Malai cu branza de vaci

Malai cu branza de vaci retete: cum gatesti malai cu branza de vaci si cele mai gustoase retete de budinca de malai cu branza de vaci, retete cu branza de vaci, malai dulce de post, prajitura din faina de malai, reteta malai dulce de post, reteta de langosi cu branza, musaca de cartofi cu branza, lasagna cu branza, retete cu branza brie, burek turcesc cu branza.

Budinca de malai cu branza de vaci

300g malai100g faina400g branza de vaci5-6 oua100g zahar100g untcoaja de lamaie rasa1/2 pachetel praf de copt1 lingura zeama de lamaie200g smantana

"Tort" de 1 Aprilie

Mamaliga facuta din 300-400 gr malai 2 carnati traditionali 2 oua 500 gr amestec de branza: telemea branza de vaci branza veche de oaie

Prajitura din malai cu lapte

- 100 gr unt- 4-5 buc. oua- 1000 ml lapte- 1 lingurita sare- 200 gr zahar- 15 ml esenta rom- 250 ml smantana- 1/2 kg branza de vaci- 8 gr zahar vanilat- 300 gr malai grisat- 3 linguri de faina de grau

Bulz cu carnati si branza

malai, apa, sare branza putin sarata de vaci, data pe razatoare- 200 g carnati taiati rondele oua-2 bucati unt pentru uns formele - 50 g

Branza de vaci cu maioneza

500 g branza vaci3 oua fierte si unul crudsarepipero ceapa micauleimustar

Alivanca moldoveneasca

malai 225 glapte 900 mlsmantana 300 gunt 100 gzahar 125 gbranza de vaci 200 goua 2 buczahar vanilat 1 plicpraf de copt 1 plicsare

Placinta cu branza, stafide si menta

- 750 g branza prospata de vaci; - 5 oua; - 50 g stafide; - 10 linguri cu zahar; - 10 linguri cu sirop de menta; - o mana cu menta verde (la plic); - 2 linguri malai; - aluat foietaj (2 foi - 900 g);

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

400g faina1 ou300g branza de vaci2 galbenusuri100g untsaresmantana

Placinta cu branza de vaci si afine

1 pachet de foi de placinta(2 foi la pachet). 1 kg branza de vaci. 300 gr smantana foarte groasa. 5 linguri de gris. 3 oua. 10 linguri de zahar brun pentru compozitia de branza de vaci proaspata. 100 gr zahar pudra. esenta de lamaie si de rom dupa preferinte.

Pasta de branza de vaci

1/2 kg branza proaspata de vaci, 50 g unt, 2 linguri smantana, 2 linguri ulei, 2 cepe verzi, marar proaspat, sare piper.

Pasta de branza de vaci cu marar

250 g branza de vaci proaspata se adauga 2-3 linguri smantana groasa si o lingura iaurt o legatura marar piper,

Budinca de macaroane cu branza de vaci

3 oua, 300 ml lapte, 500 g branza de vaci 50 g stafide,1 punga macaroane, 1 lingura coaja de lamaie, zahar, pesmet, unt

Placinta cu branza de vaci si telemea

500 g branza de vaci 500 g telemea de vaci 800 g foi de placinta (1 pachet) 250 g zahar 250 g smantana 8 oua 1 pachet zahar vanilinat coaja rasa de la o lamaie 100 ml ulei

Papanasi cu branza de vaci

250 g branza de vaci 2 oua 3 linguri faina25 g unt 250 ml ulei sare ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zama de lamaie

Placinta cu branza proaspata de vaci

1 kg branza proaspata de vaci 8 oua 100 gr stafide 200 gr zahar 1 esenta vanilie zahar vanilat 1 pahar lapte 1 cub drojdie faina cat cuprinde

Vinete Umplute cu Branza de vaci

2-3 Vinete potrivite 2-3 dovlecei 2-3 morcovi 600-750 gr de branza de vaci sare piper 3-4 usturoi marar / piper / boia Pentru dessign: Felii de lamaie si patrunjel / leustean

Paste cu branza de vaci si telemea

3 lingura ulei 1 buc. paste 200 gr branza dulce de vaci 200 gr branza telemea de vaca

