Mancare libaneza

Mancare libaneza retete: cum gatesti mancare libaneza si cele mai gustoase retete de lipie libaneza cu legume, mancare chinezeasca, mancare spanac, mancare mexicana, mancare gatita, mancare cartofi, mancare turceasca, mancare cuptor, mancare peste, mancare rapida.

Îți place mâncarea libaneză? Uite unde o găsești pe cea mai bună!

Dacă ești în căutarea unui loc cu mâncare libaneză ca la ”mama ei” acasă, acesta este localul la care trebuie să mergi!

Rulada cu somon afumat

o lipie libaneza mare 200g crema de branza(Philadelphia) 150g de somon afumat piper si zeama de lamaie.

Omleta cu ton

5 oua. 1 lingura smantana. 1 cutie cu ton(200 gr)in apa. 2 lingurite de zeama de lamaie. 100 gr branza de oaie rasa. 50 gr unt. o lipie libaneza. o rosie. sare piper roz proaspat macinat.

Bostanel de Halloween

1 triunghi de branza topita 1 ardei verde putin morcov ras

Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte

Lipia libaneză este una dintre cele mai gustoase sortimente de pâine pe care le-am încercat. Se face ușor și o puteți savura cu orice, de la supe cremă, până la salată de vinete, hummus etc.

Salata libaneza

2 legaturi de patrunjel proaspat 1 rosie 1 ceapa 1 castravete sucul de la doua lamai 2 linguri ulei de masline menta proaspata sare dupa gust, optional bulgur (din motive subiective eu nu am folosit bulgur-ul)

Degete de vrajitoare in farfurie

5 morcovi 5 migdale un bol cu orez fiert sau crema de branza

Oua soricei

oua piper negru boabe cascaval

Cum faci Labneh - rețeta originală libaneză de cremă de iaurt

Labneh este o cremă fină obținută din iaurt. Preparatul este foarte popular în Orientul Mijlociu, se pregătește ușor, din doar două ingrediente simple, este plin de nutrienți și poate fi servit în numeroase moduri.

Caracatita din crenvusti

un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit

Paine fantoma pentru Halloween

aluatul de pizza, cumparat de la magazin sau de casa ulei de masline sare

Masinuta de curse

1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde

Snitel de pui in aluat

1 piept de pui sare piper chili 100 g smantana 50 ml lapte faina patrunjel 2 oua

Oita din branza topita

1 triunghi de branza topita 2 masline negre

Omleta cu cascaval in unt

2 oua, cascaval 40 g, unt 20 g, sare.

Rudolf, renul cu nasul rosu

un triunghi de branza topita 2 covrigei o maslina neagra o bucatica de rosie sau ardei rosu pentru nas

Pops de Branza

300 grame branza feta 1 lingura smantana rozmarin proaspat piper 1 ou 20 bastonase rezistente la copt aluat de foietaj

Ficatei cu ciuperci

500 g ficatei proaspeti de pui 200 g ciuperci proaspete 8 rosii cherry 1 lingurita ulei verdeata 3-4 catei usturoi 1 ramurica rozmarin sare

Manakeesh - pizza libaneză

Manakeesh sau Manakish, așa cum mai este numită, este un fel de pizza arăbească, delicioasă și ușor de făcut. La fel ca pizza pe care o știm cu toții, Manakeesh se poate face cu diferite toppinguri, printre care carne tocată, brânză sau zaatar.  Astăzi vă prezentăm rețeta cu brânză, ușoară și delicioasă, pe care o puteți prepara foarte simplu. Aveți nevoie de cel puțin două feluri de brânză, pe care le puteți combina între ele sau folosi separat. Puteți folosi și altfel de brânzeturi care vă plac.   

Salată de vinete libaneză - Salatit El Batinjan

Descoperă Salatat El Batinjan, renumita salată de vinete libaneză. Află cum să o prepari acasă, variațiile rețetei, beneficiile sale nutriționale și cu ce feluri de mâncare și băuturi se potrivește cel mai bine.

Onigiri

1 cup orez cu bobul rotund 1 1/4 cup apa sare 1 foaie de nori pentru umplut: conserva de ton scursa de ulei

Sabzi Polo (orez cu verdeata)

300 g orez basmati1 legatura de patrunjel1 legatura de mararcoditele de la o legatura de ceapa verde1 legatura coriandru1 lingurita turmerico ceapa alba tocata maruntuleiLipie libanezasare si piper

Morcovi in unt

3 morcovi, sare, 50 gr unt

Hummus - rețeta originală libaneză

Încearcă rețeta originală libaneză de hummus și pregătește-te să te îndrăgostești de gustul său unic și delicios.

