Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Dacă ești fan al bucătăriei orientale, ai la dispoziție o mulțime de localuri de unde să alegi, care mai de care mai îmbietoare. Restaurantele libaneze, turcești sau cu specific sirian te îmbie cu aromele lor condimentate, dar și cu atmosfera colorată.

Fiecare iubitor de mâncare tradițională libaneză are un loc preferat. Dar dacă nu aveți deja unul sau sunteți în căutarea unor preparate care să facă cinste bucătăriei libaneze, avem noi o recomandare: Al Wady.

Dacă e pentru prima dată când ajungi într-un restaurant cu specific oriental, probabil nu știi ce să alegi din meniu. Toate preparatele au farmecul lor specific și te vor învălui cu aromele de condimente specifice. Dar îți recomandăm cu încredere să alegi ceva pe bază de carne. Parcă e o blasfemie să ajungi într-un restaurant libanez și să nu guști o carne de berbecuț, bine aromată și frăgezită pe grătar.

Ce să mănânci?

Poți începe cu un hummus tradițional și o cremă de iaurt, cu lipie proaspătă. La felul principal, trebuie să încerci un mix grill, pentru că are de toate: bucăți suculente și condimentate de pui, carne de berbecuț pe grătar și kafta (carne tocată, amestecată cu condimente).

Nimic nu complimentează mai bine un mix grill, decât o salată tabouleh, cu roșii, pătrunjel și rodie proaspătă.

Dacă vă place combinația de carne tocată cu aluat, puteți încerca Sambousek, adică aluat umplut cu carne și prăjit. Dacă vi se pare prea multă carne pentru o singură masă, puteți opta pentru Sambousek cu brânză sau cu spanac.

Ce să bei?

Aproape orice ai alege din meniul de mâncare, cel mai bine se potrivește alături un pahar de ayran. Dacă nu îți place să bei iaurt în timpul mesei, ai și alte opțiuni, inclusiv vinuri la Al Wady.

Desert? Yes, please!

La desert poți opta pentru clasica baclava (sau baklava) sau puteți alege Konafa, un desert tradițional făcut din tăiței, brânză și miere.

Locații & Atmosfera

Decorul inspirat din cultura orientală, muzica arăbească și mirosul de condimente te trimit cu gândul direct la Orientul Mijlociu. Dacă vrei să intri și mai mult în atmosferă, poți încerca o narghilea parfumată.

În prezent, Al Wady are trei locații: Afi Palace Cotroceni, Promenada Mall și pe Strada Liviu Rebreanu nr. 4

Minusuri

Mâncarea e bună, atmosfera prietenoasă, dar nu putea fi totul perfect, nu-i așa? Ei bine, prețul este un punct slab pentru Al Wady. Restaurantele cu specific internațional sunt scumpe în general, iar Al Wady nu face excepție.

Dacă mergi aici să mănânci, așteaptă-te la o notă de plată piperată. De exemplu, un meniu pentru două persoane, cu aperitiv, fel principal, băuturi și desert poate ajunge lejer la 150-200 de lei.

(YouTube)
(Trip Advisor)