Papanasi din branza de vaci

- 500 gr branza de vaci ; - 2 oua ; - 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie ; - 3 linguri de zahar ; - vanilie ; - smantana dulce ; - putina sare ; - 100 gr faina;

Biscuiti sarati cu aluat de branza de vaci

250 gr faina 250 gr unt 250 gr branza de vaci 1 ou sare

Pizza cu branza de vaci

Pentru blat:200 grame branza de vaci 4 linguri lapte 8 linguri ulei 1 ou 1 lingurita sare 400 grame faina 1 praf de copt Pentru umplutura: carnati bacon cascaval ardei

Spaghete Cu Sos Alb

1/2 pachet spaghete branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert) branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc lapte iaurt 1 ou

Budinca de paste cu branza de vaci

200g stafideromsuc de portocalescortisoara200g mascarpone200g branza de vaci2 linguri amidon de porumb3 oua100g zahar1 lingura zahar vanilat2 linguri smantanazeama de la 1 lamaie

Cheesecake Cu Iaurt

Cheesecake-ul nu este considerat, de obicei, un desert sanatos, dar aceasta versiune cu iaurt grecesc contine mai putine calorii si grasimi decat celelalte.

Tort cu crema de branza de vaci

Blat: 4 oua,4 linguri zahar,3 linguri faina,1 lingura cacao,un praf de sare Crema: 500 gr branza de vaci proaspata,2 linguri miere,coaja de la o lamaie,2 plicuri gelatina,250 gr frisca lichida,100 ml whisky

Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor

400 g paste (Penne Rigate) 200 g branza de vaci 3 oua 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilinat esenta de vanilie sare putina coaja de lamaie rasa

Placinta cu branza dulce de vaci

500 g branza de vaci 4 oua 4-5 linguri zahar 1 zahar vanilinat coaja rasa de la 1 lamaie un praf de sare 2 linguri de smantana, 1 ou si 1 lingurita zahar de pus pe deasupra 400 g foi de placinta

Prajitura sanatoasa cu fructe si br^anza de vaci

Blat 4 oua 200 ml de lapte 1 cana de faina 1 cana de tar^ate 1/2 cana de fulgi de ovaz 1 lingura de ^indulcitor lichid coaja de lam^aie 1 praf de copt 100 g de margarina topita 5 mere 2 pere tari scortisoara(optional) Crema de br^anza: 400 g de br^anza de vaci 3 oua 2 linguri de faina 1 esenta de vanilie 1 lingura de ^indulcitor

Pasta de ton si br^anza de vaci ^in stil c^ampenesc(si o varianta sofisticata)

1 cutie de ton 1 lingura de br^anza de vaci 1/2 de lam^aie(suc) 1 lingura de capere taiate 1 lingura de capere ^intregi 2 lingurite de ulei de masline 1 esalota(sau 1 ceapa verde) 1/4 ardei rosu c^ateva alune tocate(optional) c^ateva fire de arpagic tocate(daca nu pui ceapa verde) 5-6 hamsii afumate piper marar verde(optional) Varianta cu creveti 1 castravete mare 200g de creveti decorticati 200g de br^anza de vaci 1lam^aie 1 lingurita de ulei cu busuioc 1 buchet de menta proaspata sare piper

Mamaliga cu branza si slanina fripta

Faina malai - 400gr. branza de burduf - 300 gr. slanina - 150gr. sare - un praf Ulei - 50gr

Papanasi cu branza de vaci si gris

500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos) 350 g faina 4 linguri cu gris 100 g zahar 2 oua un praf de sare o lingurita cu bicarbonat de sodiu 2 lingurite cu coaja de lamaie 1 pliculet zahar vanilat ulei pentru prajit smantana dulceata

Placinta cu prune si br^anza de vaci

4 oua 200 ml de lapte 4-5 linguri de ulei 600-700g de br^anza de vaci de la Pilos 5 linguri de amidon faina 1 praf de copt cu sofran 1 v^arf de cutit sare 1 zahar vanilat coaja de lam^aie 2-3 linguri de sirop de agave scortisoara 1 kg de prune

Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

1 foaie aluat foietaj 500 g branza dulce de vaci 3 -4 oua(depinde cat sunt de mari) 150g zahar(depinde cat de dulce o doriti) coaja rasa de la o lamaie zahar vanilat esenta de rom 3-4 linguri cu stafide Pentru uns 1 ou 1 lingura cu smantana

Rulada de mamaliga umpluta cu branza

malai 250gr branza de burduf 300gr ciuperci 300 gr marar piper,2-3 fire de ceapa verde,ulei .