Medalion de legume

300g broccoli 1 ceapa 15ml ulei 2 linguri de unt 60g mozzarella 120g cartofi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri lapte sare, piper si alte condimente la alegere

Mancare de fasole cu afumatura

Ciolan Kaizer afumatFasoleCeapaArdei gras rosu1 morcovMararFoi de dafinPiperPasta de tomate

Galuste cu urda si spanac

200gr urda2 oua200gr gris1 catel usturoi200gr spanac congelat

Mancarica de cartofi pentru copii

5 cartofi 3 ciocanele de pui o lingurita de bulion putina sare

Biscuiti cu branza pentru Halloween

125 g crema de branza4 cesti faina plus 3 linguri3 linguri amidon de porumb3 linguri de unt nesaratpipersare

Omleta cu branzica de vaci

2 oua, 50 gr unt, 50 gr branza proaspata de vaci, sare

Aperitive pentru copii

felii de castravete, felii de rosii, crema de branza, masline.

Orez cu linte și ceapă caramelizată - rețeta libaneză de mujadara

Orez cu linte și ceapă caramelizată sau mujadara este un fel de mâncare tradițional din Orientul Mijlociu. Acesta este un preparat plin de arome și texturi, cu o combinație echilibrată între dulce și sărat.

Cescute cu crema de branza

rosii, crema de branza, albus de ou fiert, fasii de castraveti.

Crocantele de pui

1 piept de pui dezosat cca 500g 1 ou 2 linguri de faina 1 lingura de kechup 1 lingura de mustar 200g corn flakes sare piper

Tocanita de perisoare de pasare cu gris

250 grame carne de pasare,2 oua,1 lingura gris,ulei de masline,1 morcov, ardei gras,patrunjel,1 cub cu gust de vita pentru supa,1 catel de usturoi

Tarta cu branza si stafide

Ingrediente: 300g faina 150ml apa 2 linguri ulei 1 praf de sare 200g unt/margarina Pentru umplutura de branza : 250 g branza 2 oua 2 plicuri zahar vanilat stafide

Pizza pentru copii

Blat de pizza: 1 cana apa calduta,1 praf de sare, 100 g unt, 10 g drojdie, faina. Topping: sunca, branza sau cascaval, masline, sare, piper, ou, rosii, verdeata.

Reteta libaneza de dovlecei umpluti

15 dovlecei micuti sau zucchine 250 g carne tocata de vita 1 cana si jumatate orez 1 ceapa micuta 1 rosie 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper 7 spices 1/4 lingurita scortisoara 1 lingura pasta de rosii 1 cana suc de rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii 2-3 linguri ulei

Ou cu branza

1 ou, 50 gr branza de oaie, 50 gr unt

Orez cu lapte arăbesc. Rețetă libaneză

Descoperă cum să prepari Riz bi Haleeb, orez cu lapte arabesc, un desert simplu și cremos, cu arome delicate de trandafiri și flori de portocal. Rețetă pas cu pas și sfaturi utile pentru un desert autentic din Orientul Mijlociu.

Vacuta din branza topita

1 felie de franzela 1 felie de salam uscat german 2 triunghiuri de branza topita 1 maslina verde 1 maslina neagra

Salată Tabbouleh - rețeta originală libaneză

Descoperă salata Tabbouleh, o combinație delicioasă de ingrediente nutritive, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum această salată versatilă poate fi integrată în diferite feluri de mâncare și cum poate îmbunătăți calitatea alimentației tale.

Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețetă simplă din 3 ingrediente

Descoperă cum să faci mâncare de ștevie cu usturoi folosind doar 3 ingrediente. O rețetă rapidă și delicioasă, perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz sănătos.

Stir Fry cu Broccoli si Sparanghel

1 castron de Broccoli, Sparanghel si Varza de Bruxelles 1 lingura sos de soia 1 lingura de ulei de palmier apa

Mâncare de spanac cu sos bechamel

Piețele sunt pline de verdețuri și parcă e și păcat să nu profităm la maximum de ele. Dintre toate, spanacul este o idee excelentă și poate fi inclus într-o mulțime de rețete, de la salate, până la ciorbă, mâncare de spanac sau plăcinte.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, o mâncărică de spanac cu sos bechamel și usturoi, ușor de făcut și foarte gustoasă. O puteți savura ca garnitură, alături de o bucată de carne, sau simplă, ca fel de mâncare în sine. Puteți adăuga un ou ochi și câteva linguri de mămăligă și aveți o cină delicioasă și sănătoasă.   

Sandwich doua buburuze

1 felie de paine1 lingura branza de vaci1 felie de branza telemea1 rosie cherry1 rondela de morcov1 rondela de maslina1 fir de ceapa verde1 fir marar

Fattah din naut sau fattah al hommos

- 300gr carne de vita tocata mascat - 400gr crema din naut (crema de homus) - 400gr boabe de naut (hommos boabe) - 5 tarte paine libaneza - 200gr ulei de masline (orice tip de ulei aveti) - 50-100gr migdale - 500ml din zeama nautului - 2lingurite chimen - o capatana de usturoi - o cana plina de patrunjel sare

Pizza delicioasa cu sunca si cascaval

400 g faina,1 cubulet de drojdie proaspata,4 linguri ulei, 250 ml apa calduta, un varf de cutit de sare si unul de zahar, sos de rosii, cimbru, 200 g sunca, 100 g cascaval, gogosari, masline (facultativ)