbenusuri, 300 g zahar, 2 lg ness, 150 ml lapte, 300 g unt Glazura: ciocolata rasa

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

80 g. unt, 3 pere mari, 2 linguri pline de zahar, lichior Grand Marnier, 4oua, 100 g. zahar, 120 g. faina, 400 ml. lapte.

Mocha cheesecake fara zahar

Cel mai cremos cheesecake pe care l-ai incercat vreodata, mai prietenos cu silueta ta decat ai putea crede.

Trifle englezesc cu cirese

300g pandispan300g cirese6lg lichior de cirese500ml crema englezeasca500ml frisca lichidamigdale

Cocktail Red Hot Santa Tini

Aceasta bautura este dulce-picanta ca un baton de ciocolata cu aroma de ardei iute. Desigur, pentru oaspeții carora nu le plac condimentele, puteți folosi doar vodca simpla in loc de infuzata in ardei.

Lichior de cafea

-100 g cafea macinata -200 ml alcool(se poate votka) -1/2 baton de vanilie -0,500 ml lapte -200-250 g zahar

Tiramisu Cu Cirese

250g branza 200g zahar praf 1 pahar smantana ½ lichior de cafea 30 bucati de piscot de sampanie 1 sticluta de cirese cristalizate 2 dl gem de visine

Prajitura cu iaurt si biscuiti

un pachet de biscuiti patrati2 borcanele de iaurt10 linguri de zahar2 pliculete de zahar vanilat2 pliculete de gelatinao cana de cacao cu lapte si romcateva picaturi de esenta de romun pliculet de ness

Cum se face o Margarita? Rețetă simplă și rapidă

Cocktailul Margarita este unul dintre cele mai populare și recunoscute băuturi din lume. Este un cocktail simplu, dar rafinat, care combină perfect gusturile acrișoare, dulci și sărate.În acest articol, vei învăța ce este Margarita, cum se prepară și câteva variante interesante ale acestui cocktail clasic.

Cookies

Intr-un vas puneti: - 380 g faina, - 10 g cacao, - 5 g ness (o lingurita), - 10 g praf de copt, - 5 g bicarbonat, - un praf de sare. - 50 g nuca maruntita, - 150 g ciocolata de menaj ciopartita in aschii potrivit de mari In alt vas puneti: - 190 g zahar, - 80 g margarina, - 3 oua mari, - 100 g smantana, - 1 lingura unt de arahide

Mere umplute cu nuci

2 mere 75g nuca macinata(nu foarte marunt) 1/2 lamaie 2,3 linguri de lichior de mere 2 linguri de miere 1 lingura de unt