Soufle De Branza

300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper

Gnocchi cu branza de vaci

500 de grame de branza proaspta de vaci1 lingurita rasa de sare1 ou mare130 de grame de gris3-4 linguri de faina 1 lingura de sare2 linguri de ulei de maslineunt topit sau ulei de masline

Taci si-nghite

m~alai ap~a amestecat~a cu lapte ou~a c^ate vrei unt br^anz~a Feta mozzarella ras~a br^anz~a de burduf sare sm^ant^an~a

Mamaliguta cu smantana si branza

200 g malai de porumb 250 g smantana sare 200 g branza 1 ou

Tarta cu mere si branza de vaci

Ingrediente pentru aluat 270 gr faina 2 oua 4 linguri zahar tos 125 gr unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita seminte de in(se poate si fara) putin gris Ingrediente pentru umplutura din mere 1 kg mere 50 gr stafide 1/2 cana apa calda 200 gr zahar 2 lingurite esenta rom scortisoara dupa gust Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci 300 gr branza de vaci 4 oua 100 gr zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite esenta de vanilie

Mamaliga cu branza (Paturi)

1 cana apa faina de malai slanina cabanos sau salam cu sunca sare branza de burduf smantana(obtional)

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Budinca cu paste si branza de vaci

500 g branza proaspata de vaci 4 oua 1 pachet de paste fainoase (melcisori sau chiar spaghete) stafide,zahar dupa gust (minim. 5 linguri),un vf. de cutit de sare,coaja rasa de lamaie,zahar vanilinat Pentru sos:un galbenus de ou,300 ml lapte,1 lingura faina,1 zahar vanilinatPentru uns tava:50 g unt sau margarina,2 linguri pesmet

Prajitura cu afine si branza de vaci

175 g biscuiti faramitati,75 g unt topit,100 g fulgi de nuca de cocos,o lingura de gelatina,12 linguri de apa clocotita,450 g branza de vaci proaspata,300 g frisca,4 linguri de zahar tos,125 g de afine sau mure si½ de lingura de zahar pudra

Omleta cu branzica de vaci

2 oua, 50 gr unt, 50 gr branza proaspata de vaci, sare

Mamaliguta cu branza si sunca

malai- 300gapa- 1litrubranza sarata (burduf)- 200gsunca afumata (slanina)-100gsare-1/2 lingurita

Peste Prajit cu Mamaliguta

200 gr de malai apa sare 1 Kg de biban mic faina malai ulei

Alivenci moldovenești

Dacă nu ați încercat alivencile, trebuie să le preparați măcar o dată! Aceste plăcinte specifice zonei Moldovei sunt foarte ușor de făcut și aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Fiind o rețetă țărănească, aceasta se mai numește și plăcinta ciobanului, deoarece conține ingrediente care se găsesc în orice gospodărie, inclusiv la țară.

Rulada aperitiv si oameni de zapada

Pentru rulada aperitiv: -o legatura patrunjel verde (gogosar rosu tocat) -4 oua -100 g maioneza -sare -2 linuri amidon -2 linguri faina -masline fara samburi -o cutie branza de vaci almette cu verdeata -salam Pentru oamenii de zapada: -oua -branza de vaci tare -piper -morcov -mustar -o cutie pate de porc -o lingura margarina

Rulada de conopida

Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano

Prajitura cu branza de vaci

1/2 kg branza de vaci 200g zahar 3 oua 50 g unt 100 g smantana 2 linguri faina 2 plicuri zahar vanilat esenta de lamaie 1/2 lingurita scortisoara coaja de lamaie 1/2 pachet praf de copt Blatul 1 ou 1 lingra smantana 1 lingura iaurt 1 lingura ulei faina cat cuprinde,coca sa fie foarte moale

smantana cu branza si mamaliguta

500 g malai 200 g smantana 200 g